Frankfurtas lankytinos vietos. Ką veikti Frankfurte?

Frankfurtas prie Maino – ilgą laiką buvo svarbus komercinis ir ekonominis centras. Įspūdinga Frankfurto panorama, kurioje vyrauja puikus daugiaaukščių pastatų kvartalas. Frankfurtas taip pat gerai žinomas dėl išskirtinio skaičiaus puikių muziejų, apimančių meną, mokslą ir istoriją. Frankfurtas taip pat laikomas pasauliniu miestu – jis dažnai patenka į geriausių miestų dešimtuką, taip pat ilgą laiką buvo svarbus kultūros ir turizmo veiklos centras.

Kleinmarkthalle turgus

Frankfurto „Kleinmarkthalle“ turguje kasdien apsiperka daugybė vietinių gyventojų. Dabartinis turgus yra pastatytas 1954 m., O jo 1500 kvadratinių metrų plote yra 150 prekystalių, kuriuose parduodami geriausi maisto produktai Vokietijoje. Čia verta išbandyti garsųjį Frankfurto „Žaliąjį padažą“, pagamintą iš septynių žolelių, grietinės ir kiaušinio. Taip pat galite paragauti vietinių patiekalų.

Frankfurto modernaus meno muziejus

Frankfurto modernaus meno muziejus, vertinamas kaip viena svarbiausių Europos šiuolaikinio meno galerijų. 1991 m. atidarytas muziejus įsikūręs įspūdingame postmoderniame pastate miesto centre, kolekcijoje turi apie 5000 puikių eksponatų iš daugiau nei 450 menininkų. Andy Warholas, Royas Lichtenšteinas ir Francisas Baconas kūrinius čia kūrė nuo 1960-ųjų iki šių dienų.

Johano volfgango Gėtės namas ir muziejus

Frankfurte gimė didžiausias Vokietijos rašytojas Johanas volfgangas Gėtė. Jo šeimos namai, kuriuose Gėtė gimė 1749 m. Rugpjūčio 28 d. Ir gyveno iki 1765 m., rodo, kaip gyveno pasiturinti jo šeima. Galite pamatyti viską – nuo prabangiai dekoruoto valgomojo pagrindiniame aukšte iki rašomojo kambario viršutiniame aukšte, kur jis parašė daugybę ankstyvųjų savo darbų.

Hauptwache aikštė

Hauptwache aikštė garsėja puikių istorinių pastatų ir modernių statinių deriniu. Žymiausias pastatas čia yra senieji baroko stiliaus sargybiniai namai. 1730 m. statytas pastatas, kuriame kadaise buvo miesto milicija, kalėjimas, vėliau – policijos nuovada. Pati aikštė yra pilna parduotuvių, kur yra didelis požeminis prekybos centras.

Palmių sodas

Palmių sodas įsikūręs Bockenheimer Landstrasse. Tai didžiausias botanikos sodas Vokietijoje, jis buvo atidarytas 1871 m. Čia yra gražūs lauko botanikos eksponatai, išdėstyti pagal jų geografinę padėtį, taip pat daugybė šiltnamių, kuriuose yra subtropinių ir tropinių augalų rūšių. Soduose taip pat yra valtys, vaikų žaidimų aikštelė, iškylų vietos ir ekskursijos su gidais.

Senckenbergo gamtos istorijos muziejus

Frankfurto Senckenbergo soduose įsikūręs Senckenbergo gamtos istorijos muziejus (Naturmuseum Senckenberg) yra vienas moderniausių gamtos istorijos muziejų Europoje ir antras pagal dydį toks Vokietijoje. Kartu su daugybe ekspozicijų, susijusių su mūsų planetos biologine įvairove ir organizmų evoliucija, muziejuje yra didžiausia Europoje dinozaurų paroda.

Frankfurto katedra

Frankfurto katedra (Frankfurter Dom) išsiskiria savo spalva. XIII – XV a. Gotikiniu stiliumi ji pastatyta iš raudono smiltainio su 95 metrų aukščio bokštu katedra vis dar sugeba atkripti į save dėmesį šiame dangoraižių mieste. Tai viena iš nedaugelio bažnyčių Vokietijoje, kur būtent čia nuo 1562 iki 1792 metų vyko imperatorių karūnavimas.

Muziejų rajonas: Museumsufer

Frankfurto muziejų rajonas, yra aukščiausio lygio muziejų kolekcija, kurią sudaro maždaug 16 atskirų muziejų, kurių daugelis yra tarptautinio lygio. Be pagrindinio Stadel meno muziejaus yra ir puikus Pasaulio kultūrų muziejus (Museum der Weltkulturen), laikomas vienu iš geriausių Europos etnologinių muziejų. Įkurtas jis 1904 m., jo kolekcijose yra daugiau kaip 65 000 artefaktų iš Azijos, Afrikos, Šiaurės ir Pietų Amerikos.

Stadel muziejus

Vokiškai šio muziejaus pilnas pavadinimas yra „Stadelsches Kunstinstitut und Städtische Galerie“. Muziejus turi puikią XIV amžiaus paveikslų kolekciją ir yra svarbiausias iš pasaulinio lygio muziejų, sudarančių Frankfurto muziejų rajoną. Iš daugybės kolekcijų svarbiausi yra senųjų meistrų, tokių kaip Rembrandtas, Vermeras ir Goja, Monet, Degas, Beckman ir Picasso ir t.t.

Romerbergas: Frankfurto senamiesčio centras

Romerberg yra netaisyklingos formos aikštė, kurios centre yra Teisingumo fontanas (Gerechtigkeitsbrunnen). Tai ne tik vaizdingiausia Frankfurto viešoji aikštė, bet ir judriausia miesto pėsčiųjų zona, kurioje gausu turistų lankomų vietų ir įdomių dalykų, įskaitant kalėdinius turgus ir kitus renginius. Aplankykite daugybę atviro tipo parduotuvių, kadaise paplitusių visame senamiestyje, taip pat aplankykite „Römer“ – 11 pastatų grupę, kurie kartu sudarė viduramžių laikų senąją rotušę, rekonstruotą 1954 m. Ypatingą dėmesį reikia atkreipti į elegantišką Imperatoriaus salę.

Photo by Günter Hoffmann on Unsplash
Tai ne tik vaizdingiausia Frankfurto viešoji aikštė, bet ir judriausia miesto pėsčiųjų zona, kurioje gausu turistų lankomų vietų ir įdomių dalykų, įskaitant kalėdinius turgus ir kitus renginius.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines