Antverpeno lankytinos vietos. Ką pamatyti Antverpene. Top 9

Kultūrinio Flandrijos regiono sostinė Antverpenas  yra ir šurmuliuojantis pramoninis uostamiestis, ir istorinis Belgijos amatų bei menų centras. Mieste kadaise gyveno tokie garsūs menininkai kaip Rubensas, van Dyckas ir Jordaensas, o šimtmečiais klestėjusi prekyba praturtino miesto architektūrą, į kurą įeina puiki katedra, rotušė ir daugybė kitų puikių istorinių pastatų senamiesčio centre. Meno mėgėjams Antverpene veikia puikūs muziejai.  Čia rasite 15-17 a. paveikslų kolekciją dar nuo tų laikų, kai Pietų Olandijos mokyklos menininkų darbai siekė nepaprastas aukštumas.

 

Ką pamatyti Antverpene?

 

9)Zoologijos sodas

Antverpeno zoologijos sodas buvo įkurtas 1843 m. miesto centre. Jis laikomas vienu iš geriausių Europos zoologijos sodų dėl veislių įvairovės, gyvūnų, kurie laikomi narvuose priežiūros, kiek įmanoma natūralesnės aplinkos, o galiausiai dėl savo architektūros. Zoologijos sodo viduje yra keletas pastatų atrodančių kaip egiptiečių šventyklos. Zoologijos sode yra daugiau kaip 6000 gyvūnų iš 950 rūšių.

 

8)Antverpeno uostas ir Uosto namas (the Port House)

Pasivaikčiokite po Antverpeno uostą ar užsisakykite turą, kur gidas jums įdomiai papasakos apie uostą, jo darbo subtilybes ir panašiai. Viena iš įdomiausių atrakcijų čia yra modernus Antverpeno uosto direkcijos pastatas. „Zaha Hadid Architects“ suprojektuotas „Uosto namas“ yra architektūrinis šedevras. Antverpeno uosto direkcija neabejotinai yra viena iš Antverpeno lankytinų vietų. Viduje pastatas taip pat yra kvapą gniaužiantis dėl savo architektūros, linijų, stiliaus.

 

 

7)Karališkasis dailės muziejus (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten)

Karališkojo dailės muziejaus (Koninklijk muziejaus voone Schone Kunsten) kolekcijos iš pradžių priklausė 1442 m. Įkurtai Lucas skulptorių ir dailininkų gildijai. Po gildijos likvidavimo 1773 m. metais jas perėmė dailės akademija. Po to buvo nuspręsta, kad kolekcijai yra per mažai erdvės, kad galėtų prisitaikyti prie didesnės kolekcijos, ir buvo nuspręsta statyti naują muziejų. Kolekcija eksponuojama per du aukštus. Pirmas aukštas daugiausiai skirtas XIX ir XX a. tapyboms ir skulptūroms, iš viso apie 1500 daiktų, be kita ko, puikiai apžvelgiant plastikos meno raidą Belgijoje nuo 1830 m. Atkreipkite dėmesį, kad šiuo metu muziejus dar yra renovuojamas, daugiau informacijos: https://www.kmska.be/en/bezoek/

 

6)MAS muziejus

Ši milžiniška „Lego“ kaladėlių tipo struktūra yra senojo uosto  širdyje. MAS yra daugiau nei muziejus.  Kiekviename aukšte susidursite su nauja istorija apie Antverpeną, upę ir uostą. Kolekcija pasižymi daugiau nei 500 000 muziejaus kūrinių. Vyksta nuolatinės ir laikinos parodos – tai gaivus žvilgsnis į miestą. Viršuje, dešimtajame aukšte, galėsite mėgautis 360 laipsnių miesto panorama, uostu ir upe

 

 

5)Deimantų muziejus

Muziejus nagrinėja  skirtingus prekybos deimantais aspektus, veikia skyrius apie jų gavybą, perdirbimą ir pramoninį naudojimą. Į pietus nuo deimantų muziejaus yra  „Stadspark“ (miesto parkas), su puikiu augalų asortimentu, patraukliai išdėstytais dekoratyviniais ežerais, pėsčiųjų takais ir keliais paminklais.

