Kodėl verta keliauti su vaikais? + 5 naudingi patarimai kaip mėgautis kelione su vaikais.

Keliauti su vaikais labai svarbu, nes kelionės yra ne tas pats kas žiūrėti sportą per televizorių jos sukuria šeimos ryšį, kaip niekas kitas. Jūs ir jūsų vaikai daugiau laiko praleis kartu ir išmoks daug gyvenimiškos patirties, jūs kartu patirsite tiek juokingas, neįprastas, o kartais bauginančias ar sunkias situacijas kartu. Šios patirtys sukurs ilgalaikį šeimos ryšį ir bus tarsi šeimos pasakojimas.

Vaikai visada atsimins kaip kelionėje pirmą kartą pamatė skorpioną, važiuojant sugedo mašina ir reikėjo kviestis pagalbą, tėčiui vaikščiojant suplyšo šlepetės ir panašius dalykus, kurie kurs jūsų šeimos kelionių pasakojimą…
jei jūs keliaujate į kitą šalį, jūsų vaikai bus veikiami skirtingos kultūros ir kalbos.

Net jei keliausite ne pakankamai ilgai, jūs ir jūsų vaikai girdėsite aplinkui kalbančius svetimakalbius žmones, jūs visi būsite veikiami aplinkinių garsų, ritmų, raštų ir skirtingų intonacijų užsienio kalbos, kurią jau nuo mažų dienų girdėjęs vaikas lengviau išmoks ir kalbės su mažesniu akcentu.

Kelionės taip pat padeda parengti savo vaikus būti pasaulio piliečiais -viena iš svarbiausių pamokų kelionėje-mokytis ir įsisavinti, kad kiti žmonės galvoja skirtingai ir daro kažką kitaip.

Penki patarimai kaip mėgautis savo kelione su vaikais:

Patarimas nr. 1:

Būkite lankstūs, kai jie užsinori valgyti.

Lankstumas kartais gali būti vienas iš tų dalykų, kurie lems puikią kelionę su vaikais. Neribokite savęs taisyklėmis kelintą valandą valgysite. Kartais ledų kūgis „dabar“, o ne po pietų gali išgelbėti dieną. Lankstumas yra labai svarbus. Pabandykite būti lankstūs, o ne ‚,įrėminti“.

Patarimas nr. 2:

Būkite pasirengę, kad ne viskas gali vykti sklandžiai.

Pasirengę blogiausiam, galėsite susidūrę su sunkias momentais būti ramesni ir pozityvesni. Kadangi „blogiausia“ retai nutinka, visi jausitės linksmai, jei būsite pasirengę net ir blogiem dalykams, o jie iš tikrųjų eisis gerai.

Patarimas nr. 3:

Kai tik įmanoma, aplankykite paplūdimį, baseiną, ar ežerą keliones metu.

Vanduo, paplūdimys ir saulė vaikams visada įdomus ir malonus užsiėmimas. Kad ir kas tai būtų –paplūdimys, viešbučio baseinas, karštos versmės , ar net praustuvas lauke gali nusivylimą staiga paversti į sprogimą iš džiaugsmo.

Patarimas nr. 4:

Planuodami kelionę išmėginkite įvairovę. Planuokite drąsiai.

Keliaudami su vaikais atraskite vis naujesnių ir įdomesnių dalykų, paplaukiokite laiveliu, nueikite į automobilių ar lėlių muziejų, zoologijos sodą, pasitelkite savo fantazija, ką galėtumėte nuveikti ir paverskite savo kelionę įdomia visai šeimai.

Patarimas nr. 5:

Planuodami laiką-nepersistenkite.

Nesistenkite padaryti daugiau, nei vieną veiklą per išvyką. Pavyzdžiui, aplankykite muziejų ryte, o popietę eikite į parką ar maudytis. Mažiau veiklos galbūt bus apmaudu suaugusiajam, bet tai labiau atpalaiduos ir galiausiai kelionė bus maloni kiekvienam šeimos nariui.

+ Premium patarimas:

jei visa kita nepavyksta … eikite maudytis. Tai labai svarbus patarimas.

++ Nemokamas patarimas: humoro jausmo išlaikymas gali išgelbėti dieną, kai atrodo, kad nieko padaryti nebeįmanoma.

Keliaujant su vaikais būtina prisiminti, kad vaikai yra vaikai. Vaikams negalima duoti viską, ko jie nori, tačiau ir negalima duoti mažiau nei suaugusiems. Bet jei jūs vis dažniau planuosite savo kelionę su vaikais būsite nustebinti kaip tai paprasta ir atpalaiduoja.

Visada pasiimkite savo vaikus aplankyti tą svarbų muziejų ar garsųjį paminklą. Bet būkite pasirengę sustoti kepyklėleje, juoktis iš gatvės klouno, ir įšokti į tramvajų pakeliui. Galbūt šitaip praleisite mažiau laiko muziejuje, tačiau turėsite mažiau galvos skausmo ir žymiai smagesnes keliones.

Photo by note thanun on Unsplash

tags:paso kaina, vaikams, tevu, dokumentai, paso keitimas, heides parkas, seima, unija

Parašykite komentarą