Jordanijos lankytinos vietos. Ką pamatyti Jordanijoje? Top 10

Jordanija apsupta tokių šalių kaip Sirija, Saudo Arabija, Irakas ir Izraelis. Nors šalis yra Artimųjų Rytų širdyje, Jordanijoja  labiau liberali, progresyvi ir saugesnė nei kai kurios jos kaimynės. Dėl to tai yra ideali vieta tiems, kurie nori ištirti šią pasaulio dalį. Kelionė į Jordaniją suteikia galimybę apsilankyti senoviniuose miestuose, grožėtis nuostabiomis granito uolomis, pamatyti išskirtines dykumas ir net plaukti į Negyvąja jūra.

 

10) Madaba

Į pietus nuo sostinės yra Madaba, nedidelis miestas, žinomas dėl savo religinių statinų ir senovės meno. Visų pirma, jis žinomas dėl Madabos žemėlapio, 6-ojo amžiaus mozaikos, kuriam vaizduojamas  Jeruzalės žemėlapis ir kitos šventos vietos. Madabos žemėlapis yra Šv. Jurgio bažnyčioje. Jei jus domina Madabos istorija, būtinai apsilankykite Madabos archeologijos parke ir Madabos muziejuje. Norėdami pamatyti visas šias vietas vienumoje, tiesiog  lipkite į Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios šventyklos varpinę, kuri gali pasiūlyti įspūdingus vaizdus.

 

madaba jordanija

 

9) Dana gamtos draustinis

Danos gamtos draustinis, be abejo, yra vienas iš populiariausių vietų Jordanijoje. Jus nustebins 15-ojo amžiaus Dana kaimas, kuris iš esmės išliko originalus ir gali pasigirti keletu apgyvendinimo ir maitinimo vietų, jei nuspręstumėte nakvoti. Pagrindinė priežastis aplankyti Dana gamtos draustinį – tai žygis į rezervatą, laipiojimas aukštyn ir žemyn kanjonuose bei slėniuose. Peizažas yra gražus ir senovinis, leidžiantis išbandyti daugybę išskirtinių fotografavimo galimybių.

 

Dana gamtos rezrvatas

 

8)Akaba

Neskaičiuojant  Negyvosios  jūros, Akaba yra  vienintelis Jordanijos miestas su pakrante.  Akaba kartais vadinama langais į Raudonąją jūrą, ir ji jau seniai yra svarbi šalies vieta. Akaba turi unikalių senovinių ir šiuolaikinių architektūros mišinių, leidžiančių  ir apsilankyti 14 a. Akabos forte, ir  pasilikti prabangiuose penkių žvaigždučių kurortuose, kurie yra tarp geriausių pasaulyje. Ypač svarbu atkreipti dėmesį į Ayla, nes tai yra maža 6-ojo amžiaus gyvenvietė, kuri yra nepaprastai gerai išsaugota. Akaba taip pat yra populiari nardymo vieta pasiplaukiojimams po  Raudonąją jūrą.

 

akaba

 

7) Al-Karakas

Jei jus domina pilys, tada Al-Karaką tikrai verta aplankyti. Al-Karako miestas, taip pat žinomas kaip tiesiog Karakas arba Kerakas, yra Pietų Jordanijoje. Jis yra žinomas dėl savo reikšmingų krikščionių gyventojų, taip pat jo nuostabiosios pilies. Al-Karake yra Kerako citadelė, kuri kažkada buvo kryžiuočių tvirtovė. Po apiplėšimo pilis virto griuvėsiais beveik 500 metų. Buvo atlikti kai kurie restauravimo darbai, ir jūs jau galite aplankyti pilį ir  pamatyti atkurtas dalis. Apatinėje pilies dalyje yra Karako archeologijos muziejus, kuriame yra įspūdinga kolekcija, padedanti  daugiau sužinoti  apie regiono istoriją.

 

al karakas

 

6)Amanas

Amanas yra Jordanijos sostinė, jis taip pat yra didžiausias miestas, kultūros centras ir prekybos pagrindinė vieta. Kelionėje į Jordaniją, jūs turbūt neabejotinai praleisite laiką Amane. Čia yra daug romėnų griuvėsių, įskaitant svarbiausius: Romos amfiteatrą ir Nymphaeum. Verta aplankyti citadelę, nes čia yra keletas svarbių vietinių objektų, tokių kaip Romos Herculeso šventykla ir didysis Umayad rūmų akmuo. Jei būsite rūmuose, galėsite pamatyti nuostabų vaizdą į žemiau esantį miestą.

 

Amanas

 

5) Dykumų pilys

Jordanijos rytinėje dykumoje, tik į rytus nuo Amano, yra pilių, kurias galima aplankyti. Jos buvo pastatytos Umajadsų, ir daugelis buvo naudojama gynybai, taip pat vieta Kalifams apsistoti.Dėka šių pilių , Umajadsai galėjo gyventi ir klestėti dykumose. Keletą šių dykumų pilių galima pamatyti  per vienos dienos išvyką.

 

dykumu pilys

 

4)Negyvoji jūra

Nors didžioji dalis Jordanijos neturi išėjimo į jūrą, tačiau ji turi vieną nedidelį pakrantės ruožą  su ja. Negyvoji jūra yra žemiausias taškas planetoje, 430 metrų  žemiau jūros lygio, o druskingumas yra neįtikėtinai didelis. Negyvoji jūra taip pat turi keletą istorinių ir religinių ryšių, ir tai buvo vieta, kur Jėzus tariamai buvo pakrikštytas Jono Krikštytojo. Tai taip pat ji yra nuostabi poilsio vieta, nes vanduo yra pilnas mineralų, o didelis druskingumas leidžia lengvai plūduriuoti ant nugaros.

 

negyvoji jura

 

3) Džerašas

Kai daugelis žmonių galvoja apie Romos griuvėsius, jie įsivaizduoja vietas Europoje. Tačiau Džerašoje yra neįtikėtinos graikų ir romėnų griuvėsių kolekcijos. „Touring Jerash“ šiandien reiškia galimybę pamatyti tokius orientyrus, kaip antai Adrijos arką, ir Hipodromą, kuris unikalus tuo, kad  klasifikuojamas kaip  vienas  mažiausių Romos imperijos hipodromų. Puiki vieta pradėti savo gyvenimą Džerašo mieste yra Džerašo archeologijos muziejus, kuris gali pasigirti neįtikėtinomis artefaktų kolekcijos ir puikiai nupasakoti Džerašo gyvenvietės kilimę ir vystymąsi praeityje.

 

džerašas

 

2) Vadi Rumas

Pietinėje Jordanijoje yra Vadi Rumo dykumos slėnis, žinomas dėl savo kvapą gniaužiančių peizažų. Šiame  dykumos regione nėra nuolatinių gyvenviečių, bet kartais praeina beduinai. Nors dykumos dažniausiai įsivaizduojama kaip kopos, Vadi Rumas dengtas smiltainio kalnais ir stipriomis granito uolomis. Daugelis pagrindinių Vadi Rumo lankytinų vietų yra natūraliai suformuotas dykumos reljefas ir uolienų formacijos bei unikalios smėlio ar uolos spalvos. Pavyzdžiui, Um Frut uolų  tiltas. Dėl išskirtinių rausvai oranžinių spalvų, padarnčių  vietovę kiek kitokią, čia buvo nufilmuoti keli filmai.

 

vadi rumas

 

1)Petra

Geriausia lankytina vieta Jordanijoje, o dabar dar ir vienas iš naujų septynių pasaulio stebuklų yra senovės Petros miestas. Taip pat žinomas kaip Raudonasis miestas, Petra kažkada buvo Nabateino karalystės sostinė, prieš tai ji tapo Romos imperijos dalimi. Vakarų pasaulis miestą pamiršo šimtmečiams, tačiau XIX a. ji buvo  iš naujo atrasta. Šiandien apsilankymas Petroje leidžia apsilankyti senoviniame archeologiniame parke, įveikiant smiltainio kanjoną, vadinamą Sik. Kiti svarbūs griuvėsiai yra Romos teatras, vienuolynas ir fasadų gatvė, didžiulis kanjonas, puoštas  įvairiais antkapiais. Rekomenduojama nueiti iki Arono kalno, kuris leidžia apžiūrėti Petrą ir jos nuostabią uolienų architektūrą.

 

petra

Taip pat skaitykite:

Lankytinos vietos Izraelyje ir Jordanijoje (turistinis maršrutas).

 

 

Parašykite komentarą