Taivano lankytinos vietos. Ką aplankyti Taivane?

10) Vulai (Wulai)

Naujojo Taipėjaus miesto pietuose įsikūrusiame „Wulai“ gyvena Atajų gyventojai. Vietovė visame Taivane garsėja savo karštosiomis versmėmis. Šiandien tai yra turistinis miestelis, todėl daugelis žmonių čia atvyksta pasinerti į šiltus vandenis, sužinoti daugiau apie turtingą čiabuvių kultūrą ir tyrinėti supančią gamtą.

Photo by Hao Pan on Unsplash

9) Kaohsiung’as

Kaohsiungas yra šurmuliuojantis miestas, kupinas gyvybės ir energijos, Kaohsiungas yra viena mėgstamiausių turistų lankomų vietų. Tai yra trečias pagal gyventojų skaičių šalies jūrų ir pramonės centras, o komercija ir prekyba užtikrino tai, kad čia gyventų daugybė žmonių, kultūrų ir bendruomenių, o tai atsispindi ir siūlomoje skanioje virtuvėje.

Puikus oras ištisus metus ir gražus kraštovaizdis aplink jį. Tai nuostabi vieta užsiėmimams lauke, o žygiai pėsčiomis ir dviračiais lankytojai nublokš į daugybę geriausių vietų. Be viso to, Kaohsiunge yra daugybė istorinių vietų, o kiekvienais metais atsiranda vis daugiau muziejų.

Photo by Samuel Hsu on Unsplash

8) Kinmeno salos

Ši salų grupė yra tarp Taivano ir Kinijos ir garsėja tuo, kad 1949 m. čia įvyko nacionalistų ir komunistų mūšis, nors dabar ji labiau žinoma kaip populiari turistų lankoma vieta.

Salose galima rasti daugybę nuostabių gamtovaizdžių, todėl jos kartais vadinamas „parku jūroje“, nes lankytojai pamato tiek daug ryškių gėlių, miškų ir gamtos draustinių, o Kinmeno nacionalinis parkas yra populiariausia vietelė…

Kinmene gausu istorinių pastatų. Turistai suras daugybę nuostabios senos architektūros, čia galima rasti daugybę nuostabių paplūdimių. Kinmeno salos, garsėja vietiniais produktais ir skania virtuve.

7) Kentingo nacionalinis parkas

Kentingas yra Taivano pietuose, Hengchuno pusiasalyje ir yra laikomas seniausiu nacionaliniu parku šalyje, jis yra labai populiari turistų lankoma vieta. Lankytojai dažniausiai mėgaujasi nuostabiais paplūdimiais ir atogrąžų klimatu, kuris daro jį tokį patrauklų.

Kentingas yra nuostabi vieta tyrinėti gamtą, jame gausu faunos ir floros. Viena iš privalomų lankytinų vietų yra didžiulis Eluanbi švyturys, iškilęs virš jo apylinkių.

Nuotraukos šaltinis: https://www.hatlastravel.com/

6)Alishano nacionalinis kraštovaizdis

Ališano vaizdinga vietovė yra labai kalnuota, joje yra dvidešimt penki kalnai, kurie iškyla iki dviejų tūkstančių metrų ar daugiau aukščio. Kalnų, slėnių, krioklių ir miškų tyrinėjimas jus nustebins, o kraštovaizdis yra nuostabus.

Yra daugybė takų ir takelių, kurie nukels jus į keletą geriausių vietovių. Puikus būdas pamatyti daugybę rezervatų vienu kartu yra važiuoti Alishan miško geležinkeliu, kuris vingiuodamas prasiskverbia per miškus ir palei kalnų šlaitus, prieš sustodamas vaizdingame kaime Fenqihu, kuriame yra šintoistų šventyklos griuvėsiai.

Nuotraukos šaltinis: https://www.klook.com/

5) Lukangas

Antras pagal senumą salos miestas ir užburianti lankytina vieta, jis ypač garsėja savo skania vietine virtuve ir nuostabia architektūra.

