Verona lankytinos vietos. Verona Italija. Ką pamatyti Veronoje. Top 10

Verona yra vienas iš svarbiausių miestų Veneto regione ir garsėja savo istoriniu palikimu bei daugybe nuostabių pastatų.

Verona yra antras pagal dydį po Venecijos miestas Veneto regione ir turi 269 000 gyventojų. 89 m. Pr. Kr. Verona tapo romėnų gyvenviete ir tapo svarbia vieta Šiaurės Italijoje, nes ji buvo dviejų svarbių kelių sankirtoje.
Laikui bėgant ir žlugus Romos imperijai. Šiandien Verona pritraukia daug turistų iš viso pasaulio dėl savo turtingos ir reikšmingos istorijos. Čia rasite daugybę senų pastatų, tokių kaip Arena di Verona ir Ponte Scaligero.

 

Ką pamatyti Veronoje?

 

10)Šv. Petro pilis (Castel San Pietro)

Užimdama strateginę poziciją rytiniame Adidės upės krante, Šv. Petro pilis stovi ant truputį pakilusios kalvos ir buvo apgyvendinta dar nuo romėnų laikų.

Iš pradžių čia stovėjo bažnyčia, skirta Šventajam Petrui, kuris suteikė šiai piliai vardą.

1300 m. statyta pilis buvo pastatyta kaip miesto įtvirtinimai. Nors šiandien pati pilis nebėra atvira visuomenei, jūs vis dar galite vaikščioti po jos teritoriją, pasigrožėti nuostabia architektūra bei pasigrožėti fantastiškais vaizdais į istorinį Veronos centrą.

 

 

9)Torre dei Lamberti bokštas

Esantis didžiojoje Piazza Delle Erbe, Torre dei Lamberti bokštas yra aukščiausias bokštas Veronoje, kurio aukštis yra 84 m.

Statyba prasidėjo 1100-aisiais, tačiau vėliau bokštas stovėjo pataisymų būsenoje ir tik iki XV a. buvo patobulintas ir užbaigtas

Žiūrint į bokštą galima matyti skirtingus laikotarpius, nes jie suskirstyti į keletą skirtingų skirtingų sekcijų. Bokštas yra su aštuoniakampiu kupolu, kuriame yra daug marmurinių arkų.

Jei norite pamatyti Veroną iš kitu kampu, galite pakilti į bokšto viršų ir pamatyti visą miestą.

 

 

8)Piazza Bra aikštė

Piazza Bra yra didžiausia Veronos aikštė ir viena iš pagrindinių turistinių vietų mieste, kur yra daug istorinių pastatų ir užeigų.

Be abejo, pagrindinė aikštės atrakcija yra milžiniška „Arena di Verona“ ir atvira erdvė aplink ją. Tai puiki vieta fotografuoti nuostabias nuotraukas.

Be to, čia yra du puikūs pastatai – Gran Guardia ir Palazzo Beriberi.

Be pagrindinių pastatų, yra daug nuostabių parduotuvių ir gyvenamųjų pastatų, dažytų įvairiomis spalvomis ir gražiai dekoruotomis langinėmis bei balkonais.

Piazza Bra yra neabejotinai viena iš geriausių vietų pradėti savo kelionę Veronoje.

 

 

7)„Giusti“ sodai

„Giusti“ sodai yra ten pat kur ir to paties pavadinimo rūmai, esantys rytiniame Adidės upės krante.

Patys rūmai yra neoklasikiniai, o sodai yra pastato gale.

Šie sodai yra vieni iš gražiausių Veronoje ir suprojektuoti italų renesanso stiliumi. Jie sukuria gražų kontrastą miesto architektūrai.

Išskiriama į 8 skirtingus kvadratus, kurių kiekviena dalis turi skirtingą dizainą ir centrinį fontaną ar apdailą.

Gerai prižiūrėtame sode lengva pamatyti, koks rūpestis ir dėmesys skiriamas į šiam sodui. Be to, čia taip pat yra įdomus gyvatvorių labirintas ir nedidelis miškingas plotas.

 

6)Piazza Delle Erbe aikštė

Veronoje rasite daug nuostabų ir žavingų aikščių, o „Piazza Delle Erbe“ yra vienas iš geriausių pavyzdžių.

