Lankytinos vietos Londone. Ką pamatyti Londone?

10)Švento Pauliaus katedra (St. Paul’s Cathedral)

XVII amžiuje pastatyta Šv. Pauliaus katedra yra viena garsiausių ir labiausiai atpažįstamų Londono lankytinų vietų. Katedrą didvyriškai išgelbėjo ugniagesiai, kai ji buvo subombarduota Antrojo pasaulinio karo metu. Jos įspūdingas kupolas buvo įkvėptas Romos Šv. Petro bazilikos, o pačioje viršūnėje jis kyla iki kryžiaus 118 metrų. Tai buvo aukščiausias pastatas Londone nuo 1710 iki 1962 m., O kupolas taip pat yra vienas didžiausių pasaulyje.

Katedrą didvyriškai išgelbėjo ugniagesiai, kai ji buvo subombarduota Antrojo pasaulinio karo metu.

9)Vestminsterio vienuolynas (Westminster Abbey)

Vestminsterio vienuolynas yra gotikinė, bažnyčia, esanti į vakarus nuo Vestminsterio rūmų. Tai yra vienas žymiausių religinių pastatų Jungtinėje Karalystėje ir yra tradicinė karūnavimo bei laidojimo vieta anglų, o vėliau ir Didžiosios Britanijos monarchams. Didžioji dalis dabartinio pastato datuojami 1245–1272 m., Kai Henrikas III nusprendė atstatyti seną gotikos stiliaus vienuolyną. Vėliau pastatas buvo gerokai išplėstas: Henriko VII koplyčia buvo įrengta 1503–1512 m., O du Vakarų fronto bokštai datuojami 1745 m.

Tai yra vienas žymiausių religinių pastatų Jungtinėje Karalystėje ir yra tradicinė karūnavimo bei laidojimo vieta anglų, o vėliau ir Didžiosios Britanijos monarchams

8)Vestminsterio rūmai (Palace of Westminster)

Vestminsterio rūmai (dažniau vadinami Parlamento rūmais) yra Parlamento būstinė Jungtinėje Karalystėje. Dabartinis pastatas daugiausia datuojamas XIX a., Kai jis buvo atstatytas po gaisro ir tapo Viktorijos laikų neogotikinės architektūros pavyzdžiu. Bendruomenių rūmai (išrinkti Parlamento nariai) yra į šiaurę nuo pastato ir yra dekoruoti žalios odos apmušalais, o Lordų rūmai yra pietuose ir dekoruoti raudonos odos apmušalais.

Bendruomenių rūmai (išrinkti Parlamento nariai) yra į šiaurę nuo pastato ir yra dekoruoti žalios odos apmušalais, o Lordų rūmai yra pietuose ir dekoruoti raudonos odos apmušalais.

7) Londono Taueris (Tower of London)

Londono Tauerį pastatė Viljamas Užkariautojas 1078 m. Jis tarnavo kaip kalėjimas nuo 1100 m. Dėl to atsirado frazė „išsiųstas į Tauerį“, reiškiantis įkalinimą. Tarp žinomų kalinių yra seras Thomasas More’as, karalius Henrikas VI, Anne Boleyn ir Catherine Howard (karaliaus Henriko VIII žmonos) ir Rudolphas Hessas. Šiandien Londono bokštas yra vienas populiariausių turistinių objektų Londone.

Šiandien Londono bokštas yra vienas populiariausių turistinių objektų Londone.

6)Londono akis (London eye)

Temzės upės pakrantėje įsikūręs „London Eye“ yra didžiulis, 135 metrų aukščio apžvalgos ratas, kuriame yra 32 stiklinės apžvalgos kabinos. Iš jo atsiveria fantastiški vaizdai į Londono centrą. Ratas paprastai nesustoja priimdamas keleivius, nes sukimosi greitis yra pakankamai lėtas, kad keleiviai galėtų įlipti į judančias kabinas. Tai populiariausia mokama turistinė atrakcija Jungtinėje Karalystėje, kurią kasmet aplanko daugiau nei 3,5 mln.

Tai populiariausia mokama turistinė atrakcija Jungtinėje Karalystėje, kurią kasmet aplanko daugiau nei 3,5 mln.

5)Trafalgaro skveras (Trafalgar Square)

Trafalgaro aikštė yra didelė miesto aikštė, įamžinanti Lordo Horatio Nelsono pergalę prieš Napoleono laivyną Trafalgaro mūšyje 1805 m. Pagrindinis aikštės paminklas yra viena aukšta kolona, ant kurios Nelsono figūra stovi žvelgdama į Londoną. Jo paminklą supa keturi milžiniški liūtai ir daugybė fontanų. Tai daug daugiau nei tik atvira aikštė, Trafalgaro aikštė yra viena garsiausių miesto aikščių ir tapo socialine bei politine vieta turistams ir londoniečiams.

Trafalgaro aikštė yra viena garsiausių miesto aikščių ir tapo socialine bei politine vieta turistams ir londoniečiams.

4. Bekingemo rūmai (Buckingham Palace)

Bekingemo rūmai yra pagrindinė karalienės Elžbietos II rezidencija, nors jie priklauso Britanijos valstybei ir nėra asmeninė monarcho nuosavybė. Bekingemo rūmų aikštė naudojama sargybos keitimui, svarbiai ceremonijai ir turistų traukos centrui. Nuo gegužės iki liepos sargas keičiasi kiekvieną rytą, o likusias metų dienas – pakaitomis.

Nuo gegužės iki liepos sargas keičiasi kiekvieną rytą, o likusias metų dienas – pakaitomis.

3)Britų muziejus (British Museum)

Įkurtas 1753 m., Britų muziejus Londone yra žmonijos istorijos ir kultūros muziejus. Jos kolekcijose yra daugiau nei septyni milijonai objektų, jos yra vienos didžiausių ir išsamiausių pasaulyje ir kilusios iš visų žemynų, iliustruojančios ir dokumentuojančios žmogaus kultūros istoriją nuo jos pradžios iki šių dienų. Tarp objektų yra „Rosetta“ akmuo – raktas į hieroglifų iššifravimą ir didžiausia mumijų kolekcija už Egipto ribų.

Tarp objektų yra „Rosetta“ akmuo – raktas į hieroglifų iššifravimą ir didžiausia mumijų kolekcija už Egipto ribų.

2)Tauerio tiltas (Tower Bridge)

Tauerio tiltas yra virš Temzės upės. Jis yra netoli Londono bokšto, kuris suteikia jam savo vardą ir tapo ikoniniu Londono simboliu. Statybos buvo pradėtos 1886 m., O jas statyti užtruko aštuonerius metus. Tiltas susideda iš dviejų bokštų, sujungtų viršutiniame lygyje dviem horizontaliais takais, suprojektuotais atlaikyti pakabinamų tilto dalių jėgas.

Tiltas susideda iš dviejų bokštų, sujungtų viršutiniame lygyje dviem horizontaliais takais, suprojektuotais atlaikyti pakabinamų tilto dalių jėgas.

1)Big Benas (Big Ben)

150 metų senumo „Big Ben“ laikrodžio bokštas yra viena populiariausių lankytinų vietų Londone. Pavadinimas Big Benas iš tikrųjų nurodo ne patį laikrodžio bokštą, o 13 t bokšto varpą, kuris yra bokšte, ir pavadinimą jis gavo iš žmogaus, kuris pirmą kartą užsakė varpą, sero Benjamino Hallo. Dabartinis „Big Ben“ varpas buvo pastatytas 1858 m. Laikrodis tapo populiari atrakcija ir buvo filmuotas daugybėje filmų.

150 metų senumo „Big Ben“ laikrodžio bokštas yra viena populiariausių lankytinų vietų Londone.

Nepamirškite vykdami į Londoną įsigyti UK elektros lizdams skirtą adapterį, jų galite įsigyti mūsų parduotuvėje paspaudę nuorodą: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/adapteriai-usb-laidai/uk-angliski-adapteriai-g-tipas/

Nepamirškite vykdami į Londoną įsigyti UK elektros lizdams skirtą adapterį

Siūlome puikius drabužių maišus skirtus patogiai pakuoti rūbams, kosmetikai kelionėje, galima susipakuoti batus, rūbus, kosmetiką rankšluosčius ir kt. Nuoroda:https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Galima susipakuoti batus, rūbus, kosmetiką rankšluosčius ir kt.