Ką verta pamatyti Nigerijoje?

Nigerija, kurios oficialus pavadinimas Nigerijos Federacinė Respublika) yra federacinė konstitucinė Vakarų Afrikos valstybė.
Šalis su Beninu ribojasi vakaruose, Čadu ir Kamerūnu rytuose, Nigeriu šiaurėje ir Atlanto vandenynu (Gvinėjos įlanka) pietuose. Nigerija užima 923 768 km², turi apie 150 mln. gyventojų; sostinė Abudža. Trys didžiausios šalies etninės grupės yra hausai, igbai ir jorubai.
Šalyje tikrai yra daug ką pamatyti, šalies turizme ypatingą reikšmę užima nacionaliniai parkai, kuriuose gausu laukinės gyvūnijos, bei kultūrinis paveldas-įvairių genčių palikimas, kadangi šalis turi pajūrio liniją, čia populiarūs paplūdimiai, kuriuose galima pailsėti ir pasigrožėti palmėmis, šalyje yra vienas gražiausių Afrikos krioklių.

Ką aplankyti Nigerijoje ?


1)Jankario (Yankari) Nacionalinis parkas.

Jankari nacionalinis parkas Bauchi valstijoje, rytų ir centrinėje Nigerijoje, į pietryčius nuo Bauchi miesto buvo įsteigtas kaip rezervatas 1956 metais, o 1991 m. tapo nacionaliniu parku. Jis apima 2554 kvadratinių kilometrų plotą. Parkas, kurio aukštis siekia apie 500 metrų, turi savanos augmeniją, (įskaitant upių salpas, pievas ir krūmuotas pelkes). Jankari gausu gyvūniško gyvenimo, čia gyvena antilopės, drambliai, begemotai, žirafo, hienos, liūtai, leopardai ir krokodilai. Parkas ypatingas savo senovinėmis smiltainio cisternomis, išskaptuotomis buvusių gyventojų, vandens saugyklomis ir Viki ( Wikki) šiltosiomis versmėmis.

Yankari-National-Park-1-Bookings-Nigeria

2)Avhum (Awhum) krioklys

Avhumas, esantis Enugu valstijoje gali pasigirti daugybe puikių ežerų, kriokliais ir vienuolynais. Krioklio kraštovaizdis tikrai yra gražus, virš jo, viršuje esantys vandens telkiniai formuoja upę, kuri tapo religine- turistine vieta. Jį galima rasti netoli Avhumo vienuolyno.

enugu1

3)Osunos šventoji giria (Osun-Osogbo Sacred Grove)

Osunos šventasis miško masyvas, esantis Osogbo miesto pakraštyje, yra vienas iš paskutiniųjų pirmųjų aukštųjų miškų, esančių Nigerijos pietuose. Vieta laikoma vaisingumo deivės Osunos buveine. Kraštovaizdis susideda iš šventyklų ir šventovių, skulptūrų bei meno kūrinių, skirtų garbinti Osunai ir kitoms dievybėms. Šventoji giraitė, dabar yra laikoma visų Jorubų žmonių simboliu ir tikriausiai yra paskutinė išlikusi Jorubų kultūra. Ši vieta 2005 metais įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

atsisiųsti

4)Obudu kalnų kurortas(Obudu Mountain Resort)

Norintiems pailsėti ir nuo visko atsipūsti patiks aukštai virš jūros lygio, Sankvalos kalnuose esantis Obudu kalnų kurortas. Švelnus klimatas, kvapą gniaužiantys vaizdai, idiliška ramybė ir gražus kraštovaizdis padarė šį kurortą viena iš žinomiausių turistų vietų Nigerijoje.

obudumountainresult2

5)Alok Ikom akmenys(Alok Ikom Stone Monoliths)

300 raižytų akmenų, suguldytų taisyklingu ratu, yra ypatingi savo formomis ir ant monolitų įrašytais tekstais. Jie yra saugomi UNESCO pasaulio paveldo sąraše. Bendri, visiems monolitams būdingi bruožai yra tai, kad jie yra falo formos, jų aukštis svyruoja nuo maždaug 91 iki 167,64 cm aukščio. Figūros dekoruotos geometrinėmis ir stilizuotomis žmogaus ypatybėmis: dvejomis akimis, atviromis burnomis, karūnuota su žiedais galva, stilizuota smailia barzda, dviem dekoruotomis rankomis, nosimi, įvairiom veido žymom.

ikom

6)Suramio kultūrinis kraštovaizdis (Surame cultural landcape)

Senovės Suramio miestas yra Nigerijos nacionalinis paminklas, įsikūręs Sokotoje, Šiaurės vakarų Nigerijos valstijoje. Kalbant apie žmogaus kūrybiškumo, išradingumo ir civilizacijos stebuklus, Suramio kultūrinis kraštovaizdis būtent tai ir vaizduoja. Tai UNESCO pasaulio paveldo objektas, kurio sienos pagamintos iš didžiulių akmenų. Jis buvo statytas XVI amžiuje Muhamedo Kanta Sarkin Kebbi, kuris valdė tuometinę imperiją šiame regione. Miestas buvo apleistas maždaug 1700 metais., Kai sostinė persikėlė į Birnin Kebi.

1461729781_0!!-!!Sukur-Cultural-Landscape

7)Kokosų paplūdimys (Coconut beach)

Kokosų paplūdimys yra šalia Badagrio, Lagoso valstijoje. Iš nuostabaus grožio paplūdimio atsiveria kvapą gniaužiantys ir gražūs vaizdai į vandenyną – tai puiki poilsio vieta. Jis yra 30 kilometrų nuo Benino Respublikos ten ir rasite pukųjį Kokosų paplūdimį. Paplūdymio pavadinimas kilęs nuo daug jį apsupusių kokoso palmių.

BeachLagos2

8)Abudža(Abuja)

Abudža yra Nigerijos sostinė. Kadangi dauguma Nigerijos vyriausybinių institucijų yra įsikūrę Abudžoje, o dauguma kitų šalių ambasadų buvo perkelta iš Lagoso į Abudžą, tai yra stebėtinai brangus, tačiau gražus miestas. Turistų lankomos vietos yra: Abudžos tūkstantmečio parkas, Nacionalinė mečetė, Ekumeninis centras, Nacionalinės asamblėjos kompleksas, Aso uola, Abudžos menų ir rankdarbių miestelis.

abuja-skyline-07-1-660x400

9 Lagosas (Lagos)

Lagosas (Lagosas) – didžiausias Nigerijos miestas, buvusi sostinė, esantis prie Gvinėjos įlankos. Tai milijoninis miestas (9,2 mln. Gyventojų čia registruota 2007 metais) jis yra vienas didžiausių Afrikos megapolių. Išsidėstęs ant 4 didžių salų ir šalia esančios žemyninės dalies. Salos tarpusavyje sujungtos tiltais ir pylimu. Senamiestyje yra komerciniai rajonai (Vakarų Lagoso sala), Ikojo (Ikoyi) sala yra rytuose, pagrindinis uostas yra Apapa, esantis žemyninėje dalyje. Taip pat yra gyvenamieji rajonai Viktorijos saloje ir pramoninių rajonų Ido saloje.

busy-lagos1

10) Senovės Kano miesto sienos (Ancient Kano city walls)

Gražus viduramžių miestas Kano yra kur kas daugiau nei miestas, tai suprasite kai pamatysite įspūdingas senovės Kano sienas (Nurodytas UNESCO Pasaulio paveldo vietovių preliminariame sąraše). Šis 14 km ilgio ant žemės esantis paminklas turi dvasinę, kultūrinę ir istorinę reikšmę. Jis yra susijęs su Emyrų rūmais.

gHSDrNd

11)Gashaki-Gumpti Nacionalins parkas (Gashaki-Gumpti National Park)

Nacionalinis parkas, kuris siūlo įdomybes apie gyvenimą viduramžių laikų Nigerijoje, yra Gashaki-Gumpti nacionalinis parkas. Jis įsikūręs Chappal Wadi, ant Chappal Hendu kalnų ir vėjo kalnuose (wind mountain). Tai didžiausias ir įvairiapusiškiausias Nigerijos nacionalinis parkas. Čia pamatysite dramblius ir kitus gyvūnus.

2796

12) Senovės Nokų gyvenietė (The Ancient Nok Settlement)

Visame pasaulyje garsūs antikvariniai daiktai iš Senovės Noko gyvenvietės matomi galerijose ir muziejuose. Ši maža archeologų prieglauda yra Jabos savivaldybėje Kadunos valstijoje. Būtent čia buvo atrasta Terakotos figūrėlė garsi visame pasaulyje.

atsisiųsti (1)

13) Kainji nacionalinis parkas (Kainji National Park)

Kainji nacionalinis parkas buvo įkurtas 1978 m., jame yra 3 skirtingi sektoriai: Borgu rezervatas, Zugurma rezervatas ir Kainji ežeras, kur draudžiama žvejoti. Jis įsikūręs Kwara ir Nigerio valstijoje.

national-parks

14 Olumo uola (Olumo rock)

Olumo uola, tai viena populiariausių turistinių vietų Nigerijoje. Ji yra senoviniame Abeokuto miesto centre, o miesto pavadinimas kilęs iš dviejų žodžių, reiškiančių „Po uola“. Iš pradžių Abeokutoje gyveno egbų žmonės, kurie XIX a. kare atkeliavo prie Olumo uolos prieglobsčiui. Galiausiai Abeokuta miestas augo, nes šie naujieji gyventojai apsigyveno šiose vietovėse.

ddd590b523718c0d81be39894f07dbc6

15)Ngvo pušynas(Ngwo Pine Forest)

Šis unikalus miškas dažnai vilioja turistus. Gražus pušynų masyvas suteikia puikų laiką turistams ir vietiniams gyventojams. Nepaisant ramios miško atmosferos, patariama, kad lankytojai lankytų mišką grupėmis. Šiame miške galite stovyklauti, rengti vakarėlius ir kitus įdomius užsiėmimus. Patirtis yra tiesiog neįkainojama.

63707-65cbed43d3947f6164e80e62cc4dc5ab

Taip pat skaitykite:

Madagaskaro lankytinos vietos. ką aplankyti Madagaskare? Top 10

 

Parašykite komentarą