Ką veikti Milane? ką pamatyti Milane? Milano lankytinos vietos. Top 10

Milanas priklauso Lombardijos regionui,  Šiaurės Italijoje, yra  šalies finansų ir mados sostinė. Tai sudėtingas metropolis, miestas su perspektyviu požiūriu, kuris niekada nepamiršo savo praeities šlovės. Dizainerių namai, tokie kaip „Prada“, „Armani“ ir „Versace“, įspūdingi Milano prekybos centrai, pritraukia beveik tiek pat lankytojų, kiek šimtmetiniai kultūros objektai. Su Milano lankytinomis vietomis, tokiomis kaip Duomo katedra, „Scala“ ir Leonardo da Vinci „Paskutinė vakarienė“, nenuostabu, kad Milanas yra trečias lankomas miestas Italijoje po Romos ir Venecijos.

Planuodami kelionę į Milaną turistai turėtų atsižvelgti į tai, kad rugpjūčio mėnesį daugelis įmonių ir parduotuvių uždarytos. Kadangi tai yra šalies karščiausias metų laikas, daugelis vietos gyventojų ir savininkų šiuo metu atostogauja.

 

 

10)Piaza Merkanti

Viduramžių miesto administracinis centras „Piazza Mercanti“ siūlo lankytojams galimybę pamatyti Milano viduramžių gyvenimą. Skveras  dabar yra mažesnis , tačiau pastatai atrodo taip pat, kaip ir prieš šimtmečius. Į pietrytinę pusę yra „Loggia degli Osii“, kur miesto valdžios institucijos kartais kreipėsi į gyventojus iš balkonų. Žiemos atostogų metu aikštė virsta gyvybinga Kalėdų sale.

 

Piaza Merkanti

9) Pinacoteca di Brera

Dėka Napoleo, kuris XVIII a. Konfiskavo vienus geriausių  Italijos meno kūrinių ir juos išdėstė Milane, „Pinacoteca di Brera“ yra pasaulinio lygio muziejus su nuostabiu  paveikslų asortimentu. Įkurta daugiau nei 40 kambarių, kur kolekcija yra įsikūrusi pakilus laiptais nuo Academia di Belle Arti, vis dar veikiančios meno mokyklos, įkurtos 1776 m. Marijos Teresa  iš  Austrijos. Kolekcijose pateikiami Italijos dailininkų darbai, tokie kaip Raphael, Tintoretto, Veronese ir Caravaggio. Europos meistrė, tokia kaip Rembrandt, van Dyck ir Goya, taip pat yra atstovaujamos.

 

 

Pinacoteca di Brera

8)Basilica di Sant’Ambrogio

Sant Ambrogio  Bazilika  pavadinta  jos įkūrėjo, 4-ojo amžiaus Milano vyskupo ir miesto globėjo vardu. Ambrose liekanos vis dar laikomos bažnyčioje. Nors originalios struktūros likę mažai, tačiau dabartinė bažnyčia datuojama nuo  11-ojo amžiaus. Bazilikos lobiai – auksinis aukuras, kurį pridėjo Karaliaus rūmai, 10 a. Marmurinė kanceliarija ir atriumas, išklotos kolonomis, padarytos kad atrodytų kaip  medžių kamienai.

 

Basilica di Sant'Ambrogio

7) Milano kanalai

Milano „Navigli“, arba kanalai, statyti 12 amžiuje, siekiant palengvinti drėkinimą. XIII a. Dešimtmetyje kanalų sistema buvo išplėsta krovinių gabenimui, kuris dar išliko XIX amžiuje. Šiandien lankytojai Milane gali mėgautis 55 minučių kruizu kartu su likusiais „Navigli Lombardi“. Kelionių laivai nukrypsta nuo taško, kuriame susitiks Darsena, miesto istorinis uostas ir Naviglio Grande, Milano svarbiausias kanalas. Pasivaikščiojimas palei siaurus keliukus taip pat yra populiarus būdas apžiūrėti „Navigli“ rajoną.

 

ristoranti_e_locali_quartiere_navigli_milano

 

6) la Scala

Viena iš labiausiai žinomų turistų lankomų vietų Milane.  Čia Antonio Salieri  „La 1778 m.   kūrinys „La Scala“ pasirodė  kaip premjera.  Architekto Giuseppe Piermarini sukurtas neoklasikinio stiliaus raudonos ir aukso spalvos teatras garsėja savo puikia akustika, kuri tiksliai atskleidžia tikrus dainininko sugebėjimus,  „La Scala“ spektaklio atlikimas žiūrimas kaip „Žaidimas su ugnimi“.

 

atsisiųsti (1)

5) Sforzesco pilis

Sforzesco pilis pastatyta kaip tvirtovė XIV a., Pastatas tapo galios ir prestižo vitrina. Tarp pilies labiausiai žinomų gyventojų buvo Ludovico il Moro ir Beatrice d’Este, pora, kurie užpildė  Sforzesco pilį  meno kūriniais ir baldais. Šiandien pilyje yra „Museo d’Arte Antica“, kur yra Pietà Rondanini- šiuolaikinis Mikelandželas. Bažnyčioje , buvusiuose pilies apartamentuose eksponuojamas didelė Egipto meno ekspozicija.

atsisiųsti (2)

 

4) Quadrilatero d’Oro

Taip pat žinomas kaip „Quadrilatero della moda“, „Quadrilatero d’Oro“ yra ne tik  Milano išskirtinis apsipirkimo rajonas, bet ir vienas iš svarbiausių mados centrų pasaulyje. „Auksinis keturkampis“ apima keletą miesto blokų, kurių dauguma yra dekoruoti neoklasikine architektūra. „Via Sant’Andrea“ yra keletas ryškiausių mados pasaulių įžymybių, tarp kurių yra Hermès, Armani, Chanel ir Michael Kors. Mados „Via Manzoni“  gatvėje  verta aplankyti architektūrinius brangakmenius, įskaitant elegantišką „Grand Hotel et de Milan“, kur 1901 m. Mirė Giuseppe Verdi.

 

Quadrilatero d'Oro

3) Galleria Vittorio Emanuele II

XIX a. Pabaigoje pastatyta „Galleria Vittorio Emanuele II“ yra vienas seniausių uždarų prekybos centrų pasaulyje. Mėlynojo stiklo skliautinės lubos, mozaikinės grindys ir didžiulis centrinis kupolas, prekybos centro architektūra yra tokia pat stulbinama, kaip ir aukštos klasės mados parduotuvėse, įskaitant „Louis Vuitton“, „Borsalino“ ir „Prada“. Prekybos centras toks populiarus, kad turi net slapyvardį „il salotto di Milano“ arba“ Milano svetainė“. Yra tradicija apsisukti  ant kulno virš mozaikinio buliaus po centriniu kupolu, manoma, kad tai atneša laimę.

 

Galleria Vittorio Emanuele II

2) Santa Maria delle Grazie

XIX a. Pabaigoje suprojektuota ir pastatyta garsaus renesanso architekto Donato Bramate bažnyčia, Santa Maria della Grazie  yra geriausiai žinoma dėl savo garsiausio dailininko: Leonardo da Vinci „The Last Supper“ (Paskutinė Vakarienė). Nepaisant to, kad 1999 m. Baigtas 21 metų atkūrimo procesas, tapyba suteikia tik originalios šlovės pamokas, tačiau jo meniškumas yra toks didelis, kad jo žiūrėjimas yra puiki patirtis daugeliui lankytojų. Tik 25 lankytojai vienu metu gali peržiūrėti šedevrą.

cenacolo-960x480

 

1)Milano katedra

Viena garsiausių gotikos katedrų Europoje  Milano katedra, taip pat žinoma kaip „Duomo di Milano“. Paskirta Šv. Mergelei Marijai, ši katedra yra didžiausia Italijos katedra ir penkta pagal dydį pasaulyje. Katedros statyba prasidėjo 1386 m. Ir buvo pašventinta 1418 m. Tačiau iki 1965 m. Pastatui buvo taikomi baigiamieji bruožai. Šis ilgas statybų laikotarpis leido naudoti įvairius pastatų stiliaus elementus, o tai tapo architektūros ir meno šedevru.

 

Milan_Cathedral_from_Piazza_del_Duomo

Taip pat skaitykite:

Ką veikti Neapolyje? Lankytinos vietos Neapolyje. Top 11

Parašykite komentarą