Gdynia. ką veikti? 6 lankytinos vietos Gdynioje (Lenkija)

Apsilankę gyvybingame jūrų mieste – Gdynioje, sunkiai patikėsite, kad prieš aštuoniasdešimt metų tai buvo nedidelis kaimas. Šiuo metu šis miestas yra svarbus Lenkijos uostas ir verslo centras yra itin gyvybingas. Gdynia, miestas yra, vos 20 KM nuo Gdansko, tai gana naujas miestas, kuriam dar nėra 100 metų, miestas puikiai tiks norintiems pailsėti nuo Gdansko turistų, o taip pat tiems kas mėgsta parduotuves, kavinės, barus, restoranus, idealiai tinka vienos dienos išvykai su šeima, nes veikia jūrų muziejus, velnio ratas, paplūdimys ir kt. pramogos. Kelionė traukiniu nuo Gdansko iki Gdynės truks iki pusvalandžio ir kainuoja vos 4 zlotus (apie euras).

 

Lankytinos vietos Gdynioje:

 

6)Pasisupkite Gdynios velnio ratu.

Puiki pramoga mieste yra velnio ratas, iš aukštai galėsite apžvelgti miesto panoramą bei jūrą, gal bus nuostabus dangus ir padarysite puikų kadrą iš aukštai…

 

 

5)Gdynios pagrindinis paplūdimys

 

Gdynios širdyje yra fantastiškas paplūdimys. Jūra yra gana švari, yra didelis smėlio ruožas ir tai gan populiari vieta šiltą vasaros dieną. Įsikūręs vos kelios minutės nuo miesto centro ir kelios minutės pėsčiomis nuo pagrindinės prieplaukos, čia galėsite žaisti su kamuoliu ir nerti į banguojančią jūrą.

 

 

 

4)Emigracijos muziejus

 

Lenkija turi vieną iš didžiausių diasporų populiacijų pasaulyje, apie visa tai galite sužinoti čia esančiame 2015 m. atidarytame Emigracijos muziejuje. Nemokamas įėjimas trečiadieniais,  likusią savaitę, bilietai suaugusiems kainuoja apie 10 zlotų. Tai unikalus muziejus visame pasaulyje.

 

3)Aplankykite Gdynios prieplaukoje esančius laivus-karo laivą H34 ir burlaivį Dar Pomorza

 

Gdynia turi didžiulę jūrų istoriją, todėl apsilankymo metu aplankykite bent vieną laivą. H34 naikintuvas yra vienas iš geriausių variantų, jį naudojo Lenkijos karinio jūrų laivyno kariuomenė Antrojo pasaulinio karo metais ir yra vienintelis Lenkijos karinio jūrų laivyno laivas, kuriam suteiktas „Virtuti Militari“ medalis. Dabar jis veikia kaip muziejus, įsikūręs prie Gdynės uosto.

Kitas ne mažiau įdomus laivas Dar Pomorza, žymiausias Lenkijos jūrų laivas, apkeliavo daugybę pasaulio uostų, ši baltoji fregata nuo 1983m veikia kaip muziejus, o 2009 m šventė šimtmetį. Laivas yra Gdynės miesto simbolis.

 

 

 

2)Užkopkite į Kamiena Gora kalną

 

Kamiena Gora kalno viršūnėje jūsų lauks didelis kryžius, nusileidus keliais laipteliais žemiau galima pasivaikščioti po gražų parką, kur yra suoliukai. Į kalną galite užkilti laipteliais ar greta esančiu nemokamu funikulieriumi. Nuo kalno atsiveria jūra, uostas ir miesto panorama.

 

 

1)Gdynios akvariumas

 

Gdynia, yra jūros miestas, o Baltijos jūros vandenyse jūros gyvūnų trūkumo tikrai nėra. Gdynios akvariume yra viena iš geriausių jūrų būtybių kolekcijų Lenkijoje. Tai įdomi pramoga visų amžių žmonėms, spalvingi vaizdai, ypač patinka vaikams. Pilna įėjimo kaina apie 28 zlotai.

 

Taip pat skaitykite:

Ką veikti Gdanske? Gdansko lankytinos vietos. Top 10

 

Parašykite komentarą