Lankytinos vietos Briuselyje. Briuselis Belgija įdomios vietos. Top 11

Nėra jokių abejonių, kad į Belgijos sostinę Briuselį vykstantys keliautojai pamatys nuostabių dalykų. Briuselis yra tikras įžymybių ir garsenybių miestas . Jame yra nuostabių gotikinių bažnyčių ir kitų viduramžių pastatų. Istoriniai Briuselio lankytini objektai puikiai dera su XXI a. pastatais. Čia yra daug puikių muziejų ir galerijų, istorinių paminklų ir gražių, žalių parkų.

Ir paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas-maistas. Lankytojai čia galės mėgautis puikiais miesto gastronomijos malonumais, įskaitant žinomus visame pasaulyje Belgiškus šokoladus.

 

Ką pamatyti Briuselyje?

 

11)Briuselio katedra

Briuselio katedra, oficialiai dar žinoma kaip Šv. Mykolo ir Šv. Gudulos katedra, yra tikrai gražios architektūros. Pagrindinė šios katalikų bažnyčios dalis yra statyta 11 amžiuje., O bokštai buvo pastatyti XIII a. Šiai įspūdingai akmeninei bažnyčiai sukurti prireikė apie 300 metų. Tai yra pagrindinė šalies šventųjų globėjų bažnyčia. Lankytojus nustebins gražūs vitražiniai langai, ypač tie, kuriuos sukūrė XVI a. Tapytojas Bernard van Orley.

 

 

10)Notre Dame du Sablon bažnyčia

Notre Dame du Sablon yra graži 15-tojo amžiaus gotikinė katalikų bažnyčia, esanti istoriniame Sablon rajone Briuselyje. Kai kurie karaliai palaidoti Šv. Uršelio koplyčioje. Ši pilkai-balta bažnyčia garsėja savo gražiais vitražais, kurie naktį šviečia iš vidaus. Kiti privalumai – tai dvi baroko koplyčios su laidojimo simboliais, išraižytais į marmurą, bei Šv. Hobarto statula.

 

9)Penkiasdešimtmečio parkas (Parc Du Cinquantenaire)

Penkiasdešimtmečio parkas  veikia dar nuo Leopoldo II valdymo. Tai puiki vieta pasivaikščioti, šiltą dieną pasėdėti ant žolės, pasigrožėti  nuostabia architektūra. Šalia veikia istorijos muziejus, turintis daugiau kaip  35 000 artefaktų kolekciją. Penkiasdešimtmečio parkas turėtų būti jūsų lankytinų vietų Briuselyje sąraše…

 

 

8)Karališkieji rūmai (Palais Royal)

Nors Belgijos karališkoji šeima savo gyvenimą dabar leidžia Laekene, Briuselio karališkieji rūmai lieka oficialia rezidencija. Vasaros mėnesiais Pilis yra atvira turistams  ir yra verta aplankyti. Didžiausias rūmų kambarys turi lubas, uždengtas vabalų sparnais, sudarančiais keistai gražią mozaiką. Ne paslaptis, kad interjero dekoras yra tikras meno kūrinys, o ko daugiau galima tikėtis iš karaliaus rūmų?

 

7)Europos Sąjungos parlamentas

Nors šiandien tai ir nėra  istoriškai itin reikšmingas pastatas, bet įdomu pamatyti tą parlamentą kuriame leidžiami visos ES įstatymai ir priimami sprendimai. Modernių pastatų komplekse rasite vieną iš svarbiausių Europos Parlamento būstinių, kitas rasite Strasbūre ir Liuksemburge. Juokaujant pastatas dar vadinamas Les Caprices des Deux, arba Dievų užgaidomis.  Briuselyje taip pat rasite ir Europos Komisijos (EK) pastatą.

 

 

6)Meno kalnas (Mont des Arts)

„Meno kalno“ lankytojai čia ras vieną gražiausių Briuselio panoramų, o Rotušės bokštai čia siekia dangų. Kadaise ši vieta buvo tankiai apgyvendinta, vėliau pastatai buvo nugriauti; žemė daugelį metų buvo laisva. Tuomet buvo sukurtas sodas, bet vėliau jis taip pat buvo sunaikintas, veliau vėl atkurtas. Naujuoju sodu šiandien džiaugiasi vietiniai ir Briuselio svečiai.

 

5)Besišlapinančio berniuko statula (Manneken Pis)

„Manneken Pis“ neabejotinai yra labiausiai lankomas Briuselio objektas. Lankytojai gali neaplankyti daugelio puikių muziejų, tačiau niekas neišvyksta iš Briuselio neaplankę Besišlapinančio berniuko statulos: unikalus vandens fontanas, kuriame yra nuogas mažasis berniukas, besišlapinantis į fontaną. Tačiau statula ne visada yra nuoga, nes ji turi drabužių kolekciją, kuriai pavydėtų net pati Kim Kardashian. Joje yra 900 kostiumų, kurie dažnai keičiami. Lankytojai gali juos apžiūrėti miesto muziejuje. Mažoji bronzinė statula jau 1600-ųjų pradžioje buvo įdomi ir gyventojams, ir lankytojams. Berniukas yra XII a. kunigaikščio sūnus, kuris šlapinosi prie medžio per mūšį.

 

 

4)Briuselis visame pasaulyje garsus savo šokoladu ir alumi.

Belgai labai didžiuojasi savo alumi, kuris vaidino svarbų vaidmenį visoje miesto istorijoje. Ekskursijos suteikia galimybę sužinoti apie alaus istoriją ir pamatyti, kaip jis gaminamas vienoje iš miesto alaus daryklų.

Belgija  visame pasaulyje garsi ir dėl savo aukštos kokybės šokolado. Žinomiausi gamintojai tokie  tokie kaip Côte d’Or, ar naujokai, tokie kaip NewTree konkuruoja tarpusavyje. Šiandien yra daugiau nei 2000 Belgiškų šokoladų.

Čia yra žymiausiųjų sąrašas: Neuhaus,Côte d’Or, Nihoul, Wittamer, Leonidas, Mary, Godiva, Corné Port Royal, Galler, Guylian, Debailleul, Planète Chocolat, Van Dender, Pierre Marcolini, Passion Chocolat (Claire Macq), Jean-Philippe Darcis, NewTree, Zaabär

Briuselyje taip pat veikia šokolado muziejus, muziejaus darbuotojas rodo kaip gaminami šokolado gaminiai.

 

 

3)Atomiumas ir Mini Europa

„Atomium“, esantis „Heysel“ parke į vakarus nuo miesto, yra geležies atomo modelis, kuris siekia 100 metrų aukštį. Skulptūra buvo sukurta 1958 m., norint pagerbti naują ir atominį amžių Belgijoje. Tai yra tiksli geležies molekulė, išskyrus tai, kad ji yra apie 165 milijardų kartų didesnė! Galima užeiti į skulptūros vidų ir užkandžiauti ar atsigerti kokio gėrimo. Įėjimui taikomas mokestis.

Netoli Atomiumo rasite ir sumažintą Europą. Apsilankymas Mini Europoje  per kelias valandas jums parodys pagrindinius Europos pastatus. Kelionė prasideda nuo Venecijos gondolų link Big Beno Londone.  Iš viso Mini Europoje pamatysite  350 miniatiūrinių pastatų.

 

 

2)Briuselio rotušė

Briuselio miestą puošia gotikinė rotušė, kuri siekia net XV a. Tai paskutinis likęs viduramžių pastatas Didžiojoje aikštėje. Rotušę puošia 137 svarbių Belgijos žmonių, pvz., Bajorų ir šventųjų, statulos. Lankytojai matys tik kopijas, nes originalai yra šalia esančiame miesto muziejuje. Pastatas yra papuoštas elegantišku bokštu, kuris yra apdovanotas 5 metrų aukščio arkangelo Mykolo statula.

 

 

1)Didžioji aikštė (Grote Markt; Grand Place)

Didžioji aikštė iš tiesų yra didelė. Tai viena iš labiausiai lankomų Briuselio lankytinų vietų, kurioje yra net du svarbūs Bruselio objektai – Rotušė ir Miesto muziejus, taip pat buvę gildijos. „Grote Markt“ taip pat žinoma kaip „Grand Place“ – tai pagrindinė 10-ojo amžiaus turgavietė. Didelė aikštė yra nuklojama kilimais, darytais iš gėlių, kas antrą rugpjūtį. Šiandien ji siejasi su daugeliu kavinių, todėl ji yra gera vieta paragauti tradicinius Briuselio patiekalus, tokius kaip, vafliai ir prancūziškos bulvės, kilusios Belgijoje, o ne Prancūzijoje.

 

 

Taip pat skaitykite:

 

Antverpeno lankytinos vietos. Ką pamatyti Antverpene. Top 9

 

 

Parašykite komentarą