Pernu lankytinos vietos (Estija)

Pernu miestas yra žinomas kaip vasaros sostinė, nes būtent čia daugelis estų renkasi atostogauti vasarą. Pagrindinė priežastis atvykti į Pernu yra paplūdimys, kuriame baltas smėlis ir nuostabios kopos. Promenada eina palei krantą ir padeda sukurti pajūrio kurorto atmosferą mieste. Net ir saulei leidžiantis, apšvietimas palei promenadą užtikrina, kad žmonės vaikščiotų ir mėgautųsi pakrantės peizažu.

Pernu paplūdimys ir promenada

Pernu paplūdimyje rasite daugybę patogumų, kurie maloniai nuteikia aplankančias šeimas. Jame yra balto smėlio pakrantės, didelė žaidimų aikštelė, suolai ir vonios dušai. Paplūdimio promenada yra asfaltuotas takas, vedantis lankytojus visu paplūdimio ruožu.

Šv. Elžbietos bažnyčia

Raudoną Šv. Elžbietos bažnyčios bokštą galima pastebėti beveik iš bet kurios Pernu vietos. Ši liuteronų bažnyčia buvo pastatyta 1747 m. Interjere yra gotikinio stiliaus medinė sakykla ir altorėlis iš Roterdamo, datuojamas 1854 m.

Šv. Kotrynos bažnyčia

Šv. Kotrynos bažnyčia, demonstruoja geriausią baroko architektūros pavyzdį Estijoje, tai Rusų stačiatikių bažnyčia, įsikūrusi Pernu istoriniame centre. Bažnyčia buvo pastatyta 1768 m., O geltonas jos fasadas ir ryškus žalias stogas labai džiugina akį.

Pernu muziejus

Pernu muziejus atskleidžia ilgą Pernu miesto istoriją trukusią net 11 000 metų Eksponatai nuo priešistorinių laikų iki šių dienų. Muziejaus brangenybė yra maždaug 8000 metų senumo skulptūra, kuri, manoma, yra seniausia žmogaus formos skulptūra Baltijos šalyse ir Skandinavijoje. Archeologiniai dirbiniai taip pat yra ekspozicijoje.

,,Seawall

Pernu paplūdimyje įsikūręs Seawall yra mėgstama susitikimų vieta. Seawall yra laikoma romantiška vieta įsimylėjėliams ir yra puiki vieta pamatyti žvaigždždes naktį. Atoslūgio metu, einant link pakrantės, atsiskleidžia buvusios medinės pakrantės liekanos.

Raudonasis bokštas

Vienas iš labiausiai traukiančių akį pastatų yra Raudonasis bokštas, pastatytas XV a. Šis apvalus bokštas kadaise buvęs kalėjimas ir buvo tvirtovės, kadaise supusios Pernu, dalis. Nors anksčiau jis buvo daug aukštesnis, likusi konstrukcija buvo išsaugota ir šiuo metu laukia papildomo remonto ir atnaujinimo darbų.

Senamiestis

Spalvinga Pernu architektūra ir medžiais apsodintos gatvės tikrai traukia bet kurio lankytojo akį. Bažnyčios čia nuo 1700 m. taip pat – viduramžių architektūra. Lankytojai galės praleisti keletą valandų. Tarp architektūrinių akcentų yra Šv. Elžbietos bažnyčia, Šv. Kotrynos bažnyčia ir Raudonasis bokštas.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines:https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines.