8 lankytinos vietos Apulijos regione (Italija)

Apulija , tai  Pietų Italijoje esantis  regionas, labiausiai nutolęs į pietryčius. Regiono sostinė tai Bario miestas.

Žemėlapyje Apulija sudaro vadinamąjį „bato užkulnį“. Regionas ribojasi su Bazilikata, Kampanija, Molise ir yra skalaujama Adrijos bei Jonijos jūrų. Teritorijoje gyvena apie 4,02 mln. gyventojų, o  regiono plotas apima  19 223 km².

Čia rasite labiausiai į rytus nutolusį Italijos tašką – Otranto iškyšulį, kuris  nuo Albanijos nutolęs apie  80 km.

 

 

 

1) Alberobello

 

Pati populiariausia lankytina vieta Apulijoje, čia turistus traukia Trulli-unikalūs kūginiai akmeniniai namai, juos aptiksite Alberobello rajone. Namai buvo aktyviai statomi ūkininkų maždaug 19 amžiuje, naudojami kaip sandėliai arba gyvenamos patalpos smulkiems žemdirbiams. Trulli namai yra saugomi UNESCO pasaulio paveldo sąraše dėl savo unikalumo.

 

02

 

2) Salento pusiasalis

 

Piečiausia vieta Apulijoje.  Čia rasite daugybę gerų paplūdimių puikiomis pakrantėms, taip pat vaizdingi miestai su graikų stiliaus architektūra, pavyzdžiui, Otranto ir Gallipoli. Daug teritorijos  yra apsodinta  alyvmedžių giraitėmis,iš kurių  gaminamas aukštos kokybės alyvuogių aliejus, regionas gerai žinomas ir vynų gamyba, populiariausi čia Primitivo ir  Salice Salentino vynai.

 

Gallipoli beach

 

3) Baris

 

Vienas iš didžiausių miestų Apulijoje,  jis turi kompaktišką ir labai įdomų istorinį centrą su siauromis, vingiuojančiomis gatvėmis ir pilį vienoje pusėje.  Jo populiariausia vieta  yra Šv. Nikolo bažnyčia, dažnai siejama  su Kalėdomis. Baris turi gražią pakrantę, didelę pėsčiųjų gatvę su moderniomis parduotuvėmis, gyvą aikštę su barais ir restoranais, uostus ir teatrą. Apie 30 km nuo Bario miesto nutolęs kitas labai svarbus ir lankomas miestas – Polignano A Mare, kuris garsėja savo nepaprastu paplūdimiu tarp uolų.

 

bari

 

4) Tranis

 

Tranis-vienas iš pačių vaizdingiausių pajūrio miestelių Apulijoje. Tranio katedra gražioje aplinkoje prie uosto šalia pilies yra viena iš įdomiasių bažnyčių Apulijoje, su fantastiškomis skulptūromis  išorinėje  ir gražiomis mozaikomis puošta  kripta.

 

cattedrale-trani-8-665x335

 

5) Lečė

 

Barokinis Lečės miestas, kartais vadinamas Pietų Florencija, jos istorinis centras yra pilnas vaizdingų barokinių paminklų ir netgi turi keletą romėnų laikų paminklų. Tai taip pat yra geras miestas vaikščioti ir apsipirkti. Lečė yra gerai žinoma dėl savo popieriaus „Mache“ rankdarbių , pilyje yra įsikūręs popieriaus figurėlių muziejus.

 

lecce_0_1

 

6) Castel del Monte

 

Apie 30 km į vakarus nuo Trani miesto, yra viena iš Apulijos aukštutinių  pilių ir saugomas UNESCO pasaulio paveldo objektas. Pastatas, pastatytas Šventojo Romos imperatoriaus Frederiko II 13 a., Pilis garsėja savo unikalia aštuonkampio forma. Ji stovi atsiskyrusioje kalvoje, pils matyti iš tolimo atstumo o užkilus matysite 360 laipsnių aylinkių panoramą nuo pilies viršaus. Pilis yra pavaizduota ant Italijos vieno euro cento monetos.

 

project-picjtjuifjvjt57201311858

 

7) Ostunis

 

Nors Apulija turi keletą miestų, kurių pastatai turi baltas sienas, Ostunis yra vienas iš didžiausių ir labiausiai matomų. Esantys  kalvoje, Ostunio baltos spalvos pastatai leidžia juos atskirti nuo mėlynojo dangaus, sukurdami gražų vaizdą. Pasivaikščiokite senomis gatvėmis ir  senamiesčiu, tarp senovinių sienų ir mėgaukitės vaizdu nuo kalvos.

 

ostuni-3-crop

 

8) Apulijos Gargano provincija

 

Apulijos Gargano provincija lankytojams siūlo keletą skirtingų vietų. Pakrantėje yra geri, švarūs paplūdimiai ir keletas puikių pajūrio miestų. Didžiojoje Gargano dalyje yra  nacionalinis parkas „Foresta Umbra“. Aukščiausias taškas yra vaizdingas viduramžių miestas Monte Sant’Angelo, kuriame piligrimai atvyksta  pamatyti  Archangelo Mykolo šventą vietą. Kita populiari vieta yra Padre Pio šventykla.

 

Gargano_Parco_Nazionale_-_arco_naturale

 

Taip pat skaitykite:

Ką veikti Neapolyje? Lankytinos vietos Neapolyje. Top 11

Parašykite komentarą