Bergenas, lankytinos vietos. ka aplankyti Bergene?

Bergenas šiandien yra antras pagal dydį Norvegijos miestas. Bergenas vis dar vaidina svarbų ekonominį ir kultūrinį vaidmenį kaip vaizdingas miestas tarp septynių kalnų ir kvapą gniaužiančių fiordų.

10) Brygenas

Spalvingas Brygeno, senosios Hanzos prieplaukos fasadas, pirmą kartą įkurtas XIV a. Tai buvo ir tebėra kultūrinės ir ekonominės reikšmės vieta. Vaizdingos medinės konstrukcijos, atstatytos po gaisro 1702 m., Vėliau buvo pripažintos kaip gyvybiškai svarbi Bergeno kultūros paveldo dalis, taip pat ir pasaulio – kaip UNESCO pasaulio paveldo vieta. Prieplaukoje šiandien yra nedidelis muziejus, parduotuvės, restoranai ir kavinės.

Photo by Michael Fousert on Unsplash
Vaizdingos medinės konstrukcijos, atstatytos po gaisro 1702 m

9)Bergeno žuvies turgus

Turėdamas judriausią šalies jūrų uostą, natūralu, kad Bergenas yra tinkama vieta žuvims ir kitoms jūros gėrybėms. Norėdami pajusti gyvą atmosferą ir spalvingą jūros lobių pasirinkimą, leiskitės į lauko Žuvų turgų miesto centre. Viena iš labiausiai lankomų Bergeno vietų, žuvų turgus, siūlo daugybę žuvų, vėžiagyvių, vaisių, daržovių ir rankų darbo dirbinių, kuriuos galite nusipirkti, pamatyti ar paragauti.

8)Floibanenas ir Flojenas

Bergenas žinomas kaip septynių kalnų miestas, natūralu norėti aplankyti vieną iš jų. Lengviausiai pasieksite Flojeną, kuris yra netoli miesto centro. Jį su miesteliu jungia funikulierius „Floibanen“, kuris pasieks viršų per mažiau nei aštuonias minutes. Patekę į viršų galėsite mėgautis įspūdingais Bergeno ir aplinkinio kraštovaizdžio vaizdais.

Photo by Tomas Eidsvold on Unsplash
Patekę į viršų galėsite mėgautis įspūdingais Bergeno ir aplinkinio kraštovaizdžio vaizdais.

7)Bergeno Akvariumas

Būtina aplankyti Bergeno akvariumą, čia rasite per 50 skirtingų vandens rezervuarų ir akvariumų, su nuostabiais eksponatais ir rūšių gausa, akvariumo kolekcijas sudaro nuo žuvų ir jūros dumblių iki pingvinų, jūrų liūtų, krokodilų.

6)Troldhaugenas

Statytas 1885 m., Troldhaugenas buvo garsiausio Norvegijos kompozitoriaus Edvardo Griego ir jo žmonos namai. Griegas padarė tarptautinę karjerą, būdamas vienu pagrindinių romantizmo veikėjų, taip pat atliko svarbų vaidmenį kuriant nacionalinę tapatybę naujai susikūrusioje tautoje. Troldhaugenas šiandien veikia kaip muziejus, kurio tikslas – dokumentuoti Griego gyvenimą pačioje viloje, taip pat kompozitoriaus trobelėje, kur jis sukūrė keletą savo didžiausių kūrinių.

Photo by n0m1s on Unsplash
Griegas padarė tarptautinę karjerą, būdamas vienu pagrindinių romantizmo veikėjų, taip pat atliko svarbų vaidmenį kuriant nacionalinę tapatybę naujai susikūrusioje tautoje.

5) Kode

Kode- yra vienas didžiausių meno, dizaino ir muzikos muziejų Šiaurės regione, daugiausia dėl menininkų namų kolekcijos ir išorinių pastatų. Šiuose pastatuose laikinai eksponuojami šiuolaikinių menininkų darbai, taip pat gausios kolekcijos, kuriose yra Edvardo Muncho, JC Dahlio, Nikolajaus Astrupo ir kitų kūrinių. Apsilankykite Kode pagrindiniuose pastatuose ir patirkite tikrai įvairaus meno ir kultūros vaizdą.

4)Fantoft Stave bažnyčia

Vieną unikalesnių Norvegijos nacionalinio paveldo išraiškų galima pamatyti bažnyčių ornamentuose. „Fantoft Stave“ bažnyčia buvo pastatyta 1150 m., Tačiau 1992 m. Gaisro metu ji buvo visiškai sunaikinta – įtariamas žinomo muzikanto ir nuteistojo padegėjo bei žudiko Vargo Vikerneso darbas. Taigi bažnyčia, kokią matome šiandien, yra rekonstruota, tačiau vis dar yra įspūdingas ankstyvojo Norvegijos meno, dizaino ir paveldo pavyzdys.

3),,Senasis Bergenas“ muziejus po atviru dangimi

XIX amžiuje Bergenas buvo vienas didžiausių miestų Europoje, kurį sudarė mediniai pastatai; todėl jis jautrus gaisrams. Norint išsaugoti greitai besikeičiančio miesto prisiminimus, buvo įkurtas Bergeno miesto muziejus. Pasivaikščiokite gatvėmis, kurių abiejose pusėse yra autentiški pastatai, ir pajuskite išskirtinę Bergeno senamiesčio gatvių atmosferą.

Photo by Florencia Viadana on Unsplash
XIX amžiuje Bergenas buvo vienas didžiausių miestų Europoje, kurį sudarė mediniai pastatai; todėl jis jautrus gaisrams.

2)Bergeno tvirtovė

Apie 1240 metus pastatyta Bergenhuso tvirtovė yra vienas geriausiai išlikusių viduramžių pastatų visoje Norvegijoje. Tvirtovė veikė kaip karališkieji rūmai, kai Bergenas dar buvo Norvegijos sostinė, maždaug iki 1300 m., Yra keletas geriausiai išlikusių pastatų, įskaitant Haakono salę ir Rosenkrantzo bokštą. Šiandien jos yra atviros visuomenei ir naudojamos kaip koncertų ir oficialių banketų vietos. Apsilankykite Bergenhuso tvirtovėje, tam, kad pamatytumėte vietą, kuri liudija apie Norvegijos valstybės ir jos valdovų pamatus nuo vikingų laikų iki šių dienų.

Photo by Chundy Tanz on Unsplash
Apie 1240 metus pastatyta Bergenhuso tvirtovė yra vienas geriausiai išlikusių viduramžių pastatų visoje Norvegijoje.

1)Kruizas po fjordus

Bergeną labai pagyvina jį supantys fiordai, mieste veikia keletas kruizinių laivų kompanijų, galinčių parodyti jums garsiojo Norvegijos kraštovaizdžio stebuklus arba pasiūlyti pasiplaukiojimą į netoliese esančius miestus ir miestelius. Vienas įspūdingiausių pasiūlymų yra „Hurtigruten“. Šis kruizas išvyksta iš Bergeno kasdien ir keliauja Norvegijos pakrante iki šiauriausio taško. Taip pat yra paprastesnių dienos kelionių, pavyzdžiui, jungiančių Bergeną su netoliese esančiu Sognefjorden, ilgiausiu fiordu Norvegijoje.

Photo by syntax error on Unsplash
Bergeną labai pagyvina jį supantys fiordai

Siūlome puikius drabužių maišus skirtus patogiai pakuoti rūbams, kosmetikai kelionėje, galima susipakuoti batus, rūbus, kosmetiką rankšluosčius ir kt. Nuoroda: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Siūlome puikius drabužių maišus skirtus patogiai pakuoti rūbams, kosmetikai kelionėje, galima susipakuoti batus, rūbus, kosmetiką rankšluosčius ir kt.