Lankytinos vietos Venecijoje. Ką pamatyti Venecijoje? Top 11

Venecija-miestas, pastatytas ant 118 salų šalia šiaurės rytų Italijos pakrantės, Venecija yra labiau  išskirtinis nei bet kuris kitas Europos miestas. Per daugiau kai 600 metų miesto išvaizda iš esmės nepasikeitė, kanalų miestas atrodo labiau panašus į atviruką ar nuotraukų albumą nei į modernų šiuolaikinį miestą. Tai vieta, kur kiekvienas miesto kampelis laikomas vertu aplankyti ir patraukliu.

Venecijos įžymybės gali nustebinti  menu ir architektūros šedevrais, milijonai lankytojų  kasmet aplanko Veneciją.

Miestas net ir ne turistinio sezono metu yra gerai lankomas, Lankytinos vietos Venecijoje sugeba viršyti visus keliautojų lūkesčius.

 

Ką pamatyti Venecijoje?

 

11)Kampanilė (Campanile)

Vienas iš geriausiai žinomų orientyrų visoje Venecijoje, Kampanilė yra įsikūrusi garsiojoje San Marko aikštėje ir yra aukščiausias pastatas mieste. 99 metrų aukščio varpinė buvo užbaigta 912 metais, nors pastatas, kurį šiandien matome, buvo statytas tik 1912 m., po netikėtos griūties. Nors pagrindinis varpinės korpusas yra gana paprastas, viršutinės bokšto dalys turi gražią architektūrą su arkomis. Liftas lankytojus užkelia tiesiai į Kampanilės viršų, nuo kurio atsiveria puikus vaizdas į Veneciją ir lagūną.

 

 

10)Atodūsių tiltas (Bridge of Sighs)

Įkurtas 1600 m., šis tiltas jungia tardymo kambarius Dožų rūmuose su Naujuoju kalėjimu per Rio di Palazzo. Tiltą sukūrė Antonio Contino, o jo dėdė Antonio da Ponte kūrė Rialto tiltą. Remiantis viena teorija, tilto pavadinimas kilęs iš teiginio, kad tiltu vedami kaliniai pamatę vaizdus į gražią Veneciją pro tilto langą atsidusdavo.

 

 

9)San Giorgio Maggiore sala

San Giorgio Maggiore yra mažiausia Venecijos sala, matoma priešais  Šv. Marko aikštę. Garsaus renesanso architekto Andrea Palladio suprojektuota bažnyčia turi gražų fasadą, tviskantį blizgančiu baltu marmuru. Du geriausius Tintoretto paveikslus, „Paskutinė vakarienė“ ir „The Fall of Manna“ taip pat rasite čia. Lankytojai gali kilti liftu į  neoklasikinės varpinės bokšto viršų, kad galėtų mėgautis nuostabiu Venecijos vaizdu.

 

 

8)Ca’ d’Oro namas

Iš pradžių buvo žinomas kaip „Palazzo Santa Sofia“, bet dabar plačiai žinomas kaip „Ca d’Oro“, XV a. Pastato dizainą sukūrė architektas Giovanni Bon ir jo sūnus Bartolomeo. Šiandien šis baltas pastatas yra tikras meno lobis. Šalia Didžiojo kanalo įsikūrusiame „Ca’d Oro“ yra įsikūręs  „Franchetti“ muziejus.

 

7)Santa Maria della Salute

Paprastai vadinama La Salute, tai XVII a. Bažnyčia. Ji yra toje vietoje, kur Didysis kanalas susitinka su Venecijos lagūna. Baltojo akmens pastatas su didžiuliu kupolu buvo pastatytas kaip Mergelės Marijos šventykla, skirta  išgelbėti miestą nuo maro, kuris nužudė trečdalį jos gyventojų. Čia eksponuojama didelė „Titian“ kūrinių kolekcija, įskaitant lubų paveikslus iš Senojo Testamento.

 

 

 

6)Ca’ Rezzonico namas

Iš visų  pastatų, kurie yra šalia Didžiojo kanalo, nė vienas pastatas geriau neatvaizduoja, koks gyvenimas buvo XVIII a. Venecijoje nei Ca ‘Rezzonico. 2005 m. Čia filmuotas filmas „Casanova“.  Anglų poetas Robertas Browningas buvo vienas iš paskutiniųjų gyvenusių šiuose namuose. Šiandien visas pastatas yra atviras visuomenei kaip „Museo del Settecento“.

