Madagaskaro lankytinos vietos. ką aplankyti Madagaskare? Top 10

Madagaskaro natūralios gamtos grožis ir ekologinė įvairovė leidžia jaustis kaip šalyje, kurioje laikas tarsi sustojęs. Madagaskaras įsikūręs prie rytinės Afrikos pakrantės Indijos vandenyne. Čia yra tūkstančiai augalų ir gyvūnų rūšių, kurių niekur kitur pasaulyje nerasta. Dėl savo neįprastos gamtos įvairovės Madagaskaras užtarnavo šiai šaliai slapyvardį „aštuntasis žemynas“. Žymus lietuvių geografas Kazys Pakštas kadaise turėjęs minčių Lietuvą perkelti į Madagaskaro salą.

Ką aplankyti Madagaskare?

10)Ranomafana nacionalinis parkas

Ranomafana nacionalinis parkas yra pietrytinėje Madagaskaro dalyje, šalia Ranomafana kaimo, tai yra vienas iš populiariausių nacionalinių parkų. Rytinė parko dalis yra vaizdingiausia, su daugybe upelių, lengvai tekančių per tankų ir kalvotą mišką. Parke gyvena nykstantis auksinis lemūras – gyvūnas, kurio mitybą apima bambuko ūgliai, kuriuose yra cianido, jis būtų mirtinas kitiems gyvūnams, tačiau žavingasis auksinis lemūnas suvalgo bambuką be jokio poveikio.

 

ranomafana nacionalinis parkas

 

9)Masoala nacionalinis parkas

Šiaurės rytų Madagaskaro teritorijoje esantis Masoala nacionalinis parkas apima beveik 400 kilometrų atogrąžų miškų bei tris jūrų parkus. Parke yra dešimt lemūrų rūšių, įskaitant „Aye-aye“, didžiausią pasaulyje naktinį primatą. Masoala parke yra nemažai įvairių paukščių ir roplių, įskaitant pomidorinė varlę, taip pavadintą dėl ryškiai raudonos spalvos.

 

Masoala nacionalinis parkas

 

8) Andasibe-Mantadia nacionalinis parkas

Andasibe-Mantadia nacionalinis parkas apima maždaug 150 kilometrų rytinio Madagaskaro, čia gyvena vienuolika lemūrų rūšių, įskaitant didžiausią šalies lemūrą, Indri. Įsikūręs netoli Madagaskaro sostinės Antananarivo, Andasibe-Mantadia yra vienas iš lengviausiai pasiekiamų parkų. Parkas yra padalintas į dvi dalis: Mantadijos nacionalinį parką ir „Analamazoatra“ rezervatą. Vietiniai gidai praveda 1-6 valandų trukmės ekskursijas į bet kurią parko zoną.

 

andasibe-mantadia-nacionalinis parkas

 

7)Karališkasis Ambohimangos kalnas

Karališkasis Ambohimangos kalnas yra istorinis kaimas, kuris kažkada buvo Madagaskaro karaliaus sostas,  Malagosų žmonių laikomas viena švenčiausių vietų vietų jau 500 metų. Kaimą supa siena, kuri 1847 m. buvo pastatyta naudojant skiedinį, pagamintą iš kalkių ir kiaušinių baltymų. „Mahandrihono“ komplekse yra buvęs karaliaus Andrianampoinimerinos namas, kurio sienos, pagamintos iš prabangaus rožmedžio.

 

Royal Hill of Ambohimanga kalnas

 

6)Ifaty 

Ifaty yra du  žvejybos kaimeliai  pietvakarinėje Madagaskaro pakrantėje. 100 km ilgio koralinis rifas yra natūralus barjeras  jūros bangoms, tai sudaro puikias sąlygas nardymui bei žvejybai. Vidurinė teritorijos dalis yra žinoma dėl  spygliuočių miškų, kur keistos formos baobabų medžiai čia stovėjo šimtmečius.

 

Ifaty Madagaskaras

 

5)Baobabų prospektas

Baobabų prospektas yra medžių grupė, išsidėsčiusi duobėtame ir nelygiame kelyje, Vakarų Madagaskare tarp Morondava ir Beloni Tsiribihina.  Įspūdingas prospekto kraštovaizdis traukia turistus iš viso pasaulio, todėl tai yra viena iš labiausiai lankomų vietovių regione. Baobabo medžiai auga iki 800 metų, iš pradžių medžiai augo tankiame atogrąžų miške, bet per metus miškai buvo iškirsti žemės ūkiui, paliekant tik garsiuosius baobabų medžius.

 

Baobabų prospektas

 

4)Nosy Be sala

Mažoji Nosy Be sala yra viena iš pagrindinių turistų lankomų vietų Madagaskare, pritraukianti tūkstančius turistų iš viso pasaulio ištisus metus. Nors „Nosy Be“ paplūdimiai iš paveiksliukų atrodo ne taip tobulai, kaip kai kurie   kiti atogrąžų paplūdimiai, jie gauna taškus, už ramybę, švarų turkio spalvos vandenį  ir puikius jūros gėrybių restoranus, kuriuose jūros gėrybės patiekiamos  ant smėlio.

 

Nosy Be sala

 

3)Tsingy de Bemaraha rezervatas

Pietininėje Madagaskaro gamtos rezervato dalyje yra Tsingy de Bemaraha rezervatas. Tsingy de Bemaraha yra griežtai saugomas gamtos rezervatas. Šalia  vakarinės pakrantės yra plačiai paplitęs mangrovių miškas. Parke gyvena septynios lemūro rūšys, įskaitant ir Deckeno sifaką, gerai žinomą dėl jos kreminio balto kailio ir juodos spalvos veido.

 

Tsingy de Bemaraha rezervatas

 

2)Isalo nacionalinis parkas

Isalo nacionalinis parkas yra žinomas dėl skirtingo reljefo. Įsikūręs  pietinėje Madagaskaro salos dalyje , parką apima pievos, stulbinantys kanjonai ir smiltainiais. Kaip ir daugelyje šalies nacionalinių parkų, norint aplankyti parką reikia vadovų. Ekskursijos gali būti sutvarkytos taip, kad būtų trumpesnės nei kelios valandos ar net kelios dienos.

 

Isalo Nacionalinis parkas

 

1)Ile Sainte Marie salos

Ile Sainte Marie yra  rytinėje Madagaskaro pakrantėje. Salos XVII-XVIII a. traukė piratų dėmesį , o kelių piratų laivų nuolaužos vis dar gali būti stebimos iš seklių Baie des Forbans vandenų. Šiandien sala yra viena iš pagrindinių turistų lankomų vietų Madagaskare. Švarus ir skaidrus  įlankos vanduo yra ideali vieta nardymui. Vasarą ir ankstyvą rudenį migruojantys banginiai lanko salų vandenis.

 

Ile Sainte Marie salos

Taip pat skaitykite:

Ką verta pamatyti Nigerijoje?

 

Parašykite komentarą