Atėnai, tai Graikijos istorijos širdis! Ką pamatyti Atenuose?

Atėnai yra miestas, kuriame susipina istorija, gamta, kultūra ir menas.

Šiame mieste kiekvienas turistas save atranda savaip, vieni domisi kultūra ir menu, vaikšto po muziejus ir lankosi senoviniuose objektuose, tokiuose kaip Akropolis.

Kiti mėgsta gulėti ir poilsiauti nuostabiuose ir saulėtuose paplūdimiuose ar paplaukioti kruiziniu laivu po salas, pasimėgauti skania graikiška kava kavinėje karštą bei saulėtą rytą, o dar kiti mėgsta tiesiog išbandyti viską.

Atėnai yra istoriškas ir tuo pačiu romantiškas miestas, gatvėse auga apelsinai, skamba dainos, graikiška muzika, šokiai, ir skanūs graikiški patiekalai kiekvienam atvykusiam dar ilgai išlieka atminty…

Miestas siūlo įdomius maršrutus po dar neatmenamus laikus siekiančius objektus.

 

 

Ką aplankyti Atėnuose?

 

 

1)Plaka


Atėnuose daug vietų kuriose vaikščioja beveik tik pėstieji, pavyzdžiui Plaka.
Plakoje yra didelis turgus, kuriame galima rasti visko, nuo sendaikčių iki daržovių ar vaisių.

Siaurose seniausio Atėnuose kvartalo gatvėse žydi pelargonijos ir jurginai, knibždėte knibžda turistų, kuriuos vilioja istorija, kultūra, ar tiesiog nori atsikvėpti ir paragauti gyros (taip vadinami tradiciniai graikiški kebabai) bei išgerti metaxa (tradicinis graikų likeris).

 

 

plaka atenai

2)Akropolis


Akropolis nustebins ne tik savo nuo neatmenamų laikų stovinčiomis kolonomis, tačiau ir vaizdai atsiveriantys nuo kalno yra nuostabūs, galima apžiūrėti visą miesto panoramą.

 

atėnai

 

3)Graikijos salos ir paplūdimiai

 

Miestas siūlo švarius bei tvarkingus paplūdimius išsidėsčiusius palei jūros pakrantę, o norintiems daugiau pakeliauti galima užsisakyti kruizinę kelionę po Graikijos salas, viena gražiausių šalies salų laikoma Santorini sala.

 

santorinis

 

4)Likabeto kalva


Likabeto kalva laikoma aukščiausia viršūnė mieste, nuo jos atsiveria nuostabus vaizdas, matosi viso miesto panorama lyg per lėktuvo langą.

 

 

likabeto kalva

5)Atėnų muziejai

 

Norintiems pasivakščioti po muziejus nereikėtų praeiti Benakio muziejaus, šis muziejus unikalus tuo kad supažindina lankytojus su istorija, o ekspozicijos yra tikrai įdomios. Ne ką mažiau svarbu aplankyti ir archeologijos muziejų, kuriame rasite Dzeuso statulą.

 

DSC_0194

Taip pat skaitykite:

Peloponesas (Graikija) Ką veikti? lankytinos vietos. Top 10

tags:bilietai, koso sala , keliones, graikija, pazintines keliones, magiskasgidas, magiskas gidas

 

 

Parašykite komentarą