Keliaujame saugiai:Kaip saugoti ir laikyti svarbius daiktus kelionės metu?

Aš esu didelis taip vaidinamų ,,solo“ kelionių šalininkas ir visada pabrėžiu tai, kad pasaulis „ten“ nėra toks baisus ar pavojingas, kaip daugelis tiki. Bet tuo pačiu tai nereiškia, kad nėra paprastų žingsnių, kuriuos galite atlikti, kad kelionės metu saugotumėte save ir savo daiktus, nesvarbu, ar keliaujate vieni, ar su kompanija.

Štai keli patarimai kaip apsaugoti vertingus daiktus kelionėje:

Neimkite daugiau negu reikia

Atminkite šį patarimą planuodami ir ruošdamiesi kelionę. Nereikia keliauti su brangiais papuošalais, elektronika, kurios nenaudosite, keliomis jūsų turimomis kreditinėmis kortelėmis ar didelėmis pinigų sumomis. Bankomatai yra lengvai prieinami daugelyje šalių, ir jei jūs iš anksto paskambinsite, kad praneštumėte savo bankui, jog keliausite, jums neturėtų kilti problemų išimti pinigus užsienyje


Šis patarimas taip pat galioja tyrinėjant naują miestą (ypač jei tas miestas yra žinomas kaip kišenvagių miestas) – neimkite su savimi daugiau, nei esate pasiruošę prarasti. Visada turėkite šiek tiek grynųjų ir vieną kreditinę kortelę, kai išeinate, visa kita palikite užrakinta kambaryje.

Kai kurie žmonės dideliuose miestuose keliauja naudodami „netikrą“ piniginę, t. Y. Apgaulingą piniginę, kurią galima atiduoti apiplėšimo atveju. Galbūt joje yra šiek tiek grynųjų ir o kortelės galiojimo laikas pasibaigęs.

Pasinaudokite savo viešbučio / bendrabučio seifu

Kalbant apie daiktų laikymą savo kambaryje … Panaudokite viešbučio seifą ar nakvynės namų spintelę tokiems dalykams kaip pasas ir papildomos kreditinės kortelės / grynieji pinigai. Ar tai yra visiška garantija, kad jūsų vertybės bus saugios? Ne, tikrai ne, bet tai tikrai geriau nei viską nešiotis vienu metu.

O kas, jei apsistosite „Airbnb“ nuomoje ar kur nors be seifo? Arba ką daryti, jei keliaujate su elektronika, kuri yra per didelė standartinio dydžio seifui viešbutyje? Pabandykite pasišnekėti su nuomojamo kambario šeiminiku, kur galėtumėte saugiai palikti daiktus, galbūt šeimininkas yra numatęs saugią vietą vertingiems daiktams laikyti. Kitas patarimas, pabandykite daiktus gerai paslėpti, galbūt rasite puikią vietą, kur galėsite šiuos daiktus gerai užmaskuoti, pasinaudokite kūryba.

Nedarykite savęs ,,lengvu taikiniu“ vagims

Kaip įsitikinti, kad nesate lengvas taikinys? Štai keli patarimai:

1)Nedemonstruokite savo vertybių, ypač viešajame transporte.
2)Nepalikite visų savo vertybių savo viešbučio kambaryje ar bendrabutyje.
3) Kelionių dienomis niekur nepalikite savo daiktų be priežiūros.
4)Nešiokitės rankines, kurias nelengva kam nors nutraukti nuo jūsų peties.
5)Neišimkite viešumoje didžiulio grynuolio.
6)Iš esmės tiesiog nesuteikite galimybės, kad kažkas jus apiplėštų!

Investuokite į pinigines apsaugančias nuo vagių, tai tikrai nėra brangu

Vienas iš paprasčiausių būdų, kaip apsunkinti smulkias vagystes, yra keliauti su apsaugotu nuo vagystės krepšiu (arba dviem). Mano mėgstamiausios piniginės nuo vagysčių kompanijos yra „Sinokal“; ,,CampTeck“ ir ,,Bagsmart“. Jų gaminami krepšiai, yra atsparūs RFID duomenų nuskaitymui, medžiaga yra atspari vandeniui ir drėgmei, ir yra tikrai tvirti, todėl puikiai tinka saugoti jūsų vertybes keliaujant.

Būtent tokių piniginių galite rasti paspaudę šią nuorodą: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Investuokite į pinigines apsaugančias nuo vagių, tai tikrai nėra brangu

Kelionių dienomis viską laikykite arti:

Dienos,kurios labiausiai mane neramina dėl galimos vagystės, yra kelionės dienos – tos dienos, kai jūs neturite pasirinkimo, bet turite keliauti su visais savo pinigais ir vertybėmis iš karto, nesvarbu, ar tai būtų kelionė lėktuvu, ar traukiniu, ar autobusu.

Šiomis dienomis neabejotinai norite žinoti, kad savo brangiausią turtą laikote kuo arčiau jūsų. Tokiomis dienomis visada turiu savo fotoaparatą kuprinėje ir niekada nededu jos autobuso bagažinėje ar ant lagamino lentynos traukinyje, visuomet tik prie savęs.

Tose vietose, kuriose dažnai lankosi kišenvagiai, žengiu dar vieną žingsnį ir įdedu savo pasą, didžiąją dalį pinigų paskirstau po įvairias vietas, o kreditinę kortelę kur nors, išskyrus savo rankinę. Tokiais atvejais man labai praverčia šalikas su paslėpta kišene – šie šalikai yra ne tik madingi, bet ir turi pakankamai didelę paslėptą kišenę visiems mano paminėtiems dalykams.

Tokį šaliką rasite paspaudę šią nuorodą: https://www.magiskasgidas.lt/shop/saugus-daiktai-kelioneje-salikas-su-slapta-maskuojama-kisene/

šie šalikai yra ne tik madingi, bet ir turi pakankamai didelę paslėptą kišenę

Kitos vietos kuriose kelionės metu gali būti paslėpti „svarbūs daiktai“ yra pinigų diržas: https://www.magiskasgidas.lt/shop/kelioninis-dirzas-pinigine-su-slapta-kisene/

kaklo krepšelis: https://www.magiskasgidas.lt/shop/pinigine-ant-kaklo-campteck-su-rfid-blokavimu/ ar kitų drabužių su paslėptomis kišenėmis naudojimas.

Hey, o kaip Jūs saugote savo vertingus daiktus kelionėje, gal turite patarimų? Kokią piniginę naudojat keliaujant? Pasidalinkite su mumis komentarų skiltyje žemiau! Mes norėtume išgirsti apie jūsų patarimus ir gudrybes.

Parašykite komentarą