Ką veikti Palangoje? Lankytinos vietos Palangoje.

Jūra Palangos miestą įtakojo dar neolito laikotarpiu (IV – II tūkst. pr. Kr.) Ji veikė čia gyvenusių žmonių dvasinę ir materialinę kultūrą bei prekybinius ryšius su kitomis tautomis. Palangos vardo kilmė taip pat susijusi su jūra. Legendose sakoma, kad žvejų nameliai stovėdavo taip arti kranto, net jūros bangos jas skalaudavo, o vėjas užpustydavo smėliu iki pat palangės.

Palangos Kurhauzas

Grafas J. Tiškevičius 1877 m. dabartinių Vytauto ir J. Basanavičiaus gatvių kampe pastatė erdvų kurorto restoraną, kuris netrukus buvo išplėstas bei čia įkurtas pirmasis kurorto viešbutis. Šiame pastate vykdavo šokiai, buvo rengiami spektakliai, bei koncertai. Šis nuostabus Palangos miesto simbolis sudegė 2002 m., tačiau jo restauracija pradėta dar 2012 m. Didžiają dalį pavyko atstatyto tokią, kokia ji buvo prieš gaisrą.

Šunų muziejus

Vida ir Vytautas Kusai nusprendė atidaryti muziejų iš savo privačios suvenyrinių šunų kolekcijos, kurioje virš 6000 eksponatų iš 40 pasaulio šalių. Muziejus atidarytas 2009 metais, jis yra vienintelis Baltijos šalyse Šunų muziejus. Šiandien muziejus įdomus ne tik vaikams, jaunimui, bet ir suaugusiems savo unikalia ekspozicija. Užsukę aplankyti Šunų muziejų, turėsite galimybę pamatyti ir dailininko, poeto Vytauto Kuso meno galeriją.

Birutės kalnas

Vaikščiodami po Birutės parką, aplankykite ir Birutės kalną. Čia, buvusioje Tiškevičių dvaro žemėje, šimtametis auga šventu laikytas Birutės pušynas, supantis legendomis apipintą Birutės kalną, nuo kurio atsiveria gražus reginys į Baltijos jūrą. Žmonės gyveno čia labai seniai,nes kalne rasta I tūkstantmečio keramikos. Vėliau čia buvo pagoniška šventvietė, siejama su vaidilutės Birutės, kunigaikščio Kęstučio žmonos ir Vytauto motinos, vardu. Ji, čia gyveno, kūreno šventąją ugnį ir po mirties buvo čia ir palaidota.

Jūros tiltas

Palangos tiltas, tai vieta, traukianti kiekvieną, atvykusį į šį nuostabų šalies kurortą. Eidami tiltu pastebėsite nuostabų vaizdą į kopas, paplūdimį ir jūros tolius. Čia galima kalusytis jūros ošimo, žuvėdrų klyksmo, o vakare patogiai stebėti saulėlydį.

Palangos tiltas, tai vieta, traukianti kiekvieną, atvykusį į šį nuostabų šalies kurortą

Jono Basanavičiaus gatvė

Basanavičiaus gatvė yra centrinė miesto gatvė. Kiek seniau ji buvo vadinama Tiškevičiaus gatve. Po to, kai 1924 m. vasarą Palangą aplankė Dr. Jonas Basanavičius, jo garbei palangiškiai Tiškevičiaus bulvarą pavadino J. Basanavičiaus vardu. Kiekvienas poilsiautojas dažnai kerta šią gatvę, nes čia daug įvairių kavinių, pramogų, gatvė veda link jūros tilto.

Birutės parkas

Birutės parkas buvo įkurtas buvusio šventojo Birutės miško ir Birutės kalno teritorijoje. XIX amžiaus pabaigoje projektą grafų Tiškevičių užsakymu sukūrė garsus prancūzų architektas Eduardas Fransua Andrė. Puikiai suprojektuotas parkas turi nuostabius takus, aikštelėse įrengtus gėlynus. Grafų užsakymu pelkėtose vietose buvo iškasti tvenkiniai, o gruntas panaudotas būsimo dvaro pylimui. 1897 metais čia pastatyti neorenesansinio stiliaus rūmai, kuriuose šiuo metu įsikūręs garsusis Gintaro muziejus.

Gintaro muziejus

Grafo Felikso Tiškevičiaus dvare Gintaro muziejus įkurtas 1963 m. Muziejuje iš viso yra virš 30 tūkst. eksponatų. Pirmajame aukšte esančios rūmų erdvės tai -istoriniai rūmų interjerai, pristatomos autentiškai įrengtos erdvės: Holas, Renginių salė, Raudonasis salonas, Didysis salonas, Grafienės kabinetas, Mėlynasis salonas, Jaunojo grafo kabinetas, Mažasis salonas. Antrajame aukšte pristatoma gintaro ekspozicija, supažindinanti su gintaro susidarymu, prekybos keliais, gavyba, apdirbimu.

Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia

Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia statyta prieš daugiau nei šimtą metų, ji statyta neogotikiniu stiliumi. 1897 metais pagal švedų architekto Karlo Eduardo Strandmano projektą šalia senosios medinės buvo pradėta statyti ši nauja neogotikinio stiliaus bažnyčia.

Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia statyta prieš daugiau nei šimtą metų, ji statyta neogotikiniu stiliumi.

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime.