Kijevo lankytinos vietos. Ką veikti Kijeve? Top lankytinų vietų 10

Dniepro upės glėbyje įsikūrusi Ukrainos sostinė Kijevas žiūrint pro lėktuvo langą atrodys kaip tikrai aukštų pastatų miestas, tačiau nusileidus ant žemės tie pastatai jau nebeatrodys tokie dideli.
Kalbant apie Kijevą negaliu nepaminėti kilometrinių požeminių perėjų ir to kaip puikiai jos išnaudojamos prekybos tikslams, tai tarsi prekybos centrai po žeme. Žinoma, religiniai pastatai čia vaidina kone didžiausią vaidmenį kalbant apie lankytinas vietas, vieni svarbiausių iš jų yra Michailovskio auksinių kupolų soboras, Sofijos Soboras ir kt. Menas, kultūra, religija ir gamta čia susilieja ir tarsi sukuria savotišką miesto aurą.

 

Ką veikti Kijeve?

 

10) Nepriklausomybės aikštė

Juokaujama, kad visi Kijevo miesto keliai veda į Nepriklausomybės aikštę. Ir tai iš dalies tiesa, kad apsukus ratuką aplink miestą dažnai atsidursi čia.

Maidanas yra Kijevo širdis ir Ukrainos širdis. Eikite palei  fontanus, užfiksuokite nuotraukoje priešais save gražią Ukrainos nepriklausomybės statulą, gerkite kavą vienoje iš puikių kavinių.

 

 

 

9)Skulptūrų alėja

Daug kas skulptūrų alėją vadina geriausia vieta sostinėje, ir tai iš tiesų yra tikėtina: tikriausiai niekas  niekada iš jos neišėjo  be šypsenos. Alėją  1980 m. pastatė Architektas Avraam Miletsky. 2009 m. Ji pradėjo plėstis papildant ją linksmomis šiuolaikinio meno skulptūromis. Tai beprotiškiausia vieta visame Kijeve.

 

 

8)Šv Sofijos katedra

Dar nuo didingų Kijevo Rusios laikų, Šv. Sofijos katedra išliko išskirtiniu architektūros paminklu ir šiandien tai viena labiausiai lankomą lankytojų  Kijeve.   Ji datuojama nuo 11-ojo amžiaus, čia senovės istorija prisistato: kiekviename akmenyje, varpinėje su nuostabiu vaizdu į miestą ir neįtikėtinu interjeru, turinčiu daugiau nei 1000 metų.

 

 

7)Švento Andriejaus cerkvė

Kijevo Šv. Andriejaus cerkvė  yra vienas ryškiausių baroko pastatų. Jos architektūra ir vieta yra tikrai unikali. Bažnyčia pastatyta ant  kalvos, su vaizdu į vieną seniausių Kijevo apylinkių, o pamatas yra dar ir su  dviejų aukštų pastato terasa ir laiptais. Žaibas į  ją trenkė  du kartus, bet ji vis tiek klesti ir yra atvira visuomenei.

 

 

6)Marinskio rūmai

Šis gražus dvaras, anksčiau dar vadintas „Tsarskoe“, yra šalia Aukščiausiosios Rados (parlamento) pastato ir yra Ukrainos Prezidento iškilminga rezidencija. Marinskio rūmai buvo pastatyti 1744 metais Italijos baroko architekto Bartolomeo Rastrelli. Šiandien čia vyksta įvairūs nacionalinės svarbos renginiai, tokie kaip priėmimai, aukščiausio lygio susitikimai ir apdovanojimai, taip pat oficialūs delegatų susitikimai iš viso pasaulio.

 

5)Draugystės arka ir apžvalgos aikštelė

Didžiulė arka, kuri simbolizuoja Ukrainos ir Rusijos draugystę statyta dar tarybiniais laikais .  Aplinkui ją parkas, o kiek toliau yra  apžvalgos aikštelė, nuo kurios matosi Dnepro upė ir dalis Kijevo pastatų. Puiki vieta pailsėti, pasivaikščioti su puodeliu kavos vienkartiniame puodelyje…

 

 

4) Michailovskio auksinių kupolų vienuolynas

Šis vienuolynas yra dvi minutės kelio pėsčiomis nuo Šv. Andriaus cerkvės ir Šv. Sofijos katedros. Per 900 metų ji išgyveno kelis karus ir net buvo visiškai sunaikinta, bet vis dar išlieka viena svarbiausių stačiatikių katedrų Ukrainoje.

 

 

3)Ukrainos tėvynės paminklas, bei karo ir istorijos muziejus-viskas vienoje vietoje.

Skulptūros aukštis  siekia 102 metrus, o šį paminklą galima pamatyti iš beveik visos miesto dalies. Vienoje rankoje moters skulptūra turi kardą, o kitoje – didžiulį skydą. Paminklas, pagal jo kūrėjų planą, buvo įkūnyti tvirtą žmonių dvasią, kuri galėjo stovėti kartu ir įveikti nelaimes.

 Šalia Tėvynės paminklo, yra alėja, skirta visiems žmonėms, kovojusiems 2-ojo pasaulinio karo metu, ir muziejus, kuriame eksponuojami daugiau nei 15 000 eksponatų, įskaitant oficialius dokumentus, kareivių asmeninius daiktus, jų ginklai ir nuotraukos, apdovanojimai, karo korespondencijos fragmentai ir asmeniniai dienoraščiai.

 

 

2)Auksiniai vartai

Auksiniai vartai Kijeve buvo statyti Kijevo Rusios laikotarpiu ir yra UNESCO pasaulio paveldo objektas. Paminklas buvo šios gynybinės struktūros dalis ir tarnavo kaip didysis įėjimas į miestą. 1970 m.  buvo pastatytas paviljonas ne tik tam, kad apsaugoti vartus nuo žlugimo, bet ir atkurti pradinę paminklo išvaizdą.

 

 

1)Kijevo Pečerska Lavra vienuolynas

 Pečerska Lavra vienuolyno kompleksas yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.  Pečerska Lavra  vienuolyno atsiradimo istorija yra siejama su  vienu vienuoliu vardu Antonijus, kuris vienuoliktame amžiuje apsigyveno urve ant Dnepro upės kranto. Vėliau  jo pėdomis pasekė  daugiau vienuolių. Kai urvuose nebeužteko vietos, viršuje buvo pastatytas vienuolyno kompleksas. Urvuose saugomi  vienuolių palaikai. Jie yra  stikliniuose karstuose.

 

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą