Balio salos įspūdingiausios lankytinos vietos.

bali-island-history-mobile

Uluvatu šventykla – Pura Luhur

Uluvatu šventykla, taip pat žinoma kaip Pura Luhur, įsikūrusi saloje Bukit pusiasalyje. Šventykla yra ypatingos architektūros, statyta 11 amžiuje ir daug kartų restauruota. Ji stovi prie stačios uolos 70 metrų aukštyje virš Indijos vandenyno. Eidami kvapą gniaužiančiu keliu aukštomis olomis netoliese, laimėsite nepakartojamą reginį: gamtos vaizdus iš abiejų pusių ir saulėlydžio reginį virš pat Uluvatu šventyklos.

Tanaha Lot šventykla

Įsikūrusi ant didelės uolos, Tanaha Lot yra viena iš labiausiai žinomų induistų šventyklų Bali. Ji buvo Balio mitologijoje šimtmečius. Šventykla yra viena iš 7 šalia jūros esančių šventyklų, Balio pietvakarių pakrantėje. Tanaha Lot yra viena iš populiariausių lankytinų vietų Bali ir visa teritorija gali būti pilna turistų, ypač popietėmis ir prieš saulėlydį. Tanaha Lot tai didinga šventykla ant uolos vos už kelių metrų nuo kranto.

Nusa Lembongan sala

Nusa Lembongan yra maža sala pietrytinėje Balio salos pakrantėje. Ji tokia maža, kad lankytojai gali apeiti visą salą pėsčiomis per tris ar keturias valandas. Salos paplūdimiai pritraukia daugiausiai lankytojų. Grybų paplūdimys, netoli Jungutbatu kaimo yra smulkaus, minkšto ir balto smėlio ir skaidrus turkio spalvos vanduo. Daug vietos Nusa Lembongano saloje pritaikyta nardymui, didelė gausa jūros gyvūnų, bei koralų. Banglentės čia taip pat populiaru.

Sanur paplūdimys

Įsikūręs Denpasaro kaime Bali pietryčiuose, Sanur paplūdimys yra populiari vieta vyresnio amžiaus lankytojams. Šiame kurorte galima daug pamatyti ir nuveikti. Neskaitant puikiai tvarkomo paplūdimio Sanur turi keletą svarbių istorinių vietų: Blanjong šventyklą, netoliese Le Mayeur muziejus eksponuojantis daugelio dailininkų darbus.

Lovina

Didžiausias kurortas šiaurinėje Bali pakrantėje, Lovina yra geriausiai žinoma dėl juodo vulkaninio smėlio paplūdimių. Apimanti keletą mažų kaimų, Lovina yra populiari nardymo vieta, nes šiauriniai vandenys yra ramesni nei pietuose. Vietiniai jūreiviai pasirengę plukdyti lankytojus į geriausias nardymo vietas. Rami jūra yra puiki vieta delfinų stebėjimui, todėl tai ideali vieta atostogoms su šeimomis.

Batur kalnas

Nors tai nėra aukščiausias taškas Bali, Baturas įsikūręs šalia įspūdingiausių salos kraštovaizdžių. 1717 metrų kalne yra aktyvus vulkanas, šalia kurio yra ežeras ir keletas kaimų. Batur viršūnėje stebėti saulėtekį yra populiarus užsiėmimas. Į jį gana lengva lipti, viršūnę sportiškas žmogus gali pasiekti maždaug dvi valandas. Lankytojai taip kopia į Baturą tam, kad pamatyti Pura Ulun Danu Batur, vieną iš devynių didžiųjų induistų šventyklų.

Pura Besakih šventykla.

Įsikūrusi ant Gunung Agung , aukščiausio Bali kalno šlaito, Pura Besakih laikoma svarbiausia iš devynių šventyklų, pastatytų apsaugoti salą nuo blogio. Šventyklų kompleksas apima daugiau nei 28 statinius, pastatytas ant septynių kylančių terasų.

Ubundo miestas

Esantis tarp ryžių terasų laukų, Ubud yra laikoma salos kultūros širdimi. Ubude yra svarbiausi salos muziejai, įskaitant Neka meno muziejų su pilna kolekcija Bali paveikslų. Kasdien vyksta šokių ir muzikos spektakliai visame mieste taip pat daug meno galerijų ir amatų krautuvių. Nors Ubud jau seniai vertinama kaip puiki vieta sužinoti apie Balio kultūrą, tačiau labiausiai išgarsėjo po to, kai buvo pasirodžiusi knyga ir filmas „Valgyk, Melskis ir mylėk.“ Ubud yra apsuptas žalių ryžių laukų, kurie sukuria įspūdingą žalumos reginį.

Pura Ulun Danu Bratan šventyka

Pura Ulun Danu Bratan yra žinoma kaip šventykla, kuri skirtingai nei dauguma Balio šventyklų įsikūrusių ant uolos, ramiai ilsisi prie Bratano ežero. Įsivaizduokite, gražiai struktūriškai šventyklą su dvigule grožio, nes jos refleksija aiškiai ežero. Ši šventykla tai harmoningas statinys šalia skaidraus ežero, puikus reginys.

Bali Pulina kavos plantacija.

Puiki vieta sėdėti ir gurkšnoti puodelį kavos, su vaizdu į kavos plantaciją kiek akys gali matyti. Čia galima užsisakyti įvairios kavos ir arbatos degustaciją. Jei esate kavos mėgėjas, tai puiki vieta įgyti nepakartojamą kavos gėrimo patirtį.

 

Taip pat skaitykite:

Vietnamo lankytinos vietos

tags:balio sala, indonezijos sala, poilsis, singapūras, kelione i bali, indonezija, bali indonezija

Parašykite komentarą