 

 

4)Dievo Motinos katedra (Onze Lieve Vrouwkathedraal)

Dievo Motinos katedra yra didžiausia Belgijos gotikinė bažnyčia. Darbas buvo pradėtas 1352 m. ir tęsiamas iki 1521 m. Jacob van Thienen, Pieter Appelmans, Jan Tac, Everaert Spoorwater, Hermann ir Dominic de Waghemakere, Rombout Keldermans buvo vieni iš architektų ir meistrų, kurie prisidėjo prie jos statybos. Bėgant metams bažnyčia  patyrė didelę žalą, prarasdama daug brangiausių meno kūrinių. Pirmą kartą 1533 m. kilo gaisras, vėliau daug kūrinių buvo išvogta. Deja, tik keletas prarastų lobių buvo atgauti. Išorės restauravimas prasidėjo XIX amžiuje, todėl visi pastato išorė buvo pakeista. Darbas interjere prasidėjo 1965 m.

 

3)Centrinė Antverpeno geležinkelio stotis

Antverpeno centrinė stotis vertinama kaip viena iš gražiausių pasaulio geležinkelio stočių, 2009 m. Amerikos žurnalas „Newsweek“ pasirinko Antverpeno centrinę stotį kaip ketvirtąją gražiausią traukinių stotį pasaulyje.

Originalus stoties pastatas buvo pastatytas nuo 1895 iki 1905 m. Akmens ir metalo konstrukcijas su didžiuliu kupolu virš laukimo kambario salės suprojektavo Louis Delacenserie , o stoties viadukas kurtas vietinio architekto Jan Van Asperen.

 

 

2)Het Steeno tvirtovė

12-ojo amžiaus tvirtovėje anksčiau buvo kalėjimas, lentpjūvė, žuvų sandėlis, jūrų muziejus ir vienu metu netgi gyvenamoji vieta.

„Het Steen“ pilis yra renovuojama, o vartais į Antverpeną taps dar 2020 m. ir supažindins lankytojus su pilies praeitimi, dabartimi ir ateitimi. Tuo tarpu pasivaikščiokite aplink pastatą, padarykite nuostabias nuotraukas.

„Het Steen“ yra seniausias Antverpeno pastatas – pirmieji akmenys dėti dar 11 a., pastatas įsikūręs palei upę  Šimtmečio pabaigoje čia pastatyta akmeninės tvirtovės siena, vieni iš trijų tvirtovėje esančių vartų. XVI a. Pradžioje tvirtovė buvo iš esmės atnaujinta pagal Karolį V. Vis dar galite matyti fasado spalvų skirtumą.

Iki 1823 m. pilis buvo naudojama kaip kalėjimas. Netrukus buvo naudojama kaip gyvenamoji vieta, lentpjūvė ir žuvų saugykla. 1862 m. čia atidarė senovinį muziejų. Dabar muziejaus kolekcija galite grožėtis „MAS“ Muziejuje

Tvirtovė bus iš esmės atnaujinama nuo 2018 m. iki 2020 m.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

1)Didžioji aikštė (Grote Markt)

Senamiesčio širdyje yra Antverpeno Didžioji aikštė (Grote Markt) ir miesto rotušė bei daugybė gildijos namų. Viduryje stovi puošnus Brabo fontanas, statytas 1887 m.  Rotušė  dominuoja vakarų pusėje, ją 1561–1565 m. Pastatė Cornelis Floris de Vriendt. Vidaus kambariai puošti  XIX a. H. Leio paveikslais, iliustruojančiais Antverpeno istoriją. Be rotušės, dauguma Didžiosios aikštės pastatų yra buvę gildijos namai. Tarp įdomiausių gildijos namų šiaurinėje aikštės pusėje yra „Gildehuis der Kuipers“ (namas Nr. 5),„ Huis van de Schutters“ (namas Nr. 7) ir„ Huis van de Kruideniers“ (namas Nr. 11). ). Iškart už miesto rotušės,„ Gildekamersstraat“ gildijos namas buvo paverstas liaudies muziejumi, skirtu tradiciniam menui ir amatams, randamiems Antverpene.

 

 

Taip pat skaitykite:

 

Lankytinos vietos Briuselyje. Briuselis Belgija įdomios vietos. Top 11

 

Parašykite komentarą