Ką veikti Panevėžyje? Panevėžio lankytinos vietos

Panevėžys yra penktasis pagal dydį Lietuvos miestas, kviečia atvykėlius aplankyti savo nuostabias lankytinas vietas ir pamatyti miestą kitu kampu. Turtingas savo pramonės istorija, miestas džiugins ir senovine architektūra ir parkais bei istoriniais objektais, menu, kultūra. Mieste rasite puikių vietų kur pavalgyti ir pradžiuginti savo skrandį.

Lankytinos vietos Panevėžyje:

Panevėžio centrinis turgus

Panevėžio turgus yra puiki vieta apsilankyti, o gal ir nusipirkti ką nors gražaus, naudingo ar skanaus.

Prekyvietė yra suskirstyta atskiromis zonomis, kuriose prekiaujama įvairiomis prekėmis. Yra zona skirta prekiauti daržovėmis, yra zona prekybai gėlėmis, mėsai, žuviai, drabužiams.

Laisvės alėja

Panevėžio Laisvės alėja yra viena pagrindinių žmonių susibūrimo vietų mieste. Gatvėje rasite restoranų, kavinių, fontaną, vasarą čia galėsite jaukiai pasedėti ant suoliuko ar suvalgyti porciją ledų.

Juozo Miltinio dramos teatras

Panevėžyje veikia vienas iškiliausių Rytų Europos dramos teatrų. Teatrui įtaką darė talentingas menininkas – Juozas Miltinis. Šalia teato rasite ir J Miltinio skulptūrą

Panevėžio teatras ,,Menas“

Panevėžio teatro „Menas“ jaunimo studija gyvuoja jau daugiau nei dvidešimtmetį. Čia meilę teatrui pradėjo ugdyti dalis žymių Lietuvos teatro kūrėjų. Šalia teatro rasite skulptūrą ,,Don Kichotas“

Panevėžio kraštotyros muziejus

Šio Panevėžio muziejaus ištakų reikia ieškoti dar XX amžiaus pradžioje. Šaindien muziejuje veikia etnografijos, daiktų, dokumentų, gamtos, fotografijos, knygų, numizmatikos, periodikos ekspozicijos.

Panevėžio fotografijos galerija

Ši Panevėžio miesto dailės galerijai priklausanti galerija, kurioje nuolat veikia lietuvos ir užsienio fotografų parodos, turi ką pasiūlyti kiekvienam kuris domisi fotografija ir menu.

Valgykla ,,Nr 1″

Šioje valgykloje tikrai nebrangiai galėsite pavalgyti įprastų lietuviškose valgyklose gaminamų patiekalų, kainos tikrai nesikandžioja, tad jei būsite su šeima-sutaupysite ir sočiai pavalgysite.

Panevėžio siaurasis geležinkelis

Ne tik Anykščiai didžiuojasi siauruku, jį rasti galima ir Panevėžyje. Miestas įsikūręs prie istorinio Siaurojo geležinkelio. Geležinkelis Aukštaitijoje pradėtas tiesti dar XIX a. pab.,

Šia transporto priemone buvo gabenami įvairiausi kroviniai, vežami keleiviai. Krovinių pervežimui ėmus mažėti, nuo XXI a. pr. siaurukas tapo istoriniu-turistiniu traukiniu bei autentiška pramoga. Iš geležinkelio stoties galima keliauti pasirinkus šventinę ar edukacinę kelionę, užsisakyti individualią kelionę norimu maršrutu.

Seniausias pastatas Panevėžyje

Seniausiam Panevėžio pastatui daugiau nei 400 metų. 1614 m. statytas Upytės pavieto teismo archyvas. Tam, kad užtikrinti dokumentų saugumą, archyvas statytas mūrinis, su tvirtomis durimis ir geležinėmis grotomis. Vėliau jis keitė paskirtį ir buvo naudojamas įvairiems ūkio reikalams. 1925 m. atidaryta pirmoji Panevėžio muziejaus ekspozicija, o nuo 1972 m. veikė liaudies meno ekspozicija.2007 m. gegužės 19 d. atidaryta ekspozicija „Upytės bajorai“.

Senvagė

Neseniai aplink senvagę sutvarkyta aplinka, ištiesti visiškai nauji takai, suoliukai Ji yra kairiajame Nevėžio upės krante. Čia rasite ir miesto kultūros centrą bei Senvagės dekoratyvinių skulptūrų skverą. Dabar vieta yra viena nuostabiausių poilsio vietų mieste.

Picerija ,,Pizza Di Napoli“

Ar norite paragauti Itališkos picos keptos krosnyje? Būtent čia Jums iškeps picą tokią kokios norite. Picerija isikūrusi senamiestyje. Maloni aplinka suteiks jaukumo jausmą.

Skaistakalnio parkas

Skaistakalnio parkas yra seniausias Panevėžio parkas, įkurtas pačiame miesto centre, kuriame rasite dirbtinius tvenkinius, pasivaikščiojimo takus. Gražiai atnaujintas parkas yra puiki vieta pasivaikščioti ir pabūti gamtoje.

Ekrano marios

Praleisti laiką gamtoje galėsite ir prie Ekrano marių, čia įrengtos vietos iškyloms, sporto zonos, vaikų žaidimų aikštelės,yra pėsčiųjų-dviračių takas. Šalia Ekrano marių stovi milžiniška Panevėžio ekrano gamykla, kuri šiuo metu neveikia.

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/