 

5)Šv. Morkaus aikštė (Piazza San Marco)

Šv Morkaus aikštė arba Švento Marko aikštė yra vieša Venecijos aikštė, k apsupta kavinėmis ir lankytinomis vietomis, įskaitant Šv. Morkaus baziliką ir „Palazzo Ducale“. Aikštė faktiškai yra trapecijos formos, kuri platėja, kai  artėja prie bazilikos. Šv. Morkaus aikštę aplankę turistai ją atsimins dar ilgai…

 

 

 

4)Rialto tiltas

Ką pamatyti Venecijoje tikrai reikėtų, tai – Rialto tiltą, kuris yra vienas iš keturių tiltų, esančių Didžiajame kanale. Beveik tris šimtus metų tai buvo vienintelis būdas kirsti Didįjį kanalą pėsčiomis. Rialto tiltas, suprojektuotas Antonio da Ponte, buvo užbaigtas 1591 m. Ir buvo statytas tam kad pakeisti 1524 m jau nusidėvėjusį medinį tiltą. Tilto inžinerija buvo laikoma tikru išbandymu, kai kurie architektai net prognozavo projekto žlugimą, tačiau tiltas buvo pastatytas.

 

 

 

3)Dožų rūmai (Doge’s Palace)

Dožų rūmuose buvo įsikūrusi  miesto valdžia, rūmų viduje galima išvysti  žymiausių to meto tapytojų dekoruotus kambarius ir sales.  Pastatas buvo statytas dviem etapais. Rytinis sparnas, nukreiptas į Rio di Palazzo, buvo statytas nuo 1301 iki 1340 m. Vakarų sparną, susiduriantį su Šv. Morkaus aikšte, statė dar 110 metų ir buvo užbaigtas 1450 metais. Pasivaikščiokite po paslaptingus rūmų koridorius, kad pamatytumėte privačių tarybų kambarius, kankinimo rūmus ir kalėjimo kamerą, iš kurios 1756 m. Giacomo Casanova buvo pabėgęs.

 

 

 

2)Didysis kanalas (Grand Canal)

Dar vienos įspūdingos lankytinos vietos Venecijoje tikrai nederėtų pamirštiApsilankymą galima pradėti plaukiojant gondola  Didžiuoju kanalu. Mieste, kur yra uždrausti automobiliai, pagrindiniai transporto šaltiniai yra gondolos, vandens taksi ir vandens autobusai. Pagrindinis Miesto vandens takas eina per miesto centrą nuo Šv. Morkaus bazilikos iki Santa Chiara bažnyčios, palei svarbiausias Venecijos įžymybes. Abiejose pusėse išsidėsčiusios romėniškos, gotikos ir renesanso struktūros. Didysis kanalas kerta keturis tiltus, iš kurių žymiausias yra XVI a. Rialto tiltas. Geriausias laikas plaukioti yra anksti ryte, kai kanalas šviečia auksine šviesa.

 

 

1)Šv Morkaus bazilika

Bazilika Įsikūrusi Šv. Morkaus aikštėje. 30 aukštų Kampanilė ir didžiulė bazilika, esanti už jos, yra dvi populiariausios Venecijos lankytinos vietos. Abu pastatai yra 9-ojo amžiaus, tačiau per šimtmečius jie buvo perstatyti. Šv. Morkaus bazilika, ir jos dizainas išskirtinai sujungia bizantijos ir gotikos architektūros stilius. Viduramžių mozaika apima didžiąją dalį katedros sienų ir skliautų. Už kapo, kuris, kaip manoma yra Šv. Morkaus , yra altorius „Pala d’Oro“, puoštas brangakmeniais ir auksu, kurie laikomi vienu geriausių Bizantijos meistriškumo darbų pasaulyje.

 

 

Taip pat skaitykite:

Trevizas, ką pamatyti? Trevizo miesto lankytinos vietos (Italija) Top 6

Parašykite komentarą