Ką veikti Neapolyje? Lankytinos vietos Neapolyje. Top 11

Neapolio istorija prasidėjo jau nuo bronzos amžiaus, tai yra viena iš seniausių nuolat apgyvendintų vietų Žemėje. Miestas turi didžiausią senamiesčio rajoną Europoje ir turi daugiau istorinių bažnyčių nei bet kuris kitas pasaulio miestas. Neapolyje yra daugybė  turistų lankomų vietų, dažnai paslėptų už triukšmo ir kasdienio gyvenimo chaoso.

Įsikūręs netoli nuostabiosios Neapolio įlankos, miestas tūno  Vezuvijaus kalno papėdėje. Nepaisant to, kad pats miestas nėra toks gražus, kaip kitos turistinės vietos, tačiau Neapolis kiekvienam lankytojui siūlo turtingą ir autentišką kelionės po Italiją patirtį.

 

11)  Via San Gregorio Armeno gatvė

Įsikūrusi miesto istorinėje dalyje, ši gatvė garsi visoje Italijoje taip vadinamomis „Presepi“, itališkų prakartėlių parodomis. Naudodami medieną arba molį, gatvės amatininkai čia kuria  figūrėles, vaizduojančias šeimos narius ar žmones iš popkultūros. Neapolietiškas „Presepi“ stilius atsirado XVIII amžiuje, kai Karlas III užsakė medžio drožinius, kurie pavaizduotų karališkąją šeimą, o pati tradicija prasidėjo tuo metu, kai gatvėje buvo Graikų šventykla Ceresei, kur pamaldūs žmonės siūlė figūrėles nulipdytas iš molio.

 

via-san-gregorio-armeno

 

10)Sansevero koplyčia

Netoli miesto archeologijos muziejaus yra viena iš unikaliausių Neapolio lankytinų vietų. Pradžioje pastatyta 1590 m., Kaip Sansevero šeimos koplyčia, XVIII a. Baroko stiliaus struktūra buvo pertvarkyta Raimondo di Sangro, septintojo dinastijos princo. Ekscentriškas aristokratas, išradėjas, alchemistas  Raimondas užsakė menininkui Giuseppeui Sammartinui sukonstruoti simbolinės reikšmės ir paslapties kupinas skulptūrų serijas, įskaitant Kristaus statulą. Po koplyčia yra kambarys, kuriame manoma, kad kunigaikštis eksperimentus su savo tarnais. Pavaizduoti du jo numanomų aukų konservuoti kūnai.

 

sansevero koplycia

 

9)San Karlo teatras

San Karlo teatras esantis Neapolyje  laikoma seniausia nuolat  veikiančia opera Europoje. Statytas karaliaus Charleso Burbono, raudonos ir aukso spalvos teatras yra prijungtas prie Karališkųjų rūmų. Baigus statybas 1737 m., Operos rūmai nustatė standartą,pagal kurį tolesni architektai stengėsi sekti. 2010 m. Buvo atlikta kelių milijonų dolerių vertės teatro renovacija.

 

san karlo tetras

 

8)Karališkieji Neapolio rūmai

Rūmai kaidaise valdė Neapolį ir buvo tikras galios eksponatas. Karališkųjų rūmų statyba prasidėjo 1600-aisiais, tačiau dauguma iš 30 eksponuojamų kambarių buvo baigti 18-ajame, kai gyveno  Karlas III. Lankytojai gali lipti  prabangiais marmuriniais laiptais, kad pamatytų teismo teatrą, sosto kambarį, karališkus miegamuosius ir kitų kambarių asortimentą, kurie išties gausiai dekoruoti gobelenais, freskomis, porcelianais ir portretais.

 

neapolio rūmai

 

7)Neapolio katedra

Katedra skirta miesto pagrindiniam globėju San Gennaro. „Duomo di Napoli“ yra gerai žinoma dėl  ceremonijos atliekamos kasmet tris kartus. Šiomis dienomis tikintieji eina į katedrą, norėdami sužinoti, kad mieste viskas gerai. Statyta 11 ir 12 a., Vėliau ši katedra buvo atnaujinta naudojant daugiau nei 100 kolonų, paimtų iš senovės graikų šventyklų.

 

neapolio katedra

 

6)San Gennaro katakombos

Katakombos skirtos Šventam Gennaro,  5-ajame amžiuje. San Gennaro katakombos iš tiesų yra trys skirtingos kapinės, kurios per daugelį metų susimaišė. Žemutiniame katakombų lygyje yra kapai, kilę iš II a. Skirtingai nuo kitų senųjų požeminių laidojimo vietų, katakombose yra erdvūs koridoriai su kapais, kurių įvairovė yra nuo laidojimo kamerų turtingiesiems iki paprastesnių kapų. Freskomis puošti šventųjų ir šeimų atvaizdai. Ankstyvasis San Gennaro įvaizdis – tai Vezuvijaus kalnas.

 

san gennario katakombos

 

5)L’Antica Pizzeria Da Michele picerija

Ši picerija, įsikūrusi istorinėje miesto dalyje, buvo garsi dar gerokai prieš pasirodžius filmui  „Valgyk, melskis ir mylėk“ kuriame suvaidino ir pati Julia Roberts. Daugiau kaip šimtmetį gyvuojanti  Da Michele pelnė reputaciją už geriausią picą Italijoje. Kiekvieną dieną vietos gyventojai ir turistai renkasi vieną iš dviejų rūšių picas, kurias siūlo picerija: marinara, patiekiama su pomidorais ir prieskoniais, arba margarita, į kurią įeina kreminės spalvos mozzarella. Abi rūšys kepamos mediena kūrenamoje orkaitėje, kol minkštos picos kraštai gražiai ir traškiai apskrunda.

 

L'Antica Pizzeria Da Michele picerija

 

4)Castel dell’Ovo pilis

Seniausia Neapolio pilis Castel dell’Ovo išvertus reiškia „Kiaušinio pilis“, pavadinimas priskiriamas poetui Virgiliui, kuris tariamai padėjo kiaušinį po tvirtovės pamatais. Pasak legendos, miestas bus apsaugotas nuo katastrofos, kol kiaušinis išliks nepakitęs. Įsikurusi prie jūros, 12-ojo amžiaus pilis verta aplankyti vien dėl kvapą gniaužiančių vaizdų, kuriuos siūlo jo piliakalniai. Pilyje taip pat yra Priešistorės muziejus, kuriame yra keramikos,  metalo artefaktų iš ankstyviausių Neapolio istorijos dienų. Įėjimas į pilį ir muziejų yra nemokamas.

 

Castel dell’Ovo pilis

 

3)Vezuvijaus ugnikalnis

Ugnikalnis yra vos už 15 km nuo moderniojo Neapolio miesto ir yra labai populiarus tarp miesto lankytojų.  Vezuvijus yra vienas iš  pavojingiausių ugnikalnių pasaulyje. Vulkanų išsiveržimo ciklai yra maždaug kas 20 metų, bet paskutinis išsiveržimas buvo 1944 m. Galima pasiekti kraterį ar tiesiog pasivaikščioti Vezuvijaus Nacionaliniame parke įrengtais takais. Iki kalno galima nusigauti ir viešuoju transportu.

 

vezuvijus

 

2)Spaccanapoli gatvė

Spaccanapoli gatvę puošia kitos  ilgos ir siauros gatvelės, susiliejusios su istoriniu Neapolio centru, suteikia lankytojams įdomius pasivaikščiojimus jomis.  Gatvė yra toje pačioje vietoje, kur graikai pirmą kartą regione sukūrė koloniją  6-ajame amžiuje.  Kaimynystėje yra daugybė istorinių bažnyčių, atvirų  lauko kavinių ir vienos rūšies produktų parduotuvių. Tai taip pat namuose gyvena vietiniai gyventojai, kurių šurmuliuojantis gyvenimas dažnai išsilieja į gatves, suteikiant lankytojams matymą, ką reiškia būti tikru neapoliečiu.

 

spaccanapoli gatvė

 

1)Nacionalinis Neapolio archeologijos muziejus

Neapolio nacionalinis archeologijos muziejus yra viena iš geriausių vietų, kur galima pamatyti meno kūrinius ir artefaktus, atsiradusius nuo Vezuvijaus kalno išsiveržimo 79 m po Kr. Be bronzinių statulų, freskų ir mozaikų, rastų  laidojimo vietose, yra eksponuojami ir paprasti kasdieniai daiktai. Garsiausias muziejaus meno kūrinys – Aleksandro mozaika, sukurta apie 100 m. Pr. Kr., Iš Pompėjos Fauno namų. Ji vaizduoja mūšį tarp Aleksandro Didžiojo ir Persijos Dariaus III armijų. Kiti eksponatai apima reliktus, iškastus iš archeologinių vietų Neapolyje ir aplink jį. Muziejuje taip pat yra „Farnese Bull“, didžiausia  senovinė skulptūra muziejuje.

 

Nacionalinis Neapolio archeologijos muziejus

 

 

Parašykite komentarą