Ką veikti ir ką pamatyti Estijoje? Estijos lankytinos vietos.

10)Rakverės pilis

Šiaurės Estijoje esanti Rakverė yra miestas, kuriame žmonės gyvena beveik 1500 metų. Garsiausia miesto lankytina vieta yra Rakverės pilis, kuri buvo pastatyta XVI a. Pilis tapo savotišku viduramžių teminiu parku, o kostiumuoti ir darbuotojai klaidžioja po pilies teritoriją. Galite stebėti riterius, pamatyti alchemiko dirbtuves ir apžiūrėti senovinį vyno rūsį.

9)Viljandi

Pietų Estijoje yra nedidelis Viljandi miestas. Miestas turi turtingą praeitį, kuri yra beveik 2600 metų senumo, ir vis dar yra daug istorinės architektūros, XVI amžiaus Viljandi ordino pilies griuvėsiai yra pagrindinė pramoga. Vis dėlto didžiausia priežastis aplankyti Viljandį yra kasmetinis liaudiškos muzikos festivalis. Kiekvieną liepą miestas pritraukia net 20 000 lankytojų, kurie atvyksta pasiklausyti liaudies muzikos.

8. Soomaa Nacionalinis Parkas


Soomaa nacionalinis parkas yra įspūdinga vieta. Čia susidaręs durpynas, dėl ledynų tirpimo, atsiradusio daugiau nei prieš 10 000 metų, Soomaa nacionalinį parką kerta kelios gražios upės. Geriausias būdas pažinti Soomaa yra kanoja. Baidarės ypač populiarios pavasarį. Šiuo metų laiku vandens lygis labai pakyla, o valtys kartais yra vienintelis būdas apsilankyti.

7. Hyjuma sala

Hyjuma yra viena iš kelių salų prie Estijos krantų ir Baltijos jūroje. Pasiekti Hyjuma, galima lėktuvu iš Talino arba keltu iš kelių pakrantės miestų žemyninėje dalyje. Hyjuma, yra puiki vieta ieškantiems ramybės. Saloje taip pat yra daug įdomių švyturių. XIX amžiaus ketaus Tahkuna švyturys yra aukščiausias šalyje. Tačiau Kopu švyturys yra daug senesnis. XV a. datuojamas Kopu yra vienas seniausių švyturių planetoje.

6.Narvos pilis

Narvos miestas yra labiausiai į rytus nutolęs šalies taškas. Antrojo pasaulinio karo metu miestas buvo stipriai subombarduotas, tačiau, laimei, istorinė Narvos pilis vis dar stovi. Pilis, kuri taip pat žinoma kaip Hermano pilis, buvo pastatyta XIII a., Ji buvo Danijos karaliaus Vicegentento rezidencija. Pilyje yra Narvos muziejus, taip pat rankdarbių dirbtuvių kolekcija, kurioje galite stebėti ir net išmokti viduramžių laikais naudojamų įgūdžių.

Antrojo pasaulinio karo metu miestas buvo stipriai subombarduotas, tačiau, laimei, istorinė Narvos pilis vis dar stovi.

5.Pernu

Pernu miestas yra žinomas kaip vasaros sostinė, nes būtent čia daugelis estų renkasi atostogauti vasarą. Pagrindinė priežastis atvykti į Pernu yra paplūdimys, kuriame baltas smėlis ir nuostabios kopos. Promenada eina palei krantą ir padeda sukurti pajūrio kurorto atmosferą mieste. Net ir saulei leidžiantis, apšvietimas palei promenadą užtikrina, kad žmonės vaikščiotų ir mėgautųsi pakrantės peizažu.

4.Sarema sala

Didžiausia Estijos sala – Sarema. Sala turi 8000 metų istoriją, tuo metu ją valdė danai, švedai, vokiečiai ir rusai. Šiandien dauguma lankytojų laiką leidžia salos sostinėje Kuresarėje. Kuresarėje galite apžiūrėti visiškai nepažeistą viduramžių pilį. Galite apžiūrėti pilį ir teritoriją, kuri dabar yra Saremos regioninio muziejaus namai. Čia galimi žygiai pėsčiomis, ekskursijos, paukščių stebėjimas ar fotografavimas.

Didžiausia Estijos sala – Sarema. Sala turi 8000 metų istoriją, tuo metu ją valdė danai, švedai, vokiečiai ir rusai.

3)Lahema nacionalinis parkas

Vienas populiariausių Estijos nacionalinių parkų yra Lahema. Ji yra apie valanda kelio automobiliu nuo sostinės Talino. Kad būtų komfortiškiau vaikščioti po Viru pelkę, yra įrengta 5 km lentų takas, kuris paprastai yra sausas, neleidžiantis patekti į vandeniui, tačiau pakankamai arti, kad galėtumėte pasigrožėti peizažu. Parko viduryje yra Sagadi kaimas, kuriame galite apžiūrėti Sagadi dvarą ir sužinoti daugiau apie šio regiono kultūrą ir istoriją.

Kad būtų komfortiškiau vaikščioti po Viru pelkę, yra įrengta 5 km lentų takas, kuris paprastai yra sausas.

2.Tartu

Tartu universiteto dėka Tartu miestas laikomas intelektualiu šalies centru. Jo gražus centras yra apstatytas klasikinio dizaino XVIII a. pastatais, iš kurių daugelis naudojami ir šiandien. Viena šauniausių lankytinų vietų Tartu yra sriubos rajonas. Sriubos rajone kiekviena gatvė pavadinta sriubos ingredientais, pavyzdžiui, bulvėmis, pupelėmis ir žirniais. Seni mediniai namai einantys palei šias gatves, šalia Emajegi upės.

gražus centras yra apstatytas klasikinio dizaino XVIII a. pastatais, iš kurių daugelis naudojami ir šiandien.

1.Talinas

Talinas buvo įkurtas viduramžių prekybos kryžkelėje ir šiandien jis, daugiau nei bet kada, yra svarbi Pabaltijo vertybė. Estijos sostinė apjungia šaunias pramogas su kultūriniu paveldu, todėl  miestas vilioja keliautojus iš visų šalių. Paragaukite tradicinių 18-ojo amžiaus Estijos saldainių, ar apsilankykite  šiuolaikinio meno centre. Reikėtų nepamiršti, kad tai vienas geriausiai išlikusių ir nepažeistų senamiesčių Europoje po pasaulinių karų.

Reikėtų nepamiršti, kad tai vienas geriausiai išlikusių ir nepažeistų senamiesčių Europoje po pasaulinių karų.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/