Belgija lankytinos vietos. Belgijos miestai. Ką aplankyti Belgijoje. Top 10

Pakeliavę po Belgiją jūsų atmintyje tikriausiai išliks viduramžiški pastatai, gražūs kanalai, alus ir skanūs šokoladai. Šioje nuostabioje Europos šalyje yra daug ką pamatyti,  laikas čia atrodo tarsi judantis lėčiau, o žmonės yra draugiški ir svetingi turistams. Belgijoje rasite šiuolaikinius miestus, turinčius garsių dizainerių parduotuves bei spalvingas galerijas, akmens gatves, muziejus. Lankytinos vietos Belgijoje turi kažką kiekvienam turistui.

 

Ką pamatyti Belgijoje?

 

10)Monsas

Heno provincijos sostinė Monsas  geriausiai žinomas dėl stebinančių žavingo miesto varpinių varpų, kurie skamba nuo 80 metrų bokšto. Gatvėse lankytojai gali aplankyti miesto vietas, kurios yra turtingos architektūros stilių įvairove. Čia akį patrauks Gotikinio stiliaus Monso rotušė, o „Sainte-Waudru“ bažnyčia pasižymi įspūdingomis XVI a. „ Jacques Du Broeucq alabastro“ statulų kolekcijomis. Savaime suprantama, kad  sustojimas prie Van Gogo namo yra būtinas, norint pamatyti nuostabius šio meistro darbus.

 

9)Dinantas

Šis nedidelis miestas yra šalia gražios Maso, upės Namūro provincijoje, vos už 65 km į pietus nuo sostinės. Yra keli natūralios gamtos objektai, kurie vilioja lankytojus, tai – Hano  urvai  ir Dinanto Grota. Šie urvai yra vieni didžiausių ir gražiausių Europoje, jie yra gamtos rezervate, kur gyvena vietinė flora ir fauna. Tačiau miesto traukos objektas „Notre Dame“ koleginė bažnyčia vis dar verta dėmesio po to, kai ji iš dalies atstatyta po didžiulės nuošliaužos.

 

 

8)Levenas

Seniausio pasaulyje katalikų universiteto mieste Levene gyvena apie 100 000 gyventojų, iš kurių beveik 35 000 yra studentai, kurie atvyksta į miestą studijuoti. Dvi atrodytų nesibaigiančios gatvės apstatytos įdomiomis parduotuvėmis ir galerijomis, o istoriškesnė miesto dalis pasižymi tokiomis vietomis kaip  Šv. Petro bažnyčios varpinė ir didžioji „Beguinage“. Leveno  Didžiosios aikštės lankytojai ras miesto rotušę, kuri yra greta išskirtinių maitinimo įstaigų ir gatvės barų bei kavinių. Šis miestas vieta yra ideali alternatyva  poilsiui nuo didesnių miestų.

 

 

7)Turnė

Greta Prancūzijos esanti Turnė taip pat yra puiki vieta, kur galima atsikvėpti nuo didesnių Belgijos miestų šurmulio. Čia galima tyrinėti daugiau nei 2000 metų siekiančią kultūrinę istoriją, čia yra viena gražiausių bažnyčių pasaulyje – penkių bokštų gotikos stiliaus Notre Dame katedra. XII – XIII a. statyta katedra – Dievo Motinos šventovė laiko Rubenso ir Jordaenso kūrinius. Miesto varpinė yra seniausia šalyje ir siūlo lankytojams pakilti 257 laipteliais į viršų iki pačių nuostabiausių vaizdų į Turnės miestą. Dailės muziejus saugo garsių menininkų šedevrus, pradedant nuo Kampeno ir Rubenso iki Rogiro Van der Veideno bei Van Gogo.

 

 

6)Mechelenas

Gyvybingas Mecheleno miestas yra viena geriausių lankytinų vietų Belgijoje. Nuo paprastų ekskursijų iki alaus daryklos bei upių turo laivu, šiame mieste  yra daug ką pamatyti bei nuveikti. Kelionė į katedros bokšto viršų yra geriausias būdas pamatyti Antverpeno uostą ir šį nuostabų miestą, kuris yra vos už 20 kilometrų. Nepraleiskite puikios Karilijno mokyklos, kurioje studentai iš viso pasaulio atvyksta tam, kad išmoktų groti sudėtingu varpų instrumentu.

 

 

5)Ardėnai

Lankytojai, mėgstantys pėsčiųjų žygius, dviračius ir stovyklavimą  turėtų pasimėgauti Ardėnų kalnais, miškais, urvais ir uolomis. Čia gyvena šernai, elniai ir net lūšys, kurios tarsi saugo draugiškus kaimus, gražias pilis ir keletą kitų žymių vietų. Įspūdingi „Han-sur-Lese“ urvai, „Bouillon“ pilis ir modernus „Barvaux“ labirintas, tai tik keletas geriausių vietų.

 

 

4)Antverpenas

Kultūrinio Flandrijos regiono sostinė Antverpenas  yra ir šurmuliuojantis pramoninis uostamiestis, ir istorinis Belgijos amatų bei menų centras. Mieste kadaise gyveno tokie garsūs menininkai kaip Rubensas, van Dyckas ir Jordaensas, o šimtmečiais klestėjusi prekyba praturtino miesto architektūrą, į kurą įeina puiki katedra, rotušė ir daugybė kitų puikių istorinių pastatų senamiesčio centre. Meno mėgėjams Antverpene veikia puikūs muziejai.  Čia rasite 15-17 a. paveikslų kolekciją dar nuo tų laikų, kai Pietų Olandijos mokyklos menininkų darbai siekė nepaprastas aukštumas.

 

 

3)Gentas

Paslaptingasis Belgijos vieta Gentas, yra istorinis miestas. Viduramžiais jis buvo vienas turtingiausių ir galingiausių Europos miestų. Vienu metu jis net buvo laikomas antruoju pagal dydį miestu po Paryžiaus į šiaurę nuo Alpių. Ši turtinga miesto praeitis aiškiai matoma žiūrint į įspūdingą bažnyčių architektūrą ir turtingų prekybininkų namus. Visas miesto centras yra atkurtas taip, kad atspindėtų klestinčio vėlyvųjų viduramžių miesto  atmosferą. Tai ypač atsispindi vaizdingame senąjame „Graslei“, didelėse viduramžių katedrose, bei „Gravensteen“ pilyje.

 

 

2)Briuselis

Nėra jokių abejonių, kad į Belgijos sostinę Briuselį vykstantys keliautojai pamatys nuostabių dalykų. Briuselis yra tikras įžymybių ir garsenybių miestas . Jame yra nuostabių gotikinių bažnyčių ir kitų viduramžių pastatų. Istoriniai Briuselio lankytini objektai puikiai dera su XXI a. pastatais. Čia yra daug puikių muziejų ir galerijų, istorinių paminklų ir gražių, žalių parkų.

Ir paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas-maistas. Lankytojai čia galės mėgautis puikiais miesto gastronomijos malonumais, įskaitant žinomus visame pasaulyje Belgiškus šokoladus.

 

 

1)Briugė

Vikingų dvasia ir istorija apdovanotas miestas garsus dėl savo kanalų, dėl kurių  jis pelnė „Venecijos šiaurės“ titulą. Briugė gyva savo šlovinga viduramžių architektūra, ypač pietinėje pusėje. Miesto pagrindinis mazgas yra „The Grote Market Square“ (Didžioji miesto aikštė). Stulbinantis Belforto bokštas yra  į šiaurę nuo aikštės. Kitos vertos aplankyti vietos – įspūdingas „Gruuthuse Mansion“ muziejus ir įspūdinga Šv. Jono ligoninė, statyta 1188 metais.

 

 

Taip pat skaitykite:

 

Lankytinos vietos Briuselyje. Briuselis Belgija įdomios vietos. Top 11

 

 

Parašykite komentarą