Kur laikyti pinigus kelionėje, kad jie būtų saugūs?

 

boots-with-money-inside

 

Pinigai-didžiausias turtas kelionėje, jei pamesite miegmaišį ar palapinę, už pinigus galėsite nusipirkti kitą, tačiau jei pamesite pinigus ar pasą iškils kur kas rimtesnių problemų.

Parašyti straipsnį šia tema nusprendžiau, nes jaučiuosi neblogai žinantis kaip liaudiškai tariant „kavot“ pinigus kelionėse, tad rašant straipsnį aš giliau pasidomėjau šia tema ir tas man leido praplėsti savo žinias.

Mano kelionėse yra buvę atvejų, kai galėjau netekti pinigų ar kito turto. Vienas iš pavyzdžių galėtų būti kai vieną vakarą vaikščiojau Mechikalio miestu prie JAV sienos, Meksikoje , man iš galo ėjo du į narkomanus panašūs jaunuoliai, tuomet jaučiau, kad jie kažką tarpusavyje šnibždasi ir supratau, kad jie greičiausiai nori griebti mano kuprinę, tad staiga pakeičiau ėjimo kryptį ir vyrukai supratę, kad aš nutuokiu jų planą tiesiog nuėjo.

O kas būtų jei būtų kitokia situacija ir aš nespėčiau susigaudyt kas vyksta? Pavyzdžiui pilname žmonių turguje…
Tad kur gi laikyti pinigus kelionėje ?

Yra kelios galimybės, laikyti pinigus prie savo kūno, arba laikyti kuprinėje, lagamine ar rankinėje.

 

Kai keliavau Meksikoje, savo pinigus paskirsčiau į tris dalis, apie 10-20 procentų pinigų laikiau kuprinėje, likusius pinigus paslėpiau prie savo kūno.

Naudojau slaptą diržą, kuriame užmaskuotai galima sukišti grynuosius pinigus. Iš vidinės diržo pusės yra užtrauktukas, kurį atsegus yra slapta kišenė pinigams susidėti, Šiame dirže sukišdavau apie trečdalį savo pinigų, o kur gi dėdavau likusius pinigus ?

Likusius pinigus nusprendžiau susikišti į batus, pinigus išskaidžiau į dvi dalis ir susukęs į ritinėlį sukišau juos į nedidelį plastikinį maišelį, dėl minkštumo dar apsukau popieriumi, kad kojai būtų minkščiau, tuos ritinėlius padėdavau į padą maždaug toje vietoje, kur yra pėdos išlinkimas, kad nespaustų kojos, nes toje vietoje susidaro ertmė. Negalėčiau pasakyti, kad šitas būdas yra labai patogus, bet gana patikimas.

Taigi, panaršęs internete dar atradau, kad egzistuoja daugiau pinigų paslėpimo galimybių, tad jas trumpai ir pakomentuosiu:

Slėpimas kuprinėje, rankinuke, ar lagamine:

 

Kaip jau minėjau, slėpti pinigus šiose vietose nėra pats patikimiausias būdas, nes netekę kuprinės neteksite visko…

taip rekomenduoju slėpti tik dalį pinigų, jokiu būdu ne visus!
Jei norite geriau paslėpti pinigus savo kelionių krepšyje, visų pirma ieškokite kokios sunkiausiai aptinkamos kišenės yra jūsų kuprinėje, ar lagamine.

Jokiu būdu nedėkite ten, kur yra išoriniai užtrauktukai, kur galima lengvai atsegti ir išsiimti, stenkitės ieškoti vidinių kišenių , kur pinigus būtų kuo sunkiau išimti, dar geriau, jei kišenė būtų užkrauta daiktais ir prireiktų nemažai laiko, kad ją atrasti.

Kai kurios kuprinės turi specialiai tam tikslui pritaikytas slaptąsias kišenes.
Galite slėpti specialiuose tam pritaikytuose maskuojančiuose daiktuose su ertmėmis, į kuriuos galima sukišti pinigus. Daiktas atrodys menkavertis ir vagims nepatrauklus, tačiau jų viduje bus paslėpti pinigai.

Tokių maskuojančių daiktų su ertmėmis pavyzdžiai gali būti:

 

įvairūs žiebtuvėliai;

tušinukai, flomasteriai;

saulės kremai;

šukos;

skutimosi putos ir pan.

 

080e2b9fb887a646b4e8833ca33cdcbf

 

Slėpimas ant kūno.

 

Ant kūno galima slėpti pačiose įvairiausiose vietose, nebūtina kišti į batus, dabar jau galima nusipirkti įvairiausių slaptų, užmaskuotų kišenių, kurios prisegamos įvairiausiose kūno vietose.

Tokių kišenių pavyzdžiai :

 

diržai su slaptomis kišenėmis;

ant liemenėlės prisegamos slaptos kišenės (moterims);

Apyrankės su slaptomis kišenėmis;

Ant kelio prisegama piniginė, kuri užmaskuojama kelnėmis;

Kelnės su slaptomis kišenėmis viduje;

Apatiniai su slaptomis kišenėmis;

Kojinės su slaptomis kišenėmis ir pan.

 

 

51asD8DHYLL._SY355_

 

 

Kitame straipsnyje plačiau pakomentuosiu kiekvieną iš jų, o pabaigai pateikiu dar truputėlį informacijos:

5 pagrindinės taisyklės slepiant pinigus kelionėje:

 

1)Slėpdami išskirstykite pinigus į kuo daugiau dalių, nesikuklinkite išskirstyt pinigus ir į 6 ar 7 dalis, nuo to blogiau tikrai nebus.

2)Slėpkite pačiose įvairiausiose vietose, įjunkite savo fantaziją, juk nepamirškite, kad slepiate brangiausią savo turtą.

3)Turėkite “parodomają” piniginę tam atvejui jei būsite apiplėšti, susidėkite ten visko kuo daugiau, įvairias nereikalingas korteles, galbūt turite pasibaigusio galiojimo bankinę kortelę, įdėkite šiek tiek pinigų, laikykite nesunkai prieinamoje vietoje ir apiplėšimo atveju tiesiog paduokite ją plėšikui. Plėšikai vogdami irgi patiria stresą ir dažniausiai gavę turto toliau nebeieškos.

4)Atsiminkite, kad vietos kuriose saugote pinigus turi būti slaptos, tad kai sukišinėsite ar ištraukinėsite pinigus, pasirūpinkite kad niekas nematytų, jei reikia išsiimti dalį pinigų susimokėt, galite tiesiog nueiti į tualetą ir ten juos niekam nematant pasiimti.

5)Apžiūrėkite, ar vieta kur dedate pinigus tikrai yra saugi ir patikima, jei tai kišenė, patikrinkite ar nėra nedidelių įplyšimų, išsinėrusių siūlių ir panašiai, ar užtrauktukas tvirtas ir patikimas. Niekas kelionės metu nenorėtų, kad pinigai tiesiog iškristų.

Parašykite komentarą