10 didžiausių kelionių klaidų kurias daro žmonės keliaudami + kaip jas išspręsti.

1. Per daug daiktų.

Noras pasiimti daug daiktų ne visada yra naudingas, didelis bagažo svoris kelionėje vargina, be to tai gali sudaryti keblumų registruojant bagažą- jei jis viršys normą, teks mokėti didesnius mokesčius už netyčia viršytą svorio limitą. Vietoj didelio drabužių kiekio į kelionių bagažą dėkite tik būtiniausius, jei reikės išimkite net pusę rūbų, daug geriau kelionės metu tiesiog prasiskalbti, negu neštis sunkiausius daiktus ar mokėti didelius mokesčius kurių neplanavote.

2. Nepatikrinti mobiliojo telefono plano.

Prieš išvykstant svarbu sužinoti, kokios jūsų mobiliojo operatoriaus sąlygos užsienyje, susižinokite kainas, pasidomėkite ar yra galimybė užsienyje gaut pigesnius tarifus. Jei jums svarbu palikti naudoti esamą numerį tiesiog paieškokite pigesnio plano, jei ne-pasidomėkite ką siūlo tos šalies į kurią vykstate mobiliojo ryšio operatoriai, pirkdami vietinę sim kortelę dažnu atveju sutaupysite tikrai nemažai, ypač už interneto paslaugas telefone.

3. Nepalikti pakankamai laiko tarp skrydžių.

Skrydžio sąlygos gali būti nenuspėjamos. Jei vienas skrydis gali būti atidėtas, į kitą galite būti priversti skubėti per nepažįstamą oro uostą jūsų skrydžio su persėdimu metu, ir galite tiesiog pavėluoti. To išvengti galima tiesiog užsakant skrydžius su pakankamu laiko tarpu tarp jų. Jei keliaujate per Heathrow oro uostą Londone, planuokite bent dviejų valandų pertrauką, nes turėsite eiti per saugumo patikrinimą, kuriame eilės būna nemažos.

4. Neturėti vietinės valiutos ir tikėtis, kad visur atsiskaitysite kortele.

Labai svarbu turėti bent šiek tiek grynųjų susimokėti už taksi, viešbutį ar maistą. Patikėkit, ne visuose viešbučiuose, taksi, ar kavinėse priims kortelę, todėl turėkite bent šiek tiek grynųjų išvykdami iš šalies. Jei nespėjote anksčiau išsikeisti valiutos, tą galima padaryti oro uoste. Nuvykę į kitą šalį palankiausiu kursu išsikeisite pinigus keityklose su užrašu „0 commission“ , kur išsikeisite pinigus, tačiau nemokėsite komisinio mokesčio.

5. Neinformavimas savo kredito kortelės kompanijos apie jūsų kelionės planus.

Visuomet verta informuoti savo kredito kortelės kompaniją, nes sukčiavimo atveju užsienyje gali būti užšaldyta jūsų sąskaita. Taip pat išsiaiškinkite, ar nėra kokio paslėpto mokesčio atsiskaitant užsienyje, kad nebūtų staigmenų.

6. Neturėti kelionių draudimo

Nepamirškite kelionių draudimo: jis lydės Jus visos kelionės metu ir padės gauti visą reikiamą pagalbą, jei atsitiktų nelaimė. Draudimas sumažins galimas išlaidas, jei nutrūks Jūsų kelionė. Ypač patogu, jei nuspręsite įsigyti brangią kelionę.

7. Nepatikrinti reikalavimų vizai

Prieš išvykdami būtinai patikrinkite kokių dokumentų reikia norint vykti į tą šalį. Priešingu atveju galite prarasti daug daug laiko ir galbūt nutraukti savo kelionę. Yra keletas svetainių, kuriose nurodyti reikalavimai vizoms, pasitikrinti galite čia: http://viza.lt/.

8. Suplanuoti per daug veiklos vienai kelionei.

Tai apriboja jūsų galimybes. Būsite pernelyg užsiėmęs, siekdami rasti paslėptus vietovės perlus ar išbandyti visas siūlomas pramogas. Įsitikinkite, kad jūs suteikiate sau šiek tiek laiko pailsėti ar pasideginti.

9. Neturėti savo užsakymo ar rezervacijos kopijos.

Jei norite išvengt nereikalingų rūpesčių kai ir taip esate pavargęs po skrydžio ar kelionės traukiniu, turėkite viešbučio, automobilio nuomos ar, kad ir kas tai būtų- rezervacijos kopiją. O galbūt jei yra galimybė turėkite kelias kopijas jei netyčia pamestumėte ir laikykite vieną arčiau savęs, kitą bagaže. Jei nenorite spausdinti, turėkite kopiją bent savo telefone.

10. Nesaugoti savo vertingų daiktų.

Vagystė yra vienas nemaloniausių dalykų kuris gali nutikti kelionėje, todėl nelaikykite visų pinigų vienoje vietoje, dalį įsidėkite į piniginę, dalį į tašės kišenėlę, kitą dalį galite laikyti bagaže, tačiau prieš priduodant į autobuso ar lėktuvo bagažą vertingesnius daiktus verčiau turėkite su savimi.

Niekada nesivežkite visų pinigų grynaisiais, turėkite dalį kortelėje. Dabar jau galima įsigyti kelioninių rankinių, kurias galima gerai paslėpti, jose įmontuotos elektroninės apsaugos priemonės nuo vagysčių.

Tokių rankinių rasite čia: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

.6-budget-blowing-travel-mistakes (Mobile)

tags:draudimas, liet, skambutis, telefonu kodai , aviabilietai, skrydziai , valiutu kursai

Parašykite komentarą