Ši aikštė yra miesto centre  ir yra viena iš pagrindinių traukos vietų.

Aikštė apima įvairius svarbius pastatus, įskaitant Torre Lamberti, Palazzo Maffeia bei Case dei Giudici.

Be to, yra įvairių kavinių ir restoranų, taip pat keletas fontanų ir marmuro statulų. Architektūra, pastatų fasadai ir šiai aikštei būdinga charakteristika yra neabejotina.

 

5)San Zeno bazilika (Basilica di San Zeno Maggiore)

San Zeno bazilika yra vienas iš svarbiausių religinių pastatų Veronoje, dėl nuostabios architektūros, bet taip pat ir dėl to, kad ji buvo Šekspyro romano Romeo ir Džuljetos santuokos vieta.

Šios bažnyčios fasadas yra gana paprastas ir turi didelį centrinį apvalų langą bei gražias, puošnias medines duris.

Bazilikos vidus yra tikrai gražus – grindys yra padengtas persikinėmis ir pilkomis plytelėmis, į marmuro kolonas remiasi arkos, o lubose rasite dekoratyvinių plytelių.

 

4)Džiuljetos namas

Verona garsi tuo, kad siejama su Viljamu Šekspyru; keletas jo spektaklių yra statyta šiame mieste, įskaitant epą Romeo ir Džuljeta.

Esantis Via Cappello,  Džiuljetos namas yra tariamas pastatas iš garsiosios scenos Šekspyro spektaklyje, kur Romeo šaukia Džuljetą, o ji su juo kalba iš balkono.

Viduje, ant lapelių sienos rasite daugybę meilės lapelių. Čia ant sienos galėsite priklijuoti lapelį su užrašu savo mylimajam.

 

 

3)Ponte di Castle Vecchio tiltas

Statant šį tiltą, tuo metu tiltas buvo ilgiausias pasaulyje.

Jungdamasis prie Vecchio pilies, tiltas yra dekoruotas tuo pačiu stiliumi, kaip ir pilies sienos.

Kaip ir dauguma istorinių Veronos pastatų, sukurtų per šią erą, tiltas yra statytas iš raudonų plytų, todėl jis išsiskiria iš miesto kraštovaizdžio.

Be to, tilto bokštuose yra laiptai, kurias galite pakilti , kad pamatytumėte viską iš aukščiau. Pereikite per tiltą, eikite palei upės krantą, kad pamatytumėte jį ir nufotografuokite pilį iš šono.

 

 

2)Castle Vecchio pilis

Stovinti ant Adidės upės kranto Vecchio pilis buvo labai svarbi miestui nuo pat jos pastatymo 1354 metais. Ši pilis buvo pagrindinis pastatas miesto gynybai.

Viduje yra pilies istorijai skirtas muziejus, kuriame yra daugybė artefaktų.

Be to, šalia yra fantastiškas Vecchio pilies tiltas, sujungtas su  pagrindiniu kompleksu nuo jo atsiveria fantastiški vaizdai.

 

 

1)Arena di Verona

Pamirškite apie Koliziejų Romoje; Verona turi savo versiją, kuri yra ne mažiau įspūdinga ir galbūt geriau išsaugota.

Šis faktas daugeliui yra nežinomas, tačiau tai yra  romėnų inžinerijos triumfas ir tikras stebuklas.

Įsikūrusi senamiesčio centre, „Arena“ tai didžiulis Koliziejus, kuri turi išsaugotas  originalias sėdimąsias vietas ir išorės arkas.

Ji statyta 30-ame dešimtmetyje,  ši struktūra buvo tokios puikios būklės tūkstančius metų.

Čia buvo surengta įvairių renginių ir žaidimų, šis didelis amfiteatras talpino per 30 000 žiūrovų.

Šiandien galite pasivaikščioti šia arena ir grožėtis jos architektūra. Ne gana to, čia vis dar rengiami koncertai ir muzikiniai pasirodymai.

 

 

Taip pat skaitykite:

 

Lankytinos vietos Venecijoje. Ką pamatyti Venecijoje? Top 11

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą