Plovdivas. Plovdivo lankytinos vietos. Plovdivas Bulgarija. Top 10

Plovdivas yra antras pagal dydį miestas Bulgarijoje ir mėgstamas lankytojų.  Plovdivas ir jo kalvos buvo apgyvendintos prieš 8000 metų, todėl yra vienas seniausių pasaulio miestų. Senovės trakiečiai valdė šį Bulgarijos miestą.

Ant kalvos esantis Romos teatras yra puiki vieta. Vakarų ir rytų kultūros čia sąveikauja šimtmečius, tai verčia žavėtis šiuo miestu.

 

Plovdivo lankytinos vietos:

 

10)Dainuojantys fontanai

Dalyje centrinio caro Simeono sodo esantys dainuojantieji fontanai yra ypatinga priežastis dėl ko naktį vertėtų atvykti į parką. Vasaros vakarais fontanas groja muziką ir rodo šviesų bei vandens pasirodymą tamsoje.

 

9)Archeologijos muziejus

Plovdivas yra vienas seniausių miestų Europoje, kurio istorija siekia 4000 m. Žinodami tai, jūs negalite praleisti progos apsilankyti archeologijos muziejuje. Šalia yra muziejus, skirtas Bulgarijos suvienijimui , o netoliese pamatysite didelį paminklą skirtą vaizduojantį vieningos Bulgarijos simbolį.

 

8)Pasivaikščiokite Plovdivo kalvomis

Šešios Plovdivo kalvos lyg kupranugarių kupros apsupusios miestą. Turėtų būti septynios kalvos, tačiau viena –

„Markovo Tepe“ buvo sunaikinta nukasant nuo jos panašias uolienas į granitą 19 ir 20 amžiuje.

Iš tikrųjų Plovdivo miesto grindinys yra nuklotas ta uoliena, kuri buvo nukasta nuo „Markovo Tepe“ kalno, tad kai vaikščiosite Plovdivo grindiniu, galėsite sakyti, kad vaikščiojote „Markovo Tepe“ kalnu.

Aukštesnės iš likusių šešių kalvų yra miškingos, o vietiniai gyventojai gali stebėti saulėlydžius nuo kiekvienos kalvos.

 

 

7)Džumaja mečetė

Kai 1300-aisiais Osmanai užkariavo miestą, jie pastatė šią mečetę virš katedros, kuri čia stovėjo. Po poros šimtų metų šis pastatas, kurį šiandien matote buvo atnaujintas Sultono Murado II valdžioje.

Mažos, bet suimančios papildymas vyko 1800-aisiais, kai šiaurinė mečetės pusė buvo atnaujinta mediniais kioskais. Ši mečetė yra pagrindinėje Plovdivo pėsčiųjų gatvėje, šalia Romos stadiono. Jos pavadinimas reiškia penktadienio mečetę, nes ji buvo pagrindinė mečetė, kurioje musulmonai susirinkdavo penktadienio maldai. Prie pat įėjimo yra turkiška kavinė, kur galite paragauti originalių turkų saldumynų ir turkų kavos.

 

 

6)Laikrodžio bokštas

Šis bokštas yra vienas iš miesto simbolių. Čia galėsite atvykti ne daugiau kaip per kelias minutes nuo Romos stadiono. Pastatas yra ne mažiau kaip 300 metų senumo.

Per tą laikotarpį įvyko keletas nedidelių pokyčių: 1883 m. Buvo įrengtas didelis laikrodis, kurį šiandien matote, jis buvo sukurtas Vienoje.

 

 

5)Senovės Filipopolis

Šalia Plovdivo pašto yra romėnų miesto forumo liekanos, kertančios dvi pagrindines gatves.

Ką jūs matysite šiandien, tai dorėnines kolonas. Šalia durų yra odeonas, kur būdavo sutikta Plovdivo taryba, pabrėžiant miesto svarbą šiam regionui.

Čia galite pažvelgti į pusapvalę areną su keliomis eilėmis sėdimų vietų, jos mažai pažeistos.

 

 

4)Etnografijos muziejus

Šis senamiesčio traukos objektas statytas XIX a. Kai pamatysite pastatą, pastebėsite puoštą barokinį pastato fasadą ir banguojantį stogą.

Muziejus turi daugiau nei 40 000 daiktų, susijusių su bulgarų liaudies kultūra per šimtmečius.

Pamatysite autentiškus muzikos instrumentus, audinius, drabužius, rankdarbius ir ūkio įrankius.

Taip pat galėsite palyginti kaimo gyvenimą „Rhodope“ kambaryje su miesto prabanga Plovdivo svečių kambaryje.

 

 

3)Plovdivo senamiestis

Senovinės, akmenimis nuklotos ir beveik be automobilių Plovdivo senamiesčio gatvės yra tikras džiaugsmas. Čia tradiciniai namai susilieja su romėnų griuvėsiais.

Dauguma namų šioje miesto dalyje, ypač „ Ulitsa Saborna“, yra pusiau mediniai, o kai kurie nudažyti ryškiomis spalvomis.

Pamatykite XIX a. Stepano Hindlijano namus.

Į šį seną namą galėsite patekti kaip ir į keletą kitų senų pastatų, norėdami pamatyti ekstravagantiškas interjero dekoracijas.

 

 

2)Plovdivo Romos stadionas

Vienu metu šiame 2-ojo amžiaus stadione galėjo sėdėti 30 000 žiūrovų, nors šiandien galite pamatyti tik šios struktūros fragmentus.

Jis įsikūręs po Plovdivo senamiestyje ir kaip romėnų miesto teatras buvo iškastas tik XX a.

Geriausius vaizdus galima pamatyti iš Džumaja aikštės, kur galite apžiūrėti stadiono sėdimas vietas ir puošybą.

 

 

1)Senovinis Plovdivo teatras

Vienas iš mažiausiai pažeistų senųjų teatrų, šis pastatas vis dar naudojamas praėjus beveik 2000 metų po to, kai jis buvo pastatytas.

Čia gali yra iki 7000 vietų, o pastato konstrukcija remiasi į vieną iš Plovdivo šešių kalvų „Taksimo Tepės“ šlaitą, o paėjus link terasų, atsiveria miesto ir  kalnų vaizdas.

Teatras buvo iš naujo atrastas tik aštuntajame dešimtmetyje, kai nuošliaužos slinko nuo kalvos.

Jei vasarą būsite mieste, nepraleiskite progos pamatyti operos ar teatro spektaklį šioje svajingoje aplinkoje.

 

 

Taip pat skaitykite:

 

Sofija lankytinos vietos. Ką pamatyti Sofijoje. Ką aplankyti Sofijoje. Top 10

 

Parašykite komentarą