Ką veikti Širvintose? Širvintų lankytinos vietos

Širvintos garsėja vaizdinga gamta, miškais ir ežerais. Apylinkėse siūlomos lauko veiklos, tokios kaip žygiai pėsčiomis, žvejyba ir stovyklavimas. Pats miestelis turi keletą istorinių įžymybių, tarp kurių – Širvintų dvaras, datuojamas XVI a. Dabar dvaras veikia kaip kultūros ir švietimo centras.

Kalbant apie infrastruktūrą, Širvintose yra pagrindiniai patogumai – parduotuvės, restoranai, apgyvendinimo galimybės. Miestas yra gerai pasiekiamas iš kitų Lietuvos vietų keliais, todėl yra prieinamas lankytojams.

Lankytinos vietos Širvintose:

Širvintų tvenkinys

Širvintų tvenkinys garsėja savo gražiais gamtos vaizdais ir yra populiari poilsio vieta vietiniams gyventojams bei turistams.

Širvintų tvenkinys yra vienas didžiausių tvenkinių Lietuvoje. Jis yra apsuptas miškų. Tai sukuria nuostabų natūralų kraštovaizdį ir malonią atmosferą. Tvenkinyje galima išsinuomoti valtį arba baidarę ir leistis į vandens pramogas, tokias kaip žvejyba ar plaukimas.

Be to, Širvintų tvenkinys yra svarbi paukščių migracijos vieta. Daugybė skirtingų paukščių rūšių susirenka čia pavasarį ir rudenį. Tai yra puiki vieta ornitologams ir gamtos mylėtojams stebėti įvairių paukščių veiklą.

Širvintų tvenkinys taip pat turi aplinkui nutiestą taką, kuriuo galima pasivaikščioti arba pasivažinėti dviračiu. Tai suteikia puikią galimybę tyrinėti tvenkinio aplinką, mėgautis šviežiu oru ir grožėtis gamta.

Poilsio zona prie širvintų tvenkinio ir skulptūra ,,Širvinta“

Būnant Širvintose neįmanoma nepastebėti šios puikios vietos, tai viena pagrindinių žmonių susibūrimo vietų mieste. Čia rasite suoliukus, kur galėsite ramiai pasedėti ir pasigrožėti skulptūra ,,Širvinta“ pastatyta dar 1981 m. (skulpt. Vilimas Ketvirtis). ji yra tapusi Širvintų miesto simboliu.

Briedžių takas

Prie Širvintų paplūdimio esančioje žaliojoje zonoje, kuri geriau žinoma kaip „Briedžių takas“, kasmet vyksta medžio skulptorių pleneras.

Ši idėja kilo dar 2016 metais. Norėta prikelti drožybos meno puoselėjimą Širvintose. Plenero sumanytojas skulptorius K.Norušis.

Kodėl pasirinktos briedžių skulptūros? Širvintų miesto simbolis yra briedis, spėjama, kad ir Širvintos upės pavadinimas yra kilęs dėl to, nes prie jos iš girių ateidavo atsigerti širvi briedžiai.

Paminklas žuvusiems 1919-1922 m. mūšiuose prie Širvintų

Skulptorius Robertas Antinis 1927-aisiais netoli bažnyčios sukūrė paminklą kuris skirtas žuvusiems 1919-1922 m. vykusiuose mūšiuose prie Širvintų. Paminklas buvo nugriautas 1954-aisiais, o 1991-aisiais vėl atstatytas.

Širvintų Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčia

Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčia Širvintuose yra katalikų bažnyčia turinti savitą stilių. Ji buvo pastatyta XIX amžiuje ir išlaikė savo istorinį charakterį. Bažnyčios interjeras papuoštas religinėmis freskomis, skulptūromis ir kitomis dekoratyvinėmis detalėmis.

Širvintų Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčia yra svarbus vietinis religinis ir kultūrinis objektas, lankomas tiek tikinčiųjų, tiek ir kultūros bei istorijos entuziastų. Ji atlieka reikšmingą vaidmenį vietinėje bendruomenėje, vykstant religinėms ceremonijoms, kaip pvz., šventėms, vestuvėms ir laidotuvėms.

I. Šeiniaus pėsčiųjų bulvaras

Igno Šeiniaus bulvaras laikomas miesto „vizitine“ . Bulvare galima rasti suoliukų poilsiui, miesto laikrodį bei fontaną, šalia kurio vėliau atidengta ir Henriko Orakausko skulptūra, skirta žymiam rašytojui, diplomatui Ignui Šeiniui pagerbti. Bulvare rasite kavinių restoranų, kur galėsite prisėsti pavalgyti.

Jaunimo parkas

Ši ypatinga vieta daugeliui vietinių kelia malonių emocijų – prieš kelis dešimtmečius čia vykdavo šventės, renginiai, šėldavo jaunimas, šalia parko veikė kavinė. Tačiau gana ilgus metus parkas buvo visiškai užmirštas ir apleistas.

Nuajai sutvarkytas parkas pradžiugins naujais takais, gėlynais, puikiu apšvietimu, alpinariumu ir balta rotonda. Parkas yra priešais nuostabiai baltą Širvintų bažnyčią.

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/