Dokumentų ir pinigų saugus laikymas kelionėje, arba ką reikia žinoti apie pinigines ir kelionines rankines?

Leather-Zipper-Travel-Wallet

Atrodo kas gali būti kas paprastesnio už kelionines pinigines ar rankines , bet ar tai tikrai yra toks lengvas pasirinkimas daugeliui keliautojų?

Svarbu, iš pat pradžių išsirinkti tinkamą kelionės piniginę, nes ji bus naudojama Jūsų vertingiausio ir svarbiausio turto kelionėje laikymui.

Taigi, kokia piniginė Jums tinkama? Na, visa tai priklauso nuo to, kokia bus Jūsų kelionė, kur keliausite ir koks žmogus esate. Taigi, trumpas vadovas padės jums padaryti tinkamą pasirinkimą.

 

4 pagrindiniai kelionių piniginių tipai:

 

Priežastis, kodėl kai kuriems keliautojams sunku pasirinkti kelioninę piniginę yra ta, kad yra nemažai pasirinkimo galimybių. Ne tik estetinės išvaizdos požiūriu, bet ir funkcionalumu, kuris yra svarbiausias.

 

Iš esmės yra trys pagrindiniai tipai:

 

1)Kelioniniai dėkliukai, piniginės:

 

Privalumai:

 

Jie turi daug kišenėlių ir kortelių skyrelių, kad galėtumėte laikyti viską, ko jums reikia, tam, kad galėtumėte patogiai susidėti, jei keliaujate su savo šeima.
Be to, Jums nereikės raustis po gausybę kišenių kelnėse , kuprinėje ar rankinėje, norint rasti tai, ko jums reikia, nes visi kelionės dokumentai gali būti surūšiuojami naudojant daugybę atskirų skyrių. Tai tikras laiko taupytojas.

 

Trūkumai:

 

Jos yra per didelės, kad kasdien nešiotis su savimi. Jos netinka įprasto dydžio kišenėms ir dažniausiai neturi galimybės užsikabinti su virvute ant kaklo ar būti prisegamos aplink juosmenį bei prisitvirtinti prie diržo.

68766_rfid-mini-document-wallet-purple-3

 

Kelionių dokumentams skirta piniginė yra pakankamai didelė, kad galėtumėte nešioti visus savo įlaipinimo bilietus į lėktuvą ar kitą transporto priemonę , kreditines korteles, pasus, autobuso bilietus, pinigus ir visa kita, kas gali būti sulankstyta kelis kartus ir būti pakankamo pločio, kad tilptų piniginės viduje ar išorinėje kišenėje, jei piniginė tokią turi. Jei keliaujate su visa šeima, tokia piniginė puikiai atliks savo funkciją.
Didžiausia tokio tipo kelionės piniginių problema yra jų didelis dydis ir ribotos galimybės nešioti. Ją gana dažnai reikia nešioti rankose arba laikyti rankinėje (jei ją nešiojate). Žinoma, tai nebus problema, jei planuojate palikti ją viešbučio seife, kai būsite išvykęs, o jei būsite apsistojęs svečių namuose, nakvynės namuose ar pigiuose viešbučiuose, tai ten greičiausiai nebus kur saugiai ją palikti, tad ko gero palikti ją ten nebus protingas sprendimas.
Jei mėgstate kelionės metu pasiimti tik būtiniausius daiktus, tada Jums labiau svarbu turėti mažesnę kelioninę piniginę, kurią galėsite nešioti ant kaklo, apsijuosę per liemenį arba pritvirtinę prie savo diržo.

Tokio tipo piniginę rasite čia: https://www.magiskasgidas.lt/shop/kelionine-pinigine-naturehike-su-kaklo-virvele/

 

2)Ant kaklo pakabinama kelioninė piniginė:

 

Privalumai:

 

Pakankamai didelė, kad galėtumėte nešiotis savo pasą, šiek tiek pinigų ir korteles, taip pat pakankamai plona, kad ją būtų galima paslėpti po savo marškiniais, ji yra nedidelio svorio.
Dažniausiai tokios piniginės pagamintos iš lengvų medžiagų, todėl Jums nereikės nerimauti dėl papildomo svorio aplink kaklą.

 

Trūkumai:

 

Kaklo piniginės ir yra nepatogios ir gali dirginti jūsų odą.
Kaklo dirželis kartais, viename gale gali būti ilgesnis, o pati piniginė būdama nepatogioje padėtyje ant Jūsų kūno gali būti labai erzinanti.
Jei dėvite ją žemiau juosmens, gali būti nepatogu pasiekti savo daiktus.

neck-travel-wallet-11

Šio tipo kelioninės piniginės yra labiausiai paplitę tarp tų, kurie mėgsta keliauti karštuoju laikotarpiu arba į karšto klimato šalis, dėvint ją po marškinėliais.
Jei keliausite į karštą šalį, ši piniginė liesis prie odos, tad geriau įsitikinkite, kad medžiaga yra patogi dėvėti ir bent šiek tiek kvėpuojanti.
Kai kaklo maišeliai turi antrą galą, kad diržas galėtų praeiti tiems, kurie nori nešioti ant kaklo. Visų pirma, šio tipo kelionės piniginė yra saugus statymas daugeliui žmonių, jei kokybė yra gera.
Kai kurios tokio tipo piniginės turi galimybę jas prisisegti prie diržo, jei nemėgstama nešioti ant kaklo. Tokia piniginė puikiai pasitarnaus Jūsų vertingų daiktų saugumui, kadangi yra paslėpiama, svarbu, kad medžiaga būtų geros kokybės.

Tokio tipo piniginę rasite čia: https://www.magiskasgidas.lt/shop/pinigine-ant-kaklo-campteck-su-rfid-blokavimu/

 

 

3)Juosmens kelioninė piniginė.

 

Privalumai:

 

Plona ir lengva, tinkama laikyti nedidelius kelionių reikmenis, tokius kaip pasas, pinigai, kortelės ar net mobilusis telefonas.
Lengva pasiimti visus savo daiktus kai tik jų reikia.

 

Trūkumai:

 

Diržas dažniausiai yra pagamintas iš elastingos medžiagos, kuri gali temptis, tačiau iki tam tikro ilgio, taigi, jei turite didelę juosmens liniją, turėtumėte patikrinti ar diržas yra pakankamo ilgio, kad būtų patogu nešioti, nespaustų.

2-Color-hot-sale-Casual-Male-Functional-Pack-font-b-Travel-b-font-font-b-Pouch

Juosmens piniginė daugiau ar mažiau turi tas pačias charakteristikas kaip ir kaklo piniginė, vieninteliai reikšmingi skirtumai yra tokie, kad dirželiai yra juosiami per juosmenį , o ne per kaklą.
Jei norite kažko, kas gali sutalpinti daugiau daiktų, ieškokite didesnės juosmens piniginės, jos daug sunkiau paslėpiamos, sunkesnės, bet į jas telpa daug daugiau daiktų, negu į ploną juosmens piniginę.

Tokio tipo piniginę rasite čia: https://www.magiskasgidas.lt/shop/pinigine-ant-juosmens-campteck-su-rfid-blokavimu/

 

4) Prie diržo prisegama piniginė.

 

Privalumai:

 

Ji yra kompaktiški ir gerai paslėpiama, kas yra būtina, jei vaikščiojate po mažiau apšviestas vietas.
Kadangi ji paprastai yra gana kompaktiška, ji nebus erzinanti ar nepatogi, kai vaikštote arba sėdite.

 

Trūkumai:

 

Nepaisant to, kad galite rasti didesnio dydžio pinigines, dauguma iš jų vistiek yra gana mažos, todėl Jūs negalėsite daug sutalpinti, neskaitant kelių kortelių, grynųjų pinigų ir galbūt mažo telefono.

204631cc33cdd1bd6c8d6cea02446972

Ji turi ne daug skyrių, dažnai turi vieną pagrindinį skyrių. Tai nepalieka galimybių organizuoti savo dalykus.
Diržo piniginė tikriausiai yra patogiausia iš ant kūno prisegamų piniginių, nes dauguma jų yra mažos ir stabiliai laikosi vienoje liemens pusėje. Jos turi tvirtą kilpą, per kurią perkišamas diržas, todėl ji ganėtinai saugi.
Bet ką daryti, jei nenaudojate diržo? Laimei, kai kurios iš jų yra pritaikytos petnešoms, tačiau jei Jūs ketinate dėvėti tokiu būdu, galbūt norėsite naudoti kaklo piniginę su papildoma kilpa diržui, nes jos tokiu atveju dažnai yra saugesnės.

Tokio tipo piniginę rasite čia: https://www.magiskasgidas.lt/shop/dirzo-pinigine-telefonas-pinigai-ir-dokumentai-vienoje-vietoje/

 

 

Į ką atsižvelgti norint išsirinkti kokybišką piniginę?

 

Kelioninės piniginės tipo pasirinkimas yra tik pusė darbo. Bet kaip išsirinkti tikrai kokybišką?
1)Patogi medžiaga.

 

Jei jūsų kelioninė piniginė glausis prie Jūsų odos, turite jaustis patogiai. Plonas poliesteris arba nailonas yra geras pasirinkimas, bet storesnis poliesteris yra sunkesnis ir Jūsų oda nesijaus gerai. Jei dėvėsite kaklo piniginę, įsitikinkite, ar diržas yra plonas, reguliuojamas ir nepažeidžia odos?

polyester-fabric

 

2)Tvirtinimas

 

– ar piniginė užfiksuojama, mygtukais, užtrauktukais, o gal magnetukais? Tai priklauso nuo asmeninių poreikių, tačiau visi trys gali nebūti geros kokybės, todėl įsitikinkite, kad mygtukai fiksuoja pakankamai stipriai, o užtrauktukus lengva atidaryti ir uždaryti.

zipper

 

3)Atsparumas vandeniui. Jei kelionės metu su pinigine būsite arčiau vandens, ar tiesiog gausiai prakaituojate, tai be abejonės, turėtumėte galvoti apie neperšlampamą kelioninę piniginę.

Waterproof Icon

 

4)Radijo dažnių identifikavimas (RFID).

Daugelyje pasų yra integruota RFID žyma, kurią nusikaltėliai gali nuskaityti norėdami pasiekti jūsų asmeninę informaciją. Nors aš niekada nebuvau šios vagystės auka, bet esu girdėjęs apie tai, kaip vagys naudoja šią sistemą, o tai kelia susirūpinimą dėl saugumo, todėl galbūt norėsite gauti RFID blokuojančią kelioninę piniginę.

images

Kaip lengviausia priimti sprendimą?
Jei vis dar neapsisprendžiate, kokia kelionių piniginė Jums labiau tiktų, štai keletas klausimų, kuriuos galite užduoti sau:

1)Kur keliausite? – Ar turėsite trumpas atostogas kurių metu apsistojote gana saugiose vietovėse, ar keliaujate per kelias šalis ir kartais teks keliauti ne visai patikimose vietose? Jūsų atsakymas lems, kaip norite paslėpti savo kelionių piniginę.

2)Nustatykite skyrių dydį ir kiekį. Ar norite laikyti visas ar tik kai kurias korteles, pinigus, pasą, mobilųjį telefoną ir kelionės dokumentus?

3)Nustatykite, kaip norite dėvėti – ar norėtumėte jį dėvėti aplink kaklą (per kūną) ar juosmenį?

Šie trys klausimai turėtų suteikti jums aiškų atsakymą apie tai, ko ieškote.

Parašykite komentarą