Kaunas lankytinos vietos. Ką veikti Kaune?

Nei viena kelionė po Lietuvą nebūtų baigta neaplankius Kauno, antro pagal dydį šalies miesto ir buvusios laikinosios sostinės. Kaunas gali pasigirti nuostabia architektūra, puikiais muziejais ir istoriškai svarbiomis lankytinomis vietomis. Lankytojai gali lengvai pasiekti Kauną iš daugumos Lietuvos miestų, todėl tai lengva, edukacinė ir smagi dienos kelionė.

Vytauto Didžiojo bažnyčia

XV a. statyta Vytauto Didžiojo bažnyčia buvo Napoleono armijos šaudmenų saugojimo vieta ir stačiatikių bažnyčia, o vėliau vėl tapo katalikų bažnyčia. Vytauto Didžiojo bažnyčia, įsikūrusi prie pat Nemuno upės, per visą istoriją buvo kelis kartus užlieta, todėl joje buvo atlikta daugybė rekonstrukcijų, o didžiausia renovacija įvyko praėjusio amžiaus trečiajame dešimtmetyje ir 1970-ųjų pabaigoje.

Kauno pilis ir skulptūra ,,Karys“

Santakos parke įsikūrusi Kauno pilis yra graži XIII a. Piliis. Ji buvo pirmasis gynybinis bastionas ir vienintelė dvigubų sienų pilis Lietuvoje, kuri, kaip manoma, buvo naudojama netoliese esančiai Trakų salos piliai apginti. Šiuo metu lankytojai gali patekti į likusią pilies dalį, norėdami pamatyti pilies griuvėsių parodas ir sužinoti daugiau apie Kauno pilies istoriją.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti, kauniečiai nusprendė šią datą pažymėti lietuvių tautos vedlio Vyčio įamžinimu Kaune. Beveik 7 metrų aukščio skulptoriaus Arūno Sakalausko sukurtas bronzinis paminklas buvo pastatytas už žmonių bei įmonių suaukotas lėšas, kurias surinko Vyčio paramos fondas. Iš pradžių norėta vyčio skulptūrą statyti Vilniuje, Lukiškių aikštėje, tačiau, kol Vilniečiai ginčijosi ir diskutavo, kokios skulptūros reikia Vilniui, Kaunas ją pasistatė pirmiau visų.

Iš pradžių norėta vyčio skulptūrą statyti Vilniuje, Lukiškių aikštėje, tačiau, kol Vilniečiai ginčijosi ir diskutavo, kokios skulptūros reikia Vilniui, Kaunas ją pasistatė pirmiau visų.

Šv. Petro ir Povilo katedra

Senamiestyje įsikūrusioje Šv. Petro ir Povilo katedroje, kitaip dar vadinamoje Kauno katedros bazilika rasite 1800 m. Interjerą ir 17-ojo amžiaus ikoną. Katedros išorė yra iš raudonų plytų ir turi tiek gotikos, tiek renesanso architektūros stilių bruožų. Lankytojai neturėtų pamiršti pakelti akis į nuostabius vargonus.

Pažaislio vienuolynas

Pažaislio vienuolynas yra maždaug 7 km nuo Kauno miesto centro, ir jį tikrai verta aplankyti, jame rasite neįtikėtinas italų dailininko Michelangelo Palloni freskas. Be to, šis vienuolynas yra didžiausias vienuolynas ir bažnyčių kompleksas Lietuvoje, svarbu tai, kad jis nebuvo sunaikintas per daugybę karų, kuriuos matė Lietuva. Lankytojai gali stebėti ryškiaspalves freskas, vaikščioti po sodus ir pietauti viešbučio restorane.

Velnių muziejus

Šiame muziejuje yra daugiau kaip 2000 velnio vaizdų iš viso pasaulio kolekcija. Lankytojai čia pamatys paveikslus, raižinius, skulptūras ir net minkštus žaislus, vaizduojančius velnią. Lankytojai, ieškantys kažko kiek savito ir kitokio, įvertins Velnių muziejų.

Devintasis fortas

Devintasis fortas yra memorialas ir muziejus, atsiradęs iš buvusio forto, kadaise saugojusio Kauną tarpukariu, kai jis buvo laikinoji Lietuvos sostinė. Antrojo pasaulinio karo metu devintasis fortas buvo masinių žudynių vieta, kur buvo nužudyta maždaug 50 000 lietuvių ir žydų tautybės žmonių. Lankytojams čia suteikiama galimybė pažvelgti į nelengvą Lietuvos istoriją.

Santakos parkas

Santakos parkas, esantis už senamiesčio, Neries ir Nemuno santakoje, suteikia galimybę lankytojams pabėgti nuo judraus miesto šurmulio. Jame yra žaidimų aikštelė ir pievutė, kurioje lankytojai galės mėgautis ramesniu poilsiu.

Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus

Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus paskirtis – supažindinti visuomenę su pasaulio ir Lietuvos gyvūnijos įvairove, raida, ekologiniais saitais, paplitimu, gausa ir su zoologijos mokslu. Ekspozicija išdėstyta per 3 aukštus 6 salėse, 96 stenduose vadovaujantis moksline gyvūnų klasifikacija.Muziejuje eksponuojama daugiau kaip 15 000 gyvūnų pavyzdžių. Muziejuje vedamos ekskursijos, edukaciniai užsiėmimai, vyksta paskaitos, parodos ir kiti renginiai.

Vytauto Didžiojo karo muziejus

Šio muziejaus ekspozicijas sudaro archeologiniai radiniai, šaltieji ir šaunamieji ginklai, amunicijos rinkiniai, pasakojantys apie Lietuvos valstybės ir karybos istorijos raidą; „Lituanicos“ skrydžio per Atlantą daiktai ir dokumentai ir kt.

Rotušės aikštė

Viena žymiausių Kauno lankytinų vietų Kauno senamiestyje yra Rotušė turinti 53 metrų aukščio bokštą ir jį supančią aikštę. Rotušė dabar naudojama santuokoms, todėl lankytojai dažnai matys vestuves švenčiančias jaunavedžių poras. Rotušės aikštėje taip pat dažnai rengiami festivaliai, įskaitant Kalėdų turgų.

Kauno senamiestis

Viduramžiškas Kauno senamiestis turi visai kitokią architektūrą, nei galima rasti Vilniaus senamiestyje. Kaunas kadiase buvo svarbus kaip prekybos centras, todėl daugelis senamiesčio pastatų čia turi vokiškos architektūros įtakos. Be to, sovietmečiu Kaunas patyrė mažiau niokojimų, todėl daug iš senosios architektūros yra išlikusi originali, ypač lyginant su Vilniumi. Gražiausia senamiesčio gatvė yra Vilniaus gatvė.

Laisvės alėja

Laisves alėja yra graži, medžiais apsodinta pėsčiųjų gatvė, kurią supa parduotuvės, kavinės ir restoranai. Lankytojai čia suras keletą geriausių kavinių ir restoranų. Be to, palei Laisves pr. Lankytojai atkreips dėmesį į didelę Šv. Mykolo Arkangelo bažnyčią, kuri yra Rusijos stačiatikių bažnyčia, anksčiau naudota sovietų armijos.

Laisves alėja yra graži, medžiais apsodinta pėsčiųjų gatvė, kurią supa parduotuvės, kavinės ir restoranai.

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime:https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime