Lodzė lankytinos vietos. Lodzė Lenkija įdomios vietos. Top 9

Istoriškai buvęs pramoninis miestas, Lodzė dažniausiai nenustebina turistų iš populiaresnių Lenkijos miestų, Krokuvos, Varšuvos ar Vroclavo. Tačiau mieste yra daug įdomių ir gražių dalykų, nesvarbu, ar pageidaujate apsipirkti, lankytis parkuose, ar sužinoti daugiau apie miesto istoriją.

 

Ką veikti Lodzėje?

 

9)Manufaktūra

Jei jums patinka tiek apsipirkimas, tiek istorija, jūs tikrai turite atvykti į Manufaktūrą. Prekybos centras įsikūręs gražioje buvusio XIX a. pramoninio dvaro plytiniuose pastatuose, priklausiusiuose tekstilės magnatui Izraeliui Poznanskui, ir yra verta kelionės. Čia rasite 240 parduotuvių , kuriuose galima apsipirkti, taip pat daug restoranų, kino teatrų, barų, kirpyklų, teatrų, treniruoklių salės, boulingo, žaidimų centrų ir interaktyvaus mokslo ir technologijų muziejus. Čia taip pat galima rasti gamyklos muziejų, kuriame išsamiai aprašyta buvusio pramoninio komplekso ir apskritai tekstilės pramonės istorija, jis yra įdomus visoms amžiaus grupėms.

 

 

8)Lodzės getas ir kapinės

Lodzės didžiausiose žydų kapinėse, įkurtose 1892 m., Palaidota daugiau kaip 160 000 žmonių. Gražūs antkapiai, padengti hebrajų kalbomis ir simboliais, yra pusiau paslėpti tarp medžių arba dengti samanomis. Viena kapinių dalis, vadinama „geto lauku“, yra skirta 43 000 holokausto aukoms, gyvenusioms greta esančiame gete „Litzmannstadt“, viename didžiausių Lenkijoje. Čia atrodo, tarsi šis liūdnas istorinis laikotarpis liko.

 

7)Herbst rūmai ir muziejus

Šis didelis dvaras yra šalia gražaus ežero. Jį pastatė didžiausios XIX a. miesto pramoninės šeimos, „Scheiblers“ ir „Herbsts“. Visa tai galima rasti šalia pramoninės gyvenvietės „Księży Młyn“, kur buvo gyvenamasis kompleksas žmonėms, dirbantiems Scheiblerų šeimoje, jų verpimo ir audimo gamyklose. Jūs vis dar galite aplankyti šį patrauklų rajoną. Rūmai buvo visiškai atkurti į pradinę būseną. Šiuo metu jie priklauso Lodzės modernaus meno muziejui, jame yra senoji meistrų galerija, kurioje eksponuojami lenkų ir Europos menininkai iš šios eros.

 

6)Aleksandro Nevskio katedra

Ši neįtikėtinai spalvinga katedra tikrai išsiskiria Lodzėje. Ji priklauso stačiatikių bažnyčiai ir buvo pastatyta XIX a. Pabaigoje. Katedrą finansavo tuo metu žinomiausi gamyklos savininkai, Karl Scheibler, Izrael Poznanski ir Luliusz Kunitzer (niekas iš jų nebuvo stačiatikiai). Lenkija tuo metu buvo Rusijos dalis ir šventė Rusijos imperatoriaus Aleksandro II stebuklingą išgyvenimą 1879 m.  Ateikite ir grožėkitės.

 

5)Lodzės modernaus meno muziejus

Lodzės modernaus meno muziejus (arba „Muzeum Sztuki“ lenkų kalba) yra vienas seniausių pasaulyje šiuolaikinio meno muziejų, turintis didžiausią XX a. Ir XXI a. pasaulinę meno kolekciją Lenkijoje. Jis buvo įkurtas 1920-aisiais, Lenkijos avangardinio menininkų grupės. Kolekcijos darbus atliko daug išskirtinių menininkų, tokių kaip Max Ernst ir Hans Arp. Ji apima meno kūrinius iš įvairių Šiuolaikinio meno stilių, pavyzdžiui, kubizmą, purizmą, konstruktyvizmą ir neoplastiką.

 

4)Mickevičiaus parkas (Park Mickiewicza)

Lodzėje yra daug nuostabių parkų, kuriuose galite vedžioti savo šunį, degintis ar iškylauti. Jei turite laiko, pabandykite aplankyti visus. Pabandykite Mickevičiaus parką. Jis yra ne toli nuo miesto centro ir turi didelį ežerą su sala ir parko teritoriją. Čia galite pastebėti daug paukščių, antys mielai priims siūlomą duoną. Yra didelis amfiteatras, kur kartais vasarą vyksta koncertai. Parkas labai  gražus pavasarį, kai visos gėlės žydi.

 

3)Karl Scheibler koplyčia

Šią mauzoliejinę koplyčią pastatė Karl Scheibler  XIX a. Jis buvo tekstilės magnatas, ir jis ir jo žmona yra čia palaidoti. Architektūra būdinga neogotikai. Koplyčia ir aplinkinės senosios evangelikų-augsburgo kapinės tapo gana apleistos XX a. ir tai prideda žavesio. Tai stebuklinga vieta vaikščioti pėsčiomis.

 

2)Lodzės miesto muziejus ir Izrael Poznanski rūmai

Lodzės miesto muziejus yra įsikūręs gražiuose Poznanski rūmuose. Izrael Poznanski buvo turtingas pramonės verslininkas, turintis medvilnės gaminių kompaniją. Nuolatinės parodos sukasi aplink istoriją, politiką, muziką ir meną. Rasite „Lodzės triadą“, kurioje pristatomos trys didžiausios miesto bendruomenės: žydai, vokiečiai ir lenkai.  Arthur Rubinstein muzikos galerijos ir žydų menininkų tapybos kolekcija. Rūmai demonstruoja įspūdingą istoriją ir nuostabų fasadą.

 

1)Piotrovska gatvė

Penkių kilometrų ilgio Piotrkovska gatvė yra viena ilgiausių pėsčiųjų gatvių pasaulyje.

Piotrovska gatvė yra Lodzės širdis, jos ilgis yra penki kilometrai. Ji tęsiasi nuo Nepriklausomybės aikštės iki Laisvės aikštės (Plac Wolności), o gatvėje gatvės rasite geriausius restoranus, barus ir parduotuves. Šioje gatvėje taip pat yra Tekstilės pramonės muziejus, taip pat keletas nuostabių statulų skirtų poetui Julian Tuwin, ir pianistui Arthur Rubenstein.

 

 

Taip pat skaitykite:

 

Ką pamatyti Varšuvoje? Lankytinos vietos Varšuvoje. top 10

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą