Naudinga informacija keliautojams dėl Korona viruso.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras nurodo kad šiai dienai (2020 02 25) virusas išplitęs 33 pasaulio valstybėse, daugiausiai iš jų Azijoje ir Europoje. Azijoje 19 valstybių, daugiausiai ligos atvejų fiksuojama Kinijoje (77 253 užsikrėtę), Korėjoje, Japonijoje, Singapūre.

Europoje daugiausiai viruso atvejų fiksuojama Italijoje , 133 užsikrėtę.

Šios dienos situaciją dėl korona viruso matome pateiktame žemėlapyje:

Lietuvos URM rekomenduoja laikinai nevykti į Kiniją, ,,Dėl sparčiai plintančio naujojo koronaviruso rekomenduojama laikinai nevykti į Kiniją. Esantiems šalyje rekomenduojama stebėti situaciją ir, padėčiai blogėjant, nelikti šalyje. „

Jei vis dėlto tektų vykti į Kiniją, Pasaulio Sveikatos Organizacija rekomenduoja:

  • vengti gyvūnų (gyvų ar skerdienos), gyvulinės kilmės produktų (termiškai neapdorotos mėsos), taip pat lankymosi gyvūnų turguose;
  • vengti kontakto su sergančiais žmonėmis;
  • dažnai plauti rankas su muilu ir vandeniu, dėvėti veido kaukes;
  • prisidengti burną ir nosį servetėle (ne ranka) kosint ir čiaudint;
  • nekeliauti sergant;
  • pasijutus blogai, likti namuose, išskyrus atvejus, kai reikalinga medikų pagalba, vengti kontakto su aplinkiniais.

Daugiau informacijos apie Kiniją skaitykite: https://keliauk.urm.lt/location/kinija

Lietuvos užsienio reikalų ministerija taip pat atkreipia dėmesį, kad Italijos valstybė yra šalių, į kurias vykstant rekomenduojama atkreipti dėmesį į kelionės saugumą, sąraše

Atnaujintoje konsulinėje informacijoje nurodoma, kad rekomenduojama nevykti į šalies šiaurėje esančias kai kurias Lombardijos bei Veneto regionų savivaldybes.

Lombardijoje patariama nekeliauti po Codogno, Castiglione d‘Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano savivaldybes, Veneto regione – į Vo‘ Euganeo, Mira.

Paveikslėlyje matome viruso paplitimą Italijoje

Šaltinis : https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_outbreak_in_Italy

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras nurodo kad

  1. Grėsmingame pavojaus lygmenyje keliautojams yra Kinija ir Pietų Korėja, keliautojams rekomenduojama susilaikyti nuo kelionių po šias šalis.
  2. Budrumo lygmenyje nurodoma Iranas, Italija ir Japonija (Šiose vietose vyksta nuolatinis kvėpavimo takų ligų, kurias sukelia naujasis koronavirusas (COVID-19), perdavimas. Virusas gali plisti tarp žmonių. Vyresni suaugusieji ir asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis, turėtų apsvarstyti galimybę atidėti neesmines keliones)
  3. Stebėjimo lygmenyje yra visos kitos šalys kuriose yra fiksuoti infekcijos atvejai. CDC nerekomenduoja atšaukti ar atidėti kelionės į toliau nurodytas vietas. Keliautojai turėtų laikytis įprastų atsargumo priemonių.

Parašykite komentarą