Berlynas lankytinos vietos. Ką veikti Berlyne?

Nepaisant Antrojo pasaulinio karo niokojimo, miestas buvo atstatytas. Vokietijos sostinė ir didžiausias šalies miestas, taip pat yra pagrindinis politikos, kultūros, žiniasklaidos ir mokslo centras. Berlyne yra pasaulinio garso Berlyno opera ir Berlyno filharmonijos orkestras,Lankytini objektai čia apima šimtus galerijų, renginių ir muziejų, įskaitant tuos, kurie yra Muziejų saloje, kuri yra UNESCO pasaulio paveldo objektas.

 Gendarmenmarkt aikštė

Ši vaizdinga XVII a. aikštė dabar yra viena iš populiariausių Berlyno lankytinų vietų, kurioje kasmet rengiama daugybė viešų renginių, įskaitant klasikinius koncertus vasarą „Konzerthaus“, o kiekvieną gruodį visa aikštė tampa kalėdiniu turgumi. Vienoje didžiausių Berlyno aikščių, dominuoja trys istoriniai pastatai: Konzerthaus, Prancūzijos katedra (Französischer Dom) ir Vokietijos katedra (Deutscher Dom). . 1821 m. Pastatytas „Konzerthaus“ garsėja savo architektūriniu puošnumu.

Photo by Markus Spiske on Unsplash
Ši vaizdinga XVII a. aikštė dabar yra viena iš populiariausių Berlyno lankytinų vietų, kurioje kasmet rengiama daugybė viešų renginių, įskaitant klasikinius koncertus vasarą „Konzerthaus“, o kiekvieną gruodį visa aikštė tampa kalėdiniu turgumi.

Memorialas nužudytiems Europos žydams

Tai 2005 metais sukurtas paminklas nužudytiems Europos žydams. Peterio Eisenmano suprojektuotas banguojantis 2700 betono blokų miškas. Šis Berlyno memorialas traukia turistus iš viso pasaulio.

Tai 2005 metais sukurtas paminklas nužudytiems Europos žydams. Peterio Eisenmano suprojektuotas banguojantis 2700 betono blokų miškas.

„Grosser Tiergarten“ ir Pergalės kolona

Berlyno „Grosser Tiergarten“ išvertus reiškia „Gyvūnų sodas“ tai yra vienas iš pagrindinių turistų traukos centrų. Iš pradžių tai buvo karališkasis medžioklės rezervatas, kuriame buvo laikomi elniai, laukinės kiaulės ir kiti medžiojamieji gyvūnai, 1700 m. jis buvo paverstas viešuoju parku. Patraukliai įrengtas medžių ir krūmų gausa bei žolės ir gėlių platybėmis, „Tiergarten“ apima 210 hektarų ir yra mėgstamiausia vieta poilsiui, vaikščiojimui. Garsiausias iš Tiergarten parko paminklų yra didžiulė Pergalės kolona (Siegessaule) – 70 metrų aukščio statinys, kurį vainikuoja aštuonių metrų aukščio auksinė Viktorijos statula.

Photo by Markus Spiske on Unsplash
Berlyno „Grosser Tiergarten“ išvertus reiškia „Gyvūnų sodas“ tai yra vienas iš pagrindinių turistų traukos centrų. Iš pradžių tai buvo karališkasis medžioklės rezervatas, kuriame buvo laikomi elniai, laukinės kiaulės ir kiti medžiojamieji gyvūnai, 1700 m. jis buvo paverstas viešuoju parku.

Šarlotenburgo rūmai ir parkas

XVII amžiaus pabaigos Šarlotenburgo rūmai dešimtmečius buvo pagrindinė vokiečių autorinių teisių rezidencija. Puikiai restauruoti šie didžiuliai rūmai turi nepaprastų bruožų, įskaitant masyvų 50 metrų aukščio centrinį kupolą, prabangų baroko ir rokoko dekorą visuose jos erdviuose kambariuose ir didelį sodą, kurį įkvėpė Versalio sodai. Čia lankytojai gali pažvelgti į prabangą, kurioje gyveno Prūsijos karaliai, nuo Frederiko I miegamojo ir studijų su puikiais baldais bei paveikslais iki Valstybinio valgomojo ir 42 metrų ilgio Auksinės galerijos.

Photo by Dmitry Makeev on Unsplash
XVII amžiaus pabaigos Šarlotenburgo rūmai dešimtmečius buvo pagrindinė vokiečių autorinių teisių rezidencija.