Įsikūręs šalies šiaurės vakaruose, kadaise jis buvo svarbus jūrų uostas ir prekybos centras, nors jo padėtis jau seniai suprastėjo. Laimei, kad istoriniai pastatai lieka nepažeisti ir turistams yra atveriama daugiau nei du šimtai šventyklų, tarp kurių populiariausios yra Longshanas ir Matzu.

4)Tainanas

Šį senovinį miestą verta aplankyti, čia lankytojai gali mėgautis daugybe įdomių lankytinų vietų ir kultūros paminklų. Viena populiariausių lankytinų miesto vietų yra Anpingo rajonas, kuris yra istorinė Tainano širdis.

Šioje vietovėje yra daugybė senų šventyklų, taip pat Zelandijos fortas, kurį XVII amžiuje pastatė Olandijos Rytų Indijos įmonė. Yra daugybė puikių muziejų, tokių kaip „Chimei“ ir „Koxinga“Naktiniame turguje išmėginkite į vietinės virtuvės patiekalus.

3) Taroko Nacionalinis Parkas

Pilnas gražios gamtos ir neįtikėtinų kraštovaizdžių, šis nacionalinis parkas turi įspūdingą tarpeklį, kuris eina per jį. Tūkstantmečius raižytas vingiuotos Liu upės. Taroko tarpeklis yra neabejotinas šios vietovės akcentas, kartu su stačiais slėniais, kalnais ir kitomis parko ypatybėmis.

Galite paplaukioti upe, žygiuoti per kanjonus ir vėliau tą pačią dieną maudytis Baiyango kriokliuose.

2) Saulės Mėnulio ežeras (Sun Moon Lake)

Saulės mėnulio ežeras yra didžiausias vandens telkinys šalyje ir yra populiari turistų lankoma vieta tarp vietinių ir užsieniečių. Ežero pakrantėse yra daugybė viešbučių ir kurortų, veikia daugybė restoranų, parduotuvių ir barų, kurie patenkina kiekvieno lankytojo poreikius.

Siūloma daug lauko pramogų, galite plaukioti ežeru, leistis į žavingą žygį pėsčiomis ar pasivažinėti dviračiais jį supančiose kalvose arba atsipalaiduoti kelionėje laivu per ramius jo vandenis ir mėgautis kvapą gniaužiančiais vaizdais. Be nuostabios gamtos, lankytojai suras keletą puikių šventyklų, taip pat veikia keltuvas, iš kurio atsiveria nepamirštami vaizdai į žemiau esantį ežerą.

1) Taipėjus

Taivano sostinė yra nuostabi vieta aplankyti, jis turi daugybę dalykų, kuriuos lankytojai gali pamatyti ir nuveikti. Tai ne tik politinis ir ekonominis, bet ir kultūrinis centras.

Skanus maistas ir stulbinanti architektūra – tai svaiginantis senų ir naujų architektūrų derinys . Senos šventyklos yra tarp dangoraižių, pastatas „Taipei 101“ iš tikrųjų anksčiau buvo aukščiausias pastatas pasaulyje. Šiame triukšmingame mieste gausu fantastiškų restoranų, parduotuvių ir barų, taip pat siūloma gausybė lankytinų vietų, tokių kaip Taipėjaus zoologijos sodas, Botanikos sodas ir nuostabi Hsing Tian Kong šventykla.

Photo by Angela Lo on Unsplash

Nepamirškite prieš vykdami į Taivaną įsigyti adapterį Taivano elektros lizdui, kad galėtumėte pasikrauti telefoną ar kompiuterį. Taivane naudojami A ir B tipo kištukai (lietuviški kištukai netinkami)

Adapterių Taivano elektros lizdams galite įsigyti mūsų internetinėje parduotuvėje paspaudę šią nuorodą: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/adapteriai-usb-laidai/amerikietiski-adapteriai/

Nepamirškite prieš vykdami į Taivaną įsigyti adapterį Taivano elektros lizdui, kad galėtumėte pasikrauti telefoną ar kompiuterį. Taivane naudojami A ir B tipo kištukai (lietuviški kištukai netinkami)