Skopjė – Makedonijos širdis.

atsisiusti-mobile

Skopjė, tai Makedonijos miestas, kuris slypi Balkanų pusiasalio širdyje, yra Makedonijos Respublikos sostinė, siekianti 2000 metų senąsias tradicijas.
Skopjė yra modernus miestas kuriame gyvena daugiau kaip pusė milijono gyventojų ir yra didžiausias Makedonijos politinis, ekonominis, švietimo bei kultūros centras. Skopjės miesto plotas driekiasi per Skopjės slėnį maždaug 30 kilometrų pločiu, jį sudaro 10 savivaldybių. Miestas yra labai patrauklus turistams savo tvirtovėmis, kultūriniais bei istoriniais paminklais, archeologinėmis vietomis, sporto salėmis, urvais Treskos upe ir Matkos kanjonu. Mieste gražią krantinę turi Makedonijos upė Vardaras, o siaurose gatvelėse per amžius stovi Senasis turgus, kuris yra didžiausias turgus Balkanuose.
Šiandieninis miestas yra tarptautiniu mastu žinomas kaip Motinos Teresės gimimo vieta. 2016 m. rugsėjo mėn. 4 d. popiežius Pranciškus paskelbė Motiną Teresę šventąja.
Nuo senų laikų stovinti ir daug visko mačiusi „Kale” tvirtovė yra labai didelis traukos objektas turistams, o Šv. Pantelejmono vienuolynas su freska “Kristaus rauda” traukia turistus iš viso pasaulio.
Skopjės miestas yra išskirtinis miestas, nes yra įsikūręs tarp kalnų. Dar neatvažiavus į patį miestą jau tolumoje matosi, kad tai savo aurą turintis miestas.
Vodno kalnas yra tarsi šio miesto valdovas, apgaubiantis miesto panoramą. Miestas turi savitą kultūrą kurioje susipina Rytų Europos ir didingosios Osmanų imperijos kultūra, papročiai bei tradicijos. Skopję galima vadinti kontrastų miestu, nes vienoje miesto pusėje pamatysite daugiau Rytų Europos-Balkanų kultūros, o kitoje pusėje musulmonišką kultūrą, kurioje daug mečečių ir vyrauja musulmoniškos tradicijos, prekyba, amatai. Tai puikiai atsispindės aplankius Senąjį turgų, kuriame matysite daug turkiškos išvaizdos žmonių, kurie niekaip nenori apleisti savo tradicijų ir ant kiekvieno kampo gurkšnoja turkišką arbatą, skanauja tradicinius patiekalus, o žmonių temperamentas čia yra šiek tiek kitoks- musulmoniškas. Miestas yra labai atsinaujinęs, pamatysite daug skulptūrų, naujos statybos viešbučių, restoranų. Vodno kalnas ir Tūkstantmečio kryžius-tai puiki atrakcija kiekvienam. Kelionė į ten yra nepakartojama, o dar atsiveriantys vaizdai nuo kalno paliks įspūdingus prisiminimus kiekvienam. Matkos kanjonas ir užtvenktas Matkos ežeras yra tikras Makedonijos perlas, savo gamtos vaizdais pritraukiantis tūkstančius turistų kiekvienais metais. Paragauti tradicinių patiekalų, puikaus vyno, tradicinio alaus ar kavos, atsipalaiduoti naktiniame klube ar tiesiog išlėkti į kalnus su kalnų dviračiu ir kuprine… Skopjė pasiūlys pramogas kiekvienam pagal poreikius ir patenkins net išrankiausio turisto lūkesčius.

tags:skopje miestas, makedonija, makedonija lankytinos vietos, makedonija es

Parašykite komentarą