Lankytinos vietos Daugpilyje. Ką pamatyti Daugpilyje?

5. Apžiūrėkite Dauguvos upę ir tiltus per ją.

Dauguva-didžiausia Latvijos upė, apžiūrėkite ją netoli Daugpilio gynybinių įtvirtinimų, tai puiki vieta stebėti upės panoramą, kur tolumoje mmatosi puikus geležinkelio tiltas per ją, kaip manot, gal pavyks sulaukti ir traukinio bevažiuojančio tiltu? pabandykite.

4. Pabūkite ant Bažnyčios kalvos


Kiekvienas keliautojas, norintis būti susipažinęs su Daugpiliu, būtinai turėtų aplankyti Bažnyčios kalną, kurio panoramoje puikuojasi keturių skirtingų išpažinčių bažnyčios – Martyno Liuterio katedrą, Romos katalikų Švč. Mergelės Marijos, Boriso ir Glebo rusų stačiatikių katedrą ir sentikių bendruomenės bažnyčia.

3. Apsilankykite Andrėja Pumpura skvers ir Jaukią koplytėlę

Jaukus skveras esantis Saulės Iela, kuriame kartais rengiami koncertai, be kita ko čia rasite ir jaukią, gražiais žydrais kupolais puoštą koplytėlę.

Čia galėsite pasedėti ant suoliuko ir pailsėti po jaukių pasivaikčiojimų po Rygos gatvę.

2) Rygas Iela, pėsčiųjų gatvė.

Maždaug pusės kilometro ilgio Rīgas gatvė yra judriausia miesto gatvė, vedanti nuo Daugpilio geležinkelio stoties iki Dauguvos upės, einanti per pylimą į buvusią nusileidimo vietą. Čia rasite jaukių kavinukių, galėsite pasisedėti ant suoliuko, ar net pasiimti „bolt“ paspirtuką ir pasivažinėti.

Čia rasite jaukių kavinukių, galėsite pasisedėti ant suoliuko, ar net pasiimti „bolt“ paspirtuką ir pasivažinėti.

1) Daugpilio tvirtovė ir Mark Rothko meno centras

Skirkite nuostabų pusdienį Daugpilio tvirtovei. Daugpilio tvirtovė yra unikalus nacionalinės svarbos kultūros ir istorijos architektūros paminklas. Daugpilio tvirtovė taip pat laikoma paskutine bastiono tipo tvirtove pasaulyje, kuri be jokių reikšmingų pakeitimų buvo išsaugota nuo XIX amžiaus pradžios.

Daugpilio Marko Rothko meno centras yra daugiafunkcis šiuolaikinio meno, kultūros ir švietimo kompleksas, įsikūręs šalia Daugpilio tvirtovės „Arsenal“ pastate. Tai vienintelė vieta Rytų Europoje, kur galima pamatyti originalius garsaus dailininko ir abstrakčiojo ekspresionizmo įkūrėjo Marko Rothko šedevrus.