Kuo ypatinga Latvija?

1415970198

1.Latvija yra vienas iš paskutinių kampelių Europoje prisijungusi prie krikščionybės, Latvijoje vis dar yra labai daug pagonių. Jie garbina gamtą, šokinėja per laužus Joninių išvakarėse, ir daugelio pagonybę išpažįstančių latvių vardai ir pavardės susiję su paukščiais, gyvūnais ar medžiais.
2.Latviai yra žmonės žvelgiantys iš aukštai. Latvija turi aukščiausias pasaulyje moteris, 170 cm panelė Latvijoje dar nėra įspūdingo ūgio. Vyrai ne daug atsilieka, pasaulyje laikydami ketvirtąją vietą.
3.Rygos centrinis turgus yra viena iš didžiausių Europoje. Jis garsėja savo paviljonais, esančiais milžiniškuose angaruose, kuriuos paliko Vokietijos kariuomenė po I Pasaulinio karo.
4.Latvijoje yra daugiau kaip 500 km pakrantės. Dau paplūdimių, kur kiekvienam atsiranda vietos, nesvarbu, ar norite pasideginti Saulėje ar pasivaikščioti smėliuku , svarbiausia kad visa tai atvira visuomenei.
5.Viena iš įdomiausių pramogų uostamiesčio mieste Liepojoje yra kalėjimo naktis. Karuostos Kalėjimas siūlo apgyvendinimą senoje karinėje saugykloje su sovietiniu rėžimu.
6.Su daugiau nei 800 šiuolaikinio meno pastatų, Rygoje yra viena iš didžiausių šio stiliaus galerijų pasaulyje. Alberta iela – gatvė, kurią beveik ir sukūre šiuolaikinio meno genijus Michailas Eisensteinas, o jo sūnus kino režisierius Sergejus Eisensteinas buvo vienas iš šiuolaikinio kino kūrėjų.
7.Ventas Rumba Kuldigoje yra vienas plačiausių krioklių Europoje, pavasarį galite pamatyti žuvis, kurios šokinėja upėje.
8.Kitą kartą, kai užsidėsite džinsus, padėkokite latvių kilmės siuvėjui Jacob Davis. 1871 m. Reno mieste Nevadoje, jis atrado, kad džinsinis audinys tinkamas kelnėms su kietesne medžiaga, tada pradėjo bendradarbiaut su audinio prekybininku Levi Straušu.
9.Latvijos nacionalinis sportas – tai ledo ritulys, kuris truputį „viršija svorį „ savo pasiekimais tokioje mažoje šalyje. NHL ir KHL žaidžia dešimtys latvių, o nacionalinės komandos gerbėjai laikomi garsiausiais ir aistringiausiais.
10.Latvija yra nedidelė šalis, tačiau vienu istorijos etapu turėjo kolonijas užsienyje. 1600 metais nepriklausoma Kuršių hercogystė, apimanti Vakarų Latviją, buvo galinga jūrų tautybė ir kontroliavo Gambijos dalį Afrikoje ir Karibų salą Tobagą.
11.Legendinis dailininkas Marko Rotko gimė Daugpilyje, pietryčių Latvijoje, prieš pasiekdamas šlovę JAV. 2014 m. jis pardavė už maždaug 140 milijonų eurų, 2014 m. jo paveikslas „Nr. 21 (Raudona, ruda, juoda ir oranžinė)“ buvo parduotas už 45 mln. JAV dolerių.
12.Rugpjūčio mėnesį Agluonos miestelis Latgalos regione trumpam tampa antru pagal dydį Latvijos miestu, kai vienoje iš didžiausių Europos piligrimų šventėje susibūria daugiau kaip 200 000 žmonių

One thought on “Kuo ypatinga Latvija?

  1. Visaginietis 25 sausio, 2018 at 7:43 am

    Kaip gerai parasyta, dabar zinosime ka daryt

Parašykite komentarą