Brašovas – Rumunijos miestas su praeitimi.

brasov-panorama-01-mobile

Šį miestą senos Dakų gyvenvietės vietoje 1211 m. įkūrė kryžiuočiai. Tai vienas žavingiausių Rumunijos miestų, kuris dėl savo senosios architektūros, išsaugojusios viduramžių dvasią, ne kartą buvo tapęs istorinių filmų filmavimo aikštele.
Mieste verta aplankyti:
1.Strada Sforii (Virvės Gatvė). Virvės gatvė yra siauriausia gatvė Europoje. Gatvė yra 80 metrų ilgio tarp 111 ir 135 cm pločio. Ji buvo pastatyta 17 amžiuje, kad būtų galima tiesiogiai patekti į viduramžių miesto centrą ir kaip apsauga nuo užsienio invazijos.
2. Muntele Tampa (Tampa kalva) Originali gynybinė tvirtovė pastatyta viršuje. Kai Vladas Tepešas (Drakula) užpuolė Brašovą 1458-1460, citadelė buvo sunaikinta. Kilimas į viršų trunka apie valandą, galima paimti funikulierių, kuris kyla kas 15 min. Atsiveria nuostabi panorama.
3. Piata Sfatului (Tarybos aikštė) Saksų pastatytos masyvaus akmens sienos ir septyni bastionai aplink miestą.Tai viena iš geriausių centrinių aikščių šalyje įsikūrusi senojo viduramžių miesto Brašovo širdyje su gražiais raudonais stogais. Puiki vieta pailsėti ir pasigrožėti.
4. Miesto rotušė. Statyta 13 amžiuje, ji tarnavo kaip susitikimų vieta, ant pastato sėdi trimitininkas, bokštas viduramžiais buvo naudojamas, kaip apžvalgos bokštas, kad įspėti jog artėja pavojus, šioje rotušėje yra Brašovo istorijos muziejus.
5. Biserica Neagra (Juoda bažnyčia).Juoda Bažnyčia yra didžiausia gotikinė bažnyčia nuo Vienos iki Stambulo. Juoda bažnyčia gali pasigirti didžiausiu bažnyčios varpu Rumunijoje, jis sveria septynias tonas. Vidus išpuoštas 119 pasakiškų Turkijos kilimų Kolekcija , kuri yra didžiausia tokio pobūdžio Europoje. Viduje- įspūdingi vargonai.
6. Turnul Alb (Baltasis bokštas). Pusapvalis Baltasis bokštas buvo baigtas 1494 m. Mediniai laiptai sukti spirale. Bokštas siūlo puikų vaizdą į senamiestį. Įsikūręs aukštai ant kalvos,kur jūs turėsite kopti apie 200 laiptelių, kad jį pasiekti.
7. Poarta Schei (Schei vartai). Vartai buvo vienas pagrindinių įėjimų į miestą, pastatas kuris stovi šiandien buvo pastatytas 1827 imperatoriaus Franz I ir pakeitė senus Schei vartus, kurie buvo stipriai pažeisti gaisro.Vartai primena triumfo arką su trimis angomis. Arkose iš abiejų pusių, jūs galite pamatyti lotyniškus užrašus.
8. Biserica Sfantul Bartolomeu (Šv. Baltramiejaus bažnyčia) . Laikoma seniausiu architektūros paminklu Brašove, ši bažnyčia buvo pastatyta 1223 m romėnų architektūros stiliumi, maišyta su ankstyvosios gotikos elementais. Viduje galima grožėtis senovės saulės laikrodžiu pietinio bokšto pusėje, taip pat stebėtinai gerai išsilaikę originalios freskos.

tags:keliones i bulgarija , kelionės į bulgariją, rumunijos pinigai, rumunija, kelione i rumunija

Parašykite komentarą