Druskininkai lankytinos vietos. Ką veikti Druskininkuose?

Druskininkai yra kurortinis miestas Lietuvoje. Jo atpalaiduojanti atmosfera vyrauja visur – viešbučiuose, restoranuose, kavinėse ir pramogose.

Ką veikti Druskininkuose?

M. K. Čiurlionio memorialinis muziejus

1878 m. Konstantinas Čiurlionis kėlėsi gyventi į Druskininkus, čia jis dirbo vargonininku miestelio mažoje bažnytėlėje. Pirmoji ekspozicija įkurta namelyje prie kelio, o vėliau lankytojams atviras buvo ir antrasis namelis. Pagal meniniko seserų atsiminimus buvo atkurtas autentiškas namelių interjeras, panašiai kaip ir XIX a. pabaigoje buvo sutvarkyta sodybos aplinka. 

K. Dineikos sveikatingumo parkas

K. Dineikos sveikatingumo parkas tai puikus gamtos kampelis, kur galėsite pasigrožėti gėlynais, pailsėti pirtyje, atsigaivinti kaskadinėse maudyklėse ir pasimėgauti saule, geriant žolelių arbatą aerojonoterapijos paviljone, galimybę pasportuoti suteiks lauko treniruokliai ar pasivaikščiojimas parko takais. Parke įrengta žaidimų aikštelė, galima pažaisti tinklinį ar stalo tenisą. Parke rasite hamakus, kuriuose galėsite atsikvėpti.

Gydyklų parkas

Druskininkų gydyklų parkas įkurtas šalia seniausių Druskininkų mineralinio vandens gydyklų, įsteigtų dar 1838 m. , kad pacientai po procedūrų galėtų čia ateiti ir vaikštinėdami, gurkšnoti mineralinį vandenį, o gertuvę pripildyti galima iš čia pat parke įrengtų mineralinio vandens biuvečių. Skulptūromis, gėlynais ir Muzikiniu fontanu žavintis parkas yra atviras visiems, ne tik gydyklų pacientams.

Druskininkų muziejus

Druskininkų muziejus yra gražioje baltoje viloje, kitapus gatvės Šv. Marijos bažnyčios. Šiame muziejuje eksponuojami istoriniai eksponatai apie Druskininkus. Nuolatiniai eksponatai apima Druskininkus tarpukariu ir Druskininkų medicinos / SPA istoriją.

Keltuvas

Vilniaus alėjoje, netoli Druskininkų vandens parko lankytojai suras keltuvą, keliantį per miškingas kalvas, Nemunu ir sustojančiu prie „Snow arenos“. Nuo keltuvo atsiveria įspūdingi visžalių miškų, upės ir Druskininkų vaizdai. Lynų keltuvas lankytojams veikia ištisus metus.

Sniego arena

Sniego arena yra uždaras sporto kompleksas, kuriame yra dvi uždaros slidinėjimo trasos, lauko trasa, keltuvai, restoranai, slidinėjimo pamokos ir žaidimų zona. Galima išsinuomoti slidinėjimo ir snieglenčių įrangą.

Vijūnėlės parkas

Druskininkų centre, lankytojai suras gražų Vijnūėlės parką. Puikiai tinka pasivaikščiojimams lauke, bėgimui, važinėjimui dviračiais ar maudynėms vasarą. Vijuneles parke taip pat galima rasti Druskonio ir Vijuneles Tvenkinio ežerus, kapines, paminklus, memorialus ir žaidimų aikšteles.

Grūto parkas

Grūto parkas yra gana šokiruojantis traukos objektas, čia gausu senų sovietinių statulų, kadaise paplitusių visoje Lietuvoje. Išvežus iš buvusių vietų, šioje vietoje buvo surinkta ir sutvarkyta daugybė sovietinių laikų statulų. Gausu propagandinės medžiagos ir kitų artefaktų. Maždaug 15 minučių kelio automobiliu nuo Druskininkų centro įsikūręs Grūto parkas yra gana unikali lankytina vieta.

SPA

Svarbiausia priežastis aplankyti Druskininkus yra pasilinksminimas SPA procedūrose. Dažniausiai siūlomos saunos, kubilai, masažai ir veido procedūros, pradedant egzotiško gintaro ar medaus masažais ir baigiant tradiciškesniais. SPA procedūros yra stebėtinai prieinamos Druskininkuose, todėl tai puiki vieta praktikuoti savęs priežiūrą.

Druskininkų vandens parkas

Druskininkų vandens parkas, viešbutis ir SPA yra populiari šeimų poilsio vieta. Viskas, ko reikia linksmoms ir atpalaiduojančioms atostogoms, ypač keliaujantiems su vaikais. Vandens parkas laikomas pastovioje 32 ° C temperatūroje, kad nebūtų šalta, o lankytojai galėtų mėgautis maudynėmis, saunomis ir čiuožyklomis.

Vilniaus alėja

Vilniaus alėja jungia Šv. Marijos bažnyčią su Druskininkų vandens pramogų parku, viešbučiu ir SPA. Vilniaus alėjos lankytojai čia suras parduotuvių, restoranų, SPA centrų, nakvynės vietų, taip pat M. K. Čiurlionio sukurtų meno kūrinių kopijas.

Šv. Marijos bažnyčia

Raudonų plytų Šv. Marijos bažnyčia pasitinka Druskininkų lankytojus Vilniaus alėjoje. Bokštai, esantys virš kitų netoliese esančių pastatų, lengvai pritraukia visų lankytojų žvilgsnius. Pastatyta 1841–1844, pradinė konstrukcija galiausiai buvo nugriauta ir 1930-aisiais pakeista dabartiniu pastatu. Bažnyčioje kelis kartus per savaitę vyksta mišios, vyksta pamaldos lietuvių ir lenkų kalbomis, ją galima aplankyti nemokamai.

Druskininkų cerkvė

Ši maža, bet kvapą gniaužianti Rusijos stačiatikių bažnyčia yra šokiruojantis ryškiai mėlynos spalvos pastatas. Bažnyčia buvo pastatyta maždaug 1865 m., O bažnyčią supa nedidelė aikštė, apjuosta gražiais mediniais namais.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines.