Ikarija. Ką pamatyti? Ką veikti? Lankytinos vietos. Top 8

Ikarija tai Graikijos sala,  apie 50 km nuo Turkijos pakrantės.  Ikarija atrodo panašiai, kaip ir bet kuri kita Graikijos sala, puošta gražiais griuvėsiais, uolėtais keliais, gražiais paplūdimiais, slėniais,  krūmais ir alyvmedžių giraitėmis. Tačiau yra vienas gyvybiškai svarbus skirtumas: žmonės čia gyvena daug ilgiau nei gyventojai kitose salose ir žemyninėje dalyje. Tiesą sakant, čia žmonės čia gyvena vidutiniškai 10 metų ilgiau nei likusioje Europoje ir Amerikoje – maždaug vienas iš trijų Ikariečių gyvena sulaukia jų 90-ojo jubiliejaus. Ir ne tik tai. Jie taip pat turi daug mažiau sergančių vėžinėmis ir širdies ligomis, žymiai mažiau serga depresija ir palaiko puikų seksualinį gyvenimą, o senatvėje  išlieka fiziškai aktyvūs giliai dar ir įkopę į savo 90-uosius metus. 

 Ką aplankyti  ir nuveikti Ikarijoje?

8)Seišelių paplūdimys

Tai vienas iš labiausiai intriguojančių ir gražiausių Ikarijos paplūdimių, kurį atidžiai saugo netoliese esančio Manganitos kaimo gyventojai. Paplūdimys dengtas akmeninu pagrindu yra vaizdingoje ir intymioje kalvų apsuptyje. Čia yra įdomiai suformuotų uolų, o kristalinio skaidrumo vandens spalva yra neprilygstama.  Seišelių paplūdimys yra maždaug 25 km į vakarus nuo Agios Kirikos,  prie Manganitos kaimo. Eidami link paplūdimio dėvėkite tvirtus batus nes kelias nėra itin švelnus. Kartais  galima išsinuomuoti vandens taksi iš Manganitos žvejybos uosto, o vasarą iš „Armenistis“ ir „Agios Kirikos“ organizuojamos dienos kelionės į Seišelius. Kavinė / baras yra už kelių minučių kelio pėsčiomis nuo paplūdimio Manganitos žvejybos uoste.

 

seychelles-beach

 

7)Theoktisti vienuolynas

Osias Theoktisti vienuolynas įsikūręs Pigi kaime, šalia Kampos, šiaurinėje salos dalyje. Tai vienuolynas, skirtas palaimintajai Teoktiestai iš Molyvos.

Tiesa, nėra žinoma, kada vienuolynas buvo pastatytas, tačiau ant jo užrašyta, kad vienuolynas veikė 1688 m. Šiandien vienuolyne nėra vienuolių.

Architektūriniu požiūriu vienuolynas susideda iš: katalikų šventyklos (t. y., Pagrindinės šventyklos, kurioje surinkti visi vienuoliai), penkiolika celių, veikiančių  kaip nakvynės namai ir įvairios pagalbinės erdvės.Vienuolyno bazilikos  turi keletą freskų. Šie paveikslai vaizduoja Kretos salos dailę.  Vietiniai mano, kad tapytojas Pantelis Hatzis ir jo vienas asistentas, atnešę paveiksus į vienuolyną.

Šiek tiek toliau nuo pagrindinės šventyklos, galite aplankyti Theoskepasti koplyčią, kuri įspūdingai suformuota urvo viduje, kurį viršuje dengia uola. Tai galbūt viena iš  įspūdingiausių pasaulio koplytėlių.

 

Theokisti vienuolynas

 

6)Nas paplūdimys

Įsikūręs 6 km į vakarus nuo Armenistis, „Nas“ yra vieta, kuri atrodytų laikinai įšaldyta. Paplūdimys įsikūręs prie Chalares upės ir Egėjo jūros santakos, čia buvo viena iš seniausių Ikarijos gyvenviečių vieta.  6 a. Pr. Kr. Ikaraičiai  pastatė dieviškąją Artemidę, laukinių gyvūnų ir  jūreivių globėją. Šiandien čia yra i Tauropolos šventyklos pamatai ir tvoros sienos. Paplūdimys yra atviras nudistams ir ne nudistams. Pasivaikščiojimas palei upę galų  jus atves  į mažo krioklio ir baseino.  Virš paplūdimio yra keli ramūs tavernai, kuriuose galima išbandyti vietos virtuvę ir išsinuomuoti kambarius su kvapą gniaužiančiais kanjono, jūros ir didingojo Naso saulėlydžio vaizdais, geriausiu saulėlydžiu saloje. Pavadinimas „Nas“ kilęs iš lotyniško šventyklos žodžio.

 

nas paplūdimys

 

5)Aplankykite Afianes vyninę

Nuo 1997 m. Afianes šeimos vyninė, įsikūrusi Profit Iliase. Ikarija“ gamina kokybiškus  vynus tiek moderniais, tiek tradiciniais procesais. Vyninė yra pripažinta tarptautiniu mastu  ir apdovanota  prizais. Vyno gamyba saloje itin svarbi, nes ji yra atsakinga už Ikarijos pateikimą Graikijos ir Europos vyno gamybos žemėlapyje ir tęsia Ikarijos vynuogynų tūkstantmetę  tradiciją.

 

afianes vyninė

 

4)Apsilankykite Ikarijos SPA

Ikaria gausios terapinės energizuojančios SPA versmės  yra pripažintos geriausiomis pasaulyje dėl gydomųjų savybių: radioenergijos  ir temperatūrų įvairovės, vandens bei yra ypač veiksmingos gydant daugybę negalavimų ir odos ligų, nes jos gali būti pritaikytos daugybei įvairių atvejų. Nuo 1-ojo amžiaus pr Kr.. Ikarijos pirtys buvo žinomos kaip hidroterapijos centras, kurį patvirtina daugybė istorinių tekstų nuorodų, yra likusios romėniškos pirtys, senovės archeologinės liekanos. Šiandieninis SPA vis dar yra vienas iš pagrindinių  Ikarijos salos traukos centrų . Populiariausi SPA: „Cave“ „Apollon“ ir „Kratsas“.

 

spa ikarija

 

3)Išbandykite vieną ar kelias pramogas: Kanojas, nardymą, dviračius ar tiesiog ėjimą po kalnus.

Pasinaudokite savo atostogomis Ikarijoje, dalyvaudami dienos kelionėje ar užsiimdami linksma veikla po atviru dangumi. Tai geriausias būdas atrasti Ikarijos grožį ir paslaptis, susipažinti su Ikariečiais, apsilankyti gamtoje ir būti aktyviu keliautoju.

Pasirinkite vieną iš daugybės turistinių kelionių ir pramogų bei patirkite puikių įspūdžių. Pramogos  Įperkamos, įdomios ir tinka įvairaus amžiaus žmonėms. Nesvarbu, ar esate draugų, pora, vienišius ar šeima su vaikais…

 

ikarija kanojos

 

2)Kavo Papa švyturys

 

Kavos papaso švyturys yra Ikarijos pietvakariuose. Šis UNESCO registruotas kultūros paveldo objektas priklauso Graikijos vyriausybės švyturių tarnybos  kariniam jūrų laivynui.

Švyturys buvo statytas tarp 1886 ir 1890 m. Prancūzijos švyturių kompanijos dar  Osmanų imperijos laikais, jis apšviečia vieną iš sudėtingiausių ruožų  Egėjo jūroje tarp Mikono ir Ikarijos. Pirmą kartą pradėjo veikti 1890 m. Gegužės 20 d., O 1915 m. Balandžio 9 d. Netrukus po Balkanų karų prisijungė prie Graikijos švyturių tinklo. Daugelį metų švyturys naudojo alyvos deginimo sistemą. 1933 m. Jis pradėjo veikti su lempomis, pripildytomis naftos garais.

 

kavo papa švyturys

 

1)Apsilankykite viename iš nuostabių Ikarijos kaimų.

Ikarija ir jos daugiau kaip 200 kaimų užima apie 270 km2 plotą. Daugybė Ikarijos kaimų gamina puikų alyvuogių aliejų, nuostabias vynuoges, vyną, razinas, riešutus, migdolus ir skanius abrikosus. Ikarija taip pat garsėja savo kvapniu medumi, gausiais žvejybos plotais.

Ikarija kartu su savo kaimais, savo tyra ir laukine gamta turi daugybę malonių netikėtumų savo lankytojams. Puikus klimatas, išskirtinio grožio kraštovaizdžiai, patrauklūs paplūdimiai ir vėsi bei švari jūra sudaro visas sąlygas, laimingai ir sveikai gyventi.

 

ikarijos kaimai

Taip pat skaitykite:

Kreta. Ką pamatyti Kretoje? Top 11 lankytinų vietų.

 

 

 

Parašykite komentarą