Kaip pasiruošti kelionei dviračiu?

bike-world-travel-mountains-bike-luggage-adventure-travel-mobile

Ar kada nors pagalvojote, kad metalinis daiktas jūsų garaže gali būti transporto priemonė, kuria galima apkeliauti net ir visą pasaulį? Jūs neturite būti pasaulinio lygio sportininkas, kad palengva apkeliautumėte Europos kelius, ar pasiektumėte Kinijos kaimus, tiesiog reikia kantrybės, noro bei šiek tiek fizinio pasiruošimo.

Dviračių žygiai gali būti varginantys, tačiau tokia kelionė suteikia jums krūvą laisvės, plius tai ekologiškai švarus, beveik nieko nekainuojantis (tik išlaidos detalėms) ir padedantis atsikratyti nereikalingų kilogramų transportas.
Štai keletas patarimų keliaujantiems dviračiu:

Kiek laiko skirsite kelionei ?

Vienas gali kelionei skirti tris metus ir turėti tam pakankamai pinigų, kitas gali šiam tikslui atrasti tik savaitę, o gal mėnesį, todėl būtina atsižvelgti į laiką ir susiplanuoti dviračių maršrutą taip, kad kuo geriau išnaudotumėte turimą laiką.

Kur norite vykti?

Kadangi žmonės keliauja dviračiu jau daugybę metų, tai nenuostabu, kad yra tam pritaikyti dviraciu marsrutai bei trasos visame pasaulyje. Planuojami dviračių žygiai yra labai naudingi. Įsitikinkite, kad pasirinkta vietovė būtų ta, kur jūs iš tikrųjų norite vykti, o ne tik ten, kur yra trasos ir lengviau minti. Ir nepamirškite atsižvelgti į oro sąlygas tuo metų laiku, kuriuo jūs planuojate vykti.

Geriausi pasaulio dviračių maršrutai nurodyti čia: http://blog.zigzag.lt/geriausi-pasaulyje-dviraciu-marsrut…/…

Pasiruoškite kelionei fiziškai:

Įveikti dideliems atstumams bei „lipti“ kalnų takais, jums reikia įgauti geresnę formą ir sveikatą. Prieš kelionę vertėtų prasiminti dviratį, atlikti jėgos lavinimo pratimus, kurie taip pat bus tikrai naudingi. Atminkite, kad įgijus ištvermės savo kelionei bus lengviau.

Nesakykite sau,jog jūs negalite to padaryti, nesvarbu, koks jūsų amžius – tiesiog važiuokite savo tempu.

Viešbučiai, nakvynės namai ar kempingas?

Reikia turėti omenyje, kad atokesniuose kaimuose, arčiau gamtos ne visuomet gali būti galimybė pernakvot viešbutyje, ypač jei keliausite dviraciu Azijoje ar Afrikoje, tad palapinė bus būtina. Ieškokite tvirtos, kompaktiškos palapinės.

Ką vertėtų pasiimti?

Ko jums tikrai reikės: šalmo, tinkamos aprangos, telefono, paso (su vizomis), vandens ir užkandžių. Ko dar jums reikės priklauso nuo jūsų kelionės aplinkybių (manau vonios reikmenys, šiltesni drabužiai, drabužiai nuo lietaus reikalingi visada)

Kokio svorio turėtų būti bagažas ?

Jei dviračiais keliausite per dykumą, kur šimtus kilometrų nebus nei parduotuvių, nei vandens, tai žinoma krovinio svoris turėtų būti didesnis, nes reikės daugiau maisto, vandens. Prieš išvykdami pabandykite pravažiuoti su vienu ar kitu svoriu, pažiūrėkite kuris svoris jums priimtiniausias, tokios žinios palengvins jūsų kelionę.

Pasiruoškite savo dviratį mechaniškai:

Patogiai tolimų distancijų kelionei puikiai tiks kelioninis dviratis, kuris puikiai pritaikytas pritvirtinti krepšiams, taip pat šio dviračio padangos pritaikytos kelionėms. Kelioninis dviratis turi bagažinę, ant kurios galima vežti ir didesnius svorius.
Nueikite pas dviračių meistrą, paprašykite, kad tinkamai paruoštų dviratį kelionei, pasiklausinėkite, ko gali prireikti, kokios detalės jūsų dviračiui labiausiai dėvisi. Taip pat svarbu turėti remonto komplektą, klijus bei lopus klijuoti kameroms, kamerą.

tags:dviraciu marsrutai , dviraciu, dviraciu zygiai, trasos, dviraciai, kelioninis dviratis

Parašykite komentarą