Berlyno televizijos bokštas

368 metrų aukščio „Berliner Fernsehturm“ (Berlyno televizijos bokštas) neprarado patrauklumo miesto lankytojams. Jis atidarytas 1970 m. ir tai trečias pagal aukštį Europos pastatasm jis pritraukia daugiau nei 60 milijonų lankytojų, kurių dauguma nori pamatyti įspūdingus vaizdus į Vokietijos sostinę.

Photo by Claudio Schwarz | @purzlbaum on Unsplash
368 metrų aukščio „Berliner Fernsehturm“ (Berlyno televizijos bokštas) neprarado patrauklumo miesto lankytojams.

Vokietijos istorijos muziejus

Įkurtas 1987 m. Berlyno 750-mečiui pažymėti, Vokietijos istorijos muziejus yra būtinas tiems, kurie nori sužinoti daugiau apie nepaprastai turtingą miesto istoriją. Šią labai lankomą atrakciją sudaro daugybė istorinių parodų salių, kuriose gausu įspūdingų artefaktų, susijusių su įvairiais laikotarpiais ir įvykiais, nuo šalies įkūrimo iki Berlyno sienos griuvimo, ekspozicijų.

Berlyno sienos memorialas

Berlyno siena atsirado 1961 m., kai Rytų Vokietija uždarė tą Vokietijos pusę, kad piliečiai negalėtų bėgti į Vakarų Vokietiją. 1989 m. ji buvo nugriauta. Keturių metrų aukščio siena tęsėsi 155 kilometrus ir turėjo 293 apžvalgos bokštus ir 57 bunkerius. Šiandien lieka tik nedideli šios grafičiais apgaubtos sienos ruožai, įskaitant 1,4 kilometro atkarpą, išsaugotą kaip Berlyno sienos memorialo dalį.

Photo by Mar Cerdeira on Unsplash
Berlyno siena atsirado 1961 m., kai Rytų Vokietija uždarė tą Vokietijos pusę, kad piliečiai negalėtų bėgti į Vakarų Vokietiją. 1989 m. ji buvo nugriauta.

Muziejų sala

Tarp Šprė upės ir Kupfergraben 400 metrų ilgio kanalo esanti Šprė sala yra geriau žinoma kaip Muziejų sala (Museumsinsel), ji įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Čia rasite daugelį seniausių ir svarbiausių miesto muziejų, įskaitant Senąjį muziejų (Altes muziejų), statytą 1830 m., kad būtų galima laikyti brangenybes ir kitus karališkus lobius. Naujasis muziejus („Neues“ muziejus), sunaikintas per Antrąjį pasaulinį karą, buvo atstatytas ir vėl atidarytas 2009 m. Taip pat čia yra: Senoji nacionalinė galerija, Bodės muziejus, Pergamono Humboldto forumas.

Reichstagas

Reichstagas buvo baigtas statyti 1894 m., ir šie neorenesansiniai rūmai buvo Vokietijos imperijos imperatoriškosios valstybės namai, kol 1933 m. sudegė. Jie buvo vėl naudojami tik po Vokietijos suvienijimo, tuo metu jie buvo 10 metų rekonstruiojamis ir 1999 m. galiausiai tapo Vokietijos parlamentu. Šios nuostabios rekonstrukcijos akcentas yra kupolas , pagamintas iš stiklo ir iš kurio atsiveria puikus vaizdas į miestą.

Photo by Massimo Virgilio on Unsplash
Šios nuostabios rekonstrukcijos akcentas yra kupolas , pagamintas iš stiklo ir iš kurio atsiveria puikus vaizdas į miestą.

Brandenburgo vartai

Garsiausias Berlyno istorinis orientyras yra Brandenburgo vartai, kadaise susiskaldžiusios tautos, o dabar vienybės ir taikos simbolis. Šiuos neoklasikinius vartus 1788 m. užsakė karalius Frederikas Vilhelmas II, o jų dizainą įkvėpė Atėnų Akropolyje esanti Propilėja. Smiltainio paminklas yra 26 metrų aukščio.

Photo by Claudio Schwarz | @purzlbaum on Unsplash
Garsiausias Berlyno istorinis orientyras yra Brandenburgo vartai, kadaise susiskaldžiusios tautos, o dabar vienybės ir taikos simbolis.

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda