Ką veikti Varnoje? Varnos lankytinos vietos top 10

Trečiasis pagal dydį Bulgarijos miestas Varna yra uostamiestis prie Juodosios jūros , kadaise vasaros atostogas čia leisdavo  visi – nuo bulgarų bajorijos iki jaunųjų partizanų – daugiau nei prieš šimtmetį. „Varna“ garsi savo barais ir naktiniais klubais kurie traukia jaunimą, tačiau mieste, bet kokio amžiaus žmonės galės rasti savo veiklą.

Miesto archeologijos muziejuje eksponuojamas seniausias pasaulio aukso lobynas (6 tūkst. metų senumo), o jei to nepakanka, galite pamatyti  natūralias uolienų formacijas, vaikščioti tikra dykuma, grįžti į komunistinius laikus ar praleisti karštas dienas  smėlėtame paplūdimyje prie Juodosios jūros.

Ką veikti Varnoje?

10)Auksinės smiltys

Vasarą  temperatūra Varnoje pakyla ir iki 30 laipsnių, bet visa laimė, kad visada galėsite atsišaldyti Juodojoje jūroje. Puikus šeimai tinkantis pasirinkimas yra privatus Nirvanos paplūdimys su ramia krantine kur rasite tik vieną paplūdimio barą.

Pagrindinis kurorto paplūdimys atrodo šiek tiek primena Viduržemio jūros regiono paplūdimius, pvz., Marbelę su  aukštos klasės apartamentais, viešbučiais su viršuje įrengtais barais ir naktiniais klubais, šalia plačios auksinio smėlio juostos.

 

auksinės smiltys

 

9)Atrakcionų parkas

Viena iš tinkamiausių vaikų pramogų Varnoje yra atrakcionų parkas  esantis Jūros sodo teritorijoje  padės vaikams sudeginti  perteklinę energiją.

Parkas turi visą mažiesiems pritaikytą atrakcionų kompleksą , įskaitant „mašinėles“, karuseles, mini ežerą su gulbėmis, velnio ratą, batutus ir pan.

Vyresni vaikai ir paaugliai čia suras mažiau  pramogų, tačiau šis parkas idealiai tinka mažesniems šeimos nariams.

 

atrakconu parkas

 

8)Nuostabiosios uolos

Šioms keistos formos uoloms 1949 m. Vyriausybė suteikė „Nacionalinio fenomeno“ statusą.   50 metrų akmens kūgiai,  stovi  ant upės kranto, ir savo formomis šiek tiek primena primityvių tvirtovių bokštus.  Uolos yra sudarytos iš kalkakmenio, o suformuotos – vėjo ir vandens erozijos.

alpinistai  mėgsta šias uolas, tačiau, jei norite tiesiog  pasivaikščioti, galėsite vaikščioti aplink uolas, išbandykite tunelį kuris jungia šias nuostabias formas.

 

nuostabiosios uolos

 

7)Retro muziejus

Muziejus yra įsikūręs šalia „Grand Mall“ ir paliečia beveik kiekvieną kasdienio gyvenimo aspektą, sukurtą XX a., kuris privers susimąstyti

Čia rasite Bulgarijos cigarečių, virtuvės indų, dulkių siurblių ir kosmetikos. Juos rasite šalia  didžiausių Bulgarijos veikėjų, tokių kaip dainininkas Emilis Dimitrovas, ir, žinoma, tuometinis valstybės vadovas Todoras Živkovas.

Be viso to čia rasite 50 automobilių kolekciją:  „Škoda“, „Trabants“,“Volga“, taip pat „Čaika“ limuziną, kuris vežiojo Politikus.

 

retro muziejus

 

6)Varnos katedra

Šios didingos bažnyčios varinius kupolus pamatysite ne viename  Varnos atvirukų.

Katedra buvo pastatyta po to, kai rusai išlaisvino bulgarus iš Osmanų 19 a. pabaigoje, ir buvo projektuojama Peterburgo rūmuose Sankt Peterburge.

Daugiau nei 50 ikonų, kurias galėsite pamatyti bažnyčios  interjeruose. Jos buvo dovanotos rusų caro Nikolajaus II  XX a. pradžioje, o daugelis kitų apdailos detalių, kurias galima pamatyti viduje, buvo įrengtos po truputį. Pavyzdžiui, milžiniški vitražai buvo įrengti tik 1960-aisiais.

 

 

5)Archeologijos muziejus

Varnai romėnų paveldas suteikė  brangius artefaktus, bet aukso eksponatai ypatingai išsiskiria iš visų kitų ir verčia aplankyti šį muziejų.

Štai dėl ko atvyksta dauguma lankytojų: aukso ir brangių daiktų kolekcija rasta Varnos Nekropolyje, kur Trakijos kapai įkurti net prieš 6500 metų. Tai suteikia „Varnos auksui“ seniausio pasaulyje aukso lobyną  statusą.

Viename kape, esančiame Nekropolyje, kuris tikriausiai priklausė vyrui ar šventikui, buvo pakrauta 1,5 kg aukso!

 

varnos archeologijos muziejus

 

4)Akmenų miškas

Šiek tiek toliau nuo miesto randamas keistas gamtos reiškinys, kur yra vienintelė dykuma Bulgarijoje.

Akmenų miškas yra akmens kolonų laukas, kurių aukštis siekia apie septynis metrus, ir išsidėstęs apie 13 kvadratinių kilometrų.

Šie stulpeliai yra tuščiaviduriai ir susidarė proceso vadinamo metano oksidacija metu, kurį sukėlė nedideli organizmai, tačiau sunku patikėti, kad stulpeliai nėra dirbtiniai. Taip pat čia galite apžiūrėti vienintelę dykumą Europos žemyne, išskyrus Tabernas Ispanijoje.

 

akmenu miskas

 

3) Romos pirtys

Varnoje yra pirties kompleksas, kuris kažkada priklausė Romos miestui Odesui.

Šios pirtys laikomos didžiausiomis išlikusiomis Romos pirtimis Europoje, ir antros pagal dydį už Romos ribų

Viena pastato dalis yra 25 metrų aukščio, todėl nuo jos galite aiškiai matyti visus originalius pirties objektus.

Jūs netgi galėsite pamatyti talpyklos likučius, kurie vonias šildo per požeminių vamzdžių tinklą. Pirtys yra nepamirštamos naktį, kai jos yra apšviestos.

 

 

2)Jūros sodas

Jūros sodas yra nacionalinis architektūros paminklas, kur pailgas parkas, eina palei krantinę ir atskiria  miestą nuo jūros.

Būtent čia Varnos gyventojai atsipalaiduoja ir smagiai lankosi tokiuose atrakcionuose kaip delfinariumas ar zoologijos sodas.

Vaikščiodami kosmonautų alėjoje galite rasti Jurijaus Gagarino statulą: pats Gagarinas 1961 m. Atidarė šią sodo dalį.

 

juros parkas

1)Aladža vienuolynas

Varnos šiaurės rytų priemiesčiuose yra stulbinantis stačiatikių vienuolynų  kompleksas įkurtas uolose.

Šie urvai yra dirbtiniai ir sąmoningai išskaptuoti  25 metrų aukščio uolose.  Vienuolyno viduje galite pamatyti puikių  mozaikų ir viduramžių freskų, kurių dalis buvo prarasta.

Iš čia galite eiti neilgu taku  per mišką, ir patekti į dvi katakombas.

 

 

Taip pat skaitykite:

Bulgarijos lankytinos vietos. Ką pamatyti Bulgarijoje? Top 10

 

Parašykite komentarą