Kaip apsisaugoti nuo uodų šią vasarą.

Nėra nieko smagesnio vasarą, kaip kelionė su palapine kažkur gamtoje. Tokia išvyka tai, galimybė eiti į žygius , kurti ugnį, miegoti palapinėse ir semtis gamtos kvapus ir garsus visiškoje ramybėje. Bet ar žinote, kas gali neduoti ramybės? Uodų įgėlimai.

Nebent jūs keliaujate į Antarktidą, tai vienintelis žemynas kur negyvena šie kenkėjai. Ir visiškai nesvarbu kur jūs tai darysite, ar stovyklausite po šalį ar savo kieme, šis straipsnis kaip tik apie tai, kaip padaryti, kad šie kenkėjai būtų toliau nuo jūsų.

mosquito-illustration_360x286

Vienas iš paprasčiausių būdų galintis neprileisti parazitų prie jūsų odos kur bebūtumėte, ar pramogaudami gamtoje , ar stovyklaudami yra naudoti hamakus, pavėsines, kurie turi tinklelius. Kitas paprastas būdas kai tik įmanoma dėvėti kelnes ir ilgas rankoves, paliekant kuo mažiau nuogos odos uodų įkandimams.

Jei ilgiau apsistosite vienoje vietoje, yra specialūs šviestuvai kurie gali nubaidyti uodus maždaug 20 metrų spinduliu aplink. Deja ne visi šie šviestuvai yra efektyvūs, reikėtų rinktis aukštesnės kokybės šviestuvus norint pasiekti geresnį rezultatą.

Visokios žvakės, purškalai, losjonai ir kita, sunku žinoti, kokie produktai bus efektyvūs. Įrodyta, kad bene labiausiai uodus erkes ir kitus parazitus veikia produktai kurie sudėtyje turi deet pesticidų, kurie neva efektyviai kovoja su parazitiniais vabzdžiais. Saugumo sumetimais, naudojant aerozolius deet pagrindu, reikėtų rinktis purškalus turinčius ne didesnę kaip 50 procentų šio pesticido koncentraciją.

Jei įmanoma geriausiai išvis vengti purkšti purškalą ant odos, stenkitės purkšti ant drabužių ir grįžus galėsite juos išskalbti skalbimo mašinoje.
Jei nenorite naudoti parduotuvėje nusipirktų chemizuotų purškalų, viena iš alternatyvų gali būti uodus atbaidančios žvakės.

769364

Geriausiai tinka žvakės kurių sudėtyje yra žolelių ir eterinių aliejų.
Parduotuvėse nupirktos citrinžolės žvakės gali būti efektyvios, bet tik tada jei jos natūralios, ne sintetinės ar chemizuotos.
Reikia atkreipti dėmesį, kad žvakės paženklintos citrinžolių užrašu gali būti pagamintos iš panašių į citrinžolę augalų ar sintetinių priedų. Atkreipkite dėmesį, kad vėjuotą dieną žvakės nebus efektyvios, nes vėjas trukdys joms normaliai degti.

Natūralią citrinžolę galite pasisodinti ir patys. Lengvai prižiūrimą žolę geriausia sodinti į vazonus, laikyti saulėkaitoje, o žiemą įnešti į vidų, nes citrinžolės nėra atsparios šalnoms.

6-027-2_Cymbopogon_citrinzole

Pagaliau būdami gamtoje prie laužo galite naudoti visiškai natūralų metodą atbaidyti uodams ir kitiems vabzdžiams. Prisiskinkite sode, jeigu turite ar įsigykite citrinžolės, kaktžolės, mėtų, rozmarinų, bazilikų, levandos bei jeronimo. Galite naudoti net ir vieną iš išvardintų augalų, jie visi efektyviai kovoja su uodais.

Turimus augalus suriškite į ryšulėlį apvynioję smilgomis ir įmeskite į laužą toje vietoje kur daugiau žarijų ir ne taip kaitru.

Dar vienas natūralus „pasidaryk pats“ metodas nuo parazitinių vabzdžių yra natūralus purškalas nuo uodų. Paimkite apie 100 ml distiliuoto vandens, supilkite į jį šiek tiek eterinio aliejaus, pavyzdžiui, rozmarino, čiobrelių, mėtos, kedro, levandų, Katžolės, citrinžolių, arbatmedžio aromato, viską išmaišykite ir supilkite į purškiantį nedidelį indelį, galite panaudoti indelius nuo sunaudotos kosmetikos.

Atsiminkite, jei keliausite lėktuvu, jums reikės ne didesnio kaip 100 ml indelio su purškalu, priešingu atveju jis bus konfiskuotas oro uoste.

Parašykite komentarą