Pigi nakvynė. Nemokama nakvynė. Mano 12 metų kelionių patarimai.

Kaip nakvoti pigiai?

 

  • Rinkitės kuo pigesnes nakvynes, tačiau atsižvelkite į nakvynės vietos reitingą (įvertinimą)

  • Nakvynės vieta dažnai sudaro apie  50 ir daugiau procentų kelionės išlaidų, todėl dažnai žmonės gavę pigų skrydį nusivilia pamatę kiek reikės mokėti už nakvynę.

  • Net jei esate pats išrankiausias turistas, nevertėtų galvoti, kad pigesnis viešbutis būtinai bus prastas, daug svarbiau atsižvelgti į tai kaip jis įvertintas. Paprastai viešbučių rezervacijos svetainės rodo kaip viešnagę įvertino kiti žmonės, tie vertinimai gana tiksliai atitinka realybę.

  • Jei esate itin taupus jums verta rinktis Hostelius (Jaunimo nakvynės namai) čia galite pernakvoti ir 10 kartų pigiau nei viešbutyje, nereikia bijoti kad kažkas apvogs ar kažką padarys, geri hosteliai paprastai turi filmavimo kameras, užrašo kiekvieno atvykusio žmogaus duomenis ir turi rakinamas spinteles daiktams, žinoma, čia galioja ta pati taisyklė-hostelio vertinimas. Beje, nakvojant hosteliuose vertėtų pasirūpinti ausų kištukais, nes kartais žmonės čia garsiai knarkia. Pakankamai gerų hostelių reitingas prasideda nuo 8 ir daugiau. Nevertėtų rinktis hostelių vertinamų 5, nes gali reikėti lipti pro langą, kaip kažkada Čekijoje teko man…

 

 

Kaip nakvoti nemokamai?

 

  • Na o jei esate visai pamišęs ir norite už nakvynę nemokėti visai, verta rinktis palapinę ar „couchsurfing“ keliautojų programą, oro uostus.

  • Palapinė tiks jei keliausite šiltuoju metu, gariausiai ją statytis kur saugu, PVZ degalinėje paprašyti pas operatorius kad leistų pasistatyti kur kamputyje, o ryte anksti susipakuoti. Kodėl degalinėje? Nes ten pakankamai saugu, yra filmavimo kameros.

  • Couchsurfing keliautojų programa yra dar vienas būdas nakvoti nemokamai, tereikia prisiregistruoti: https://www.couchsurfing.com  ir galėsite rašyti žmonėms, kad jus priimtų nakvynei. Tiesa sakant esu taip nakvojęs tik kartą, bet labai patiko, tik gal kiek sunkoka buvo susirasti kas priimtų, ne visi tuo metu gali priimti, tad geriau dėl nakvynės kreiptis kuo anksčiau, dar labai svarbu gerai užpildyti anketą, pridėti nuotraukų, kad atrodytumėte patikimesnis žmogus.

  • Dar vienas nemokamos nakvynės būdas yra oro uostai. Šilta, saugu, yra tualetai, kriauklės, internetas, kavinės ir pan. Tokią nakvynę verta rinktis jei nakvosite kokią vieną naktį, o vėliau vyksite į kitą miestą ar šalį. Toks nakvynės būdas populiarus visame pasaulyje, todėl tikriausiai niekur nepasirodysite keistuolis.

  • Geriausiai išsimiegosite, jei turėsite miegmaišį ir pasitiesite jį ant žemės bei įlysite. Taičiau galbūt ne visų oro uostų apsauga tolerantiška tokiam miegojimo būdui, bet jei pamatysite, kad miega kiti, tai ir jūs miegokite. Kitas būdas ne toks patogus-ant  suoliuko. Būna oro uostų kurie naktį užsidaro, todėl vertėtų prieš nakvynę pasidomėti to oro uosto į kurį vyksite politika. Kartais apsauga gali paprašyti jūsų skydžio bilieto, jei turite atvykimo ar išvykimo bilietą parodykite ir jie „atsikabins“ nuo jūsų. Daugiau apie miegojimą oro uostuose skaitykite čia: https://www.sleepinginairports.net/tips.htm

 

 

Taip pat skaitykite:

 

Kaip išsirinkti gerą viešbutį?

Parašykite komentarą