Matkos kanjonas Makedonijoje – neabejotinai vienas gražiausių kanjonų Europoje.

images-mobile

Norite praleisti dieną kuri būtų nepaprasta ir įsimintina? Aplankykite Matkos kanjoną, kuris yra apie 15 kilometrų nuo Skopjės centro. Melsvai žalias vanduo apsuptas gražiausių kalnų.
Lyg vieta nepaliesta civilizacijos.
Kanjone Jūs galėsite pailsėti nuo miesto šurmulio ir pasijusite lyg kaime. Nepaprastai graži gamta, retos augalų ir gyvūnų rūšys, nuostabūs urvai ir vienuolynai – štai kuo turtinga Matka.
Matkoje rasite įvairiausių pramogų: galėsite žygiuoti palei Matkos ežerą stačiuose šlaituose įrengtais takais, palaipioti olomis su specialia alpinistine įranga, plaukti laiveliu, kanojomis, veikia kanojų irklavimo centras, restoranas, viešbutis kuriame galėsite pavalgyti ar pernakvoti.
Retos gyvūnų ir augalų rūšys. Kanjonas pritraukia tūkstančius gamtos mylėtojų savo retomis augalų ir gyvūnų rūšimis, čia galima stebėti drugelius, tarp kurių nuo 10 iki 15 rūšių yra randama tik šioje teritorijoje.
Urvų parkas. Šis parkas esantis Matkoje yra vienas iš patraukliausių pasaulyje. Jame veikia dešimtys urvų, tarp kurių turistų lankomas yra tik vienas-Vrelo urvas, kuris yra vienas giliausių povandeninių urvų pasaulyje. Nuvykti iki urvo užtruksite tik apie 20 minučių plaukdami laiveliu esančiu prieplaukoje prie restorano „Matka”. Urvo viduje pilna didelių kūgio formos stalagmitų kurie susiformavo prieš 2700 metų. Oloje galima išgirsti šikšnosparnių. Į urvą galima patekti tiek sausuma, tiek pro povandeninį įėjimą su naro kostiumais.
Matkoje likę apie dešimt XIV-XV amžiaus rytų Ortodoksų vienuolynų, kurių patys lankomiausi yra Švento Nikolajaus (St. Nicholas) statytas apie 1345 metais Šiševo kaime; Šventosios mergelės skaistybės. (St. Bogorodica) statyta XIV amžiuje Glumovo kaime; Šventojo Andriejaus bažnyčia (St. Andreas) statyta XIV amžiuje, kurią pamatysite pačioje laivelių prieplaukoje.
Mėgstantiems adrenaliną ir ekstremalias pramogas nuobodžiauti tikrai neteks, Matka laikoma Makedonijos alpinizmo širdimi ir viena iš pirmųjų vietų, kur yra įrengtos
alpinizmo trasos. Čia rasite 5 pagrindines alpinizmui ir sportiniam laipiojimui skirtas vietas: „ Centrinis “; „ Otmaro “; „Uola na-
muose (The rock at the house)“; „Matka den“ ir „Iglite“. Laipiojimo sezonas prasideda pavasarį, maždaug Velykų laikotarpiu, o baigiasi lapkritį. Patyrusius Instruktorius ir įrangą galite užsisakyti viename iš alpinizmo klubų “Matka“ (Daugiau informacijos: http://www.matka.mk ar telefonu +389 70 670 785)
Mėgstantiems vandens pramogas patiks baidarių ir kanojų centras esantis Terskos upėje netoli Matkos kanjono, kuriame pirmasis baidarių pasaulio čempionatas surengtas 1975 metais. Centras turi puikias sąlygas plaukiojimui, o vandens srovės greitis siekia 18 m³/s. Centre rasite persirengimo kambarius, tualetus, restoraną, stovyklavietę. Jei baidarių centre srovė pasirodys kiek per srauni, Matkos ežero prieplaukoje galėsite išsinuomoti vienvietę ar dvivietę baidarę ir paplaukioti.
Išalkusiems Matka kanjonas pasiūlys apsilankyti „Matka“ restorane, kuris yra prieplaukoje. Restorane galėsite mėgautis tradiciniais makedonų ir kitais puikiais patiekalais, išgerti taurę gerai išlaikyto brandaus makedonų vyno ar skanios kavos. Prie restorano veikia ir viešbutis „Matka“ kuriame galėsite pernakvoti smagioje gamtos apsuptyje (viešbutį rezervuoti rekomenduojama iš anksto, ypač vasaros mėnesiais, dėl didelės paklausos).

tags:makedonijos sostine, makedonija, motina terese, balkanu salys, skopjė, skopje

Parašykite komentarą