Peleš pilis Rumunijoje – vieta kur sustoja laikas…

Photo by Majkl Velner on Unsplash

Peleš pilis Rumunijoje (rum. Castelul Pele?) yra viena iš gražiausių pilių visoje Europoje. Kiekvienas apsilankęs, šioje nepaprasto grožio pilyje, niekada nepamirš šio architektūros stebuklo. Šioje pilyje galite pamatyti talentingiausių Europos menininkų darbais, išpuoštas sienas, nuostabius fontanus, paminklus. Taip pat Peleš pilis laikoma, vienu iš nuostabiausių architektūrinių pastatų visoje Europoje.
Prie pagrindinio įėjimo į pilį galite išvysti Karolio I – ojo paminklą. Jis pastatytas tam, kad būtų pagerbtas Peleš pilies įkūrėjas. 1873 m. Karolis I – asis pradėjo statyti pilį. Ši pilis, nuo pat pradžios, buvo nepaprasta. Karolis I – asis labai atidžiai rinkosi pilies statybos projektą, kelis projektus jis atmetė, nes jie buvo kopijos kitų Europos pilių.
Architektas Johanas Šulcas pasiūlė išskirtinį ir originalų pilies projektą, kuris sužavėjo Karolį I – ąjį. Tai buvo nedidelės pilies planas, puikiai tinkantis kalnuotose vietovėse ir turintis Italijos, Vokietijos neorenesanso stiliaus detalių. 914 m. Peleš pilis Rumunijoje buvo baigta statyti. Ši pilis buvo statyta tam, kad Karolis I – asis galėtų vasaros laikotarpiu joje gyventi. Tai buvo vasaros rezidencija.
Peleš pilis Rumunijoje kainavo apie 16 milijonų auksinių lėjų. Jeigu šią sumą paskaičiuotume šių laikų pinigais, tai pilies statyba kainavo apie 120 milijonų JAV dolerių

tags:traku pilis , rumunija vikipedija, drakula rumunija, peles pilis, peleš pilis, rumunija

Parašykite komentarą