Bukareštas- Rumunijos miestas kuriame yra antras pagal dydį pasaulio pastatas.

bucharest-romania-mobile

Bukareštas yra Rumunijos sostinė nuo 1861 m. Miesto pavadinimas yra žinomas nuo 14 a. Tai yra šalies ekonominis, politinis, kultūrinis ir susisiekimo centras.
Nors mieste apstu plačių alėjų ir didingų Belle Epoque statinių, pastaraisiais metais Bukareštas vis labiau „europėja“.
Bukarešte yra antras pagal dydį pasaulio pastatas – Parlamento rūmai, jo plotas užima 330 000 kv.m., o kambarių čia net 3100!
Nepraleiskite progos pamatyti Kretzulescu bažnyčią – nuostabus vaizdas atsiveria tiek jos viduje, tiek išorėje. Bukarešte žavi mažytė ir miela Stavropoleos bažnyčia su mediniu interjeru.
Nacionaliniame istorijos muziejuje rasite daugybę senovinių žemėlapių, statulų, papuošalų, o šalia muziejaus pastato pamatysite kontroversiškai vertinamą imperatoriaus Trajano statulą.
Norintiems ramiai pasivaikščioti ir pabūti gamtoje, patiks Cişmigiu sodas – čia yra ežeras, jaukūs kampeliai, kavinės ir gausybė suoliukų.
Gegužę mieste vyksta Senojo Bukarešto festivalis – jo metu miestas tarytum persikelia keliais amžiais atgal. Sostinėje vyksta gatvės paradai su XIX a. kostiumais pasipuošusiais dalyviais, sėdinčiais karietose. Rugpjūtį rengiamas Tarptautinis Johano Štrauso festivalis, vyksta šio kompozitorio garbei skirti muzikos koncertai.
Lankytinos vietos:
Nacionalinis Rumunijos meno muziejus
Rumunijos literatūros muziejus
Cismigiu sodai
Triumfo arka
Peles pilis
Parlamento rūmai – tai antras pagal dydį pasaulyje statinys po JAV Pentagono
Revoliucijos aikštė
Pergalės aikštė

tags:bukarestas, bukareštas, triumfo arka, rumunijos sostine, parlamento, rumunija

Parašykite komentarą