Kaliningradas. Mano kelionės įspūdžiai. (2 dalis)

Mano 2019 metų kelionės įspūdžiai po Kaliningrado sritį pratęsimas.

Vaikščiodamas po ramų Svetlogosrsko miestelį nusprendžiau užsukti į valgyklą, ir tikrai pigiai pavalgyti (jau neatsimenu kiek tiksiai mokėjau, bet tikrai gavosi pigu) Blynai su grietine, kompotas ir torto gabaliukas, to man užteko vakarienei „užkrimsti“

Va taip va atrodė mano vakarienė

Savo Hostelyje kuriame nakvojau, susipažinau su viena mergina iš Voronežo miestelio , Rusijos. Ji sakė atvykusi į Kaliningradą pailsėti, pasidairyti kas vyksta čia, nes niekada nėra buvusi.

Kitą dieną nusprendžiu apsilankyti Zelenogradsko miestelyje, pasiūlau ir merginai iš hostelio aplankyti, apsidairyti mieste, ji sutinka.

Aš ir mano kompanija Zelenogradsko mieste, Kaliningradas.

Vėliau mano kompanija grįžta į Svetlogorską, aš toliau tyrinėju Zelenogradską. Zelenogradskas laikomas kačių miestu, jame net padarytas kačių šviesoforas, katės pačiame mieste vaišto visur, čia kaip tame animaciniame filme, apie katiną, kuris mėgo vaikščioti vienas: -„Ateisiu kai panorėsiu, aš Katinas, mėgstu vaikščioti vienas, kur sugalvoju, ten ir einu…“

Berods kitą dieną renkuosi degintis ir maudytis paplūdimyje, smėliukas fainas, vanduo gaivus, vėsokas, vis tik ne Karibų, o Baltijos Jūroje maudaisi, nereikia norėti, kad vanduo būtų idealiai švarus, bet vis tik galima puikiai pasimaudyti.

Smėliukas fainas, vanduo gaivus, vėsokas, vis tik ne Karibų, o Baltijos Jūroje maudaisi

Vakare Saulei besileidžiant nusprendžiu Saulę palydėti alaus bare esančiame ant Jūros kranto, tokių barų čia pilna, kas yra tikrai smagu, kad gali sedėti bare gurkšnodamas gėrimą ir stebėti kaip lėtai į jūrą leidžiasi Saulė.

Kas yra tikrai smagu, kad gali sedėti bare gurkšnodamas gėrimą ir stebėti kaip lėtai į jūrą leidžiasi Saulė. Fantastika…

Dar spėju užfiksuoti gražų vaizdą, vaikinas su mergina lydi Saulę jūroje, toks net sakyčiau meniškas kadras:

Meniškas kadras Kaliningrade.

Kitą dieną pradedu kelionę link Vilniaus, tenka pasiklysti kaliningrado mieste, sukiojuosi ratais kvadratais, dar man besimalant po miestą policajus sustabdo:

-Куда ты едешь? paklausia

-домой в литву. Atsakau

не было ничего смертельного? ne, atsakau

-откройте багажник

Atidarau, jis skaito mano technikinės lapą ir nieko nesupranta, nes ten viskas parašyta lietuviškai, šiek tiek komiška situacija 🙂

Na ir šiaip taip radęs išvažiavimą iš Kaliningrado miesto, važiuoju ramiu tempu link Lietuvos, dar stabtelėjęs kažkokiam miestelyje nusipirkti snikersų, labai jau skanūs tie rusiški snikersai, tokių Lietuvoje nėra.