Oslas lankytinos vietos. Ką veikti Osle?

Oslas yra fiorde, prie Skagerako sąsiaurio, jis yra apsuptas žalių kalvų ir kalnų. Čia slidinėjama žiemą ir žygiuojama po vaizdingą Oslo fjordą vasarą. Lankytojams pasiruošusiems pramogoms Norvegijos sostinė siūlo pasaulinio lygio muziejus ir meno galerijas.

10)Norsk Folkemuseum

Bygdoy mieste esantį muziejų sudaro dvi dalys: muziejaus pastatai, kuriuose saugomos didžiausios šalies kultūros paveldo kolekcijos, ir didelis muziejus po atviru dangumi, sudarytas iš daugiau nei 150 perkeltų namų ir kitų pastatų, įskaitant XIII amžiaus bažnyčią. Kai kurių kolekcijų artefaktai datuojami 1500 m. Muziejus taip pat siūlo tradicinės muzikos ir tautinių šokių pasirodymus.

9)Kon Tiki Muziejus

Thoras Heyerdahlas 1947 m. įveikė Ramųjį vandenyną ir nuplaukė 8000 km rankomis pagamintu plaustu ,,Kon Tiki“. Ši kelionė įrodė, kad žmonės iš Pietų Amerikos keliaudami jūra galėjo pasiekti Polineziją. Kon Tiki muziejus siūlo unikalią galimybę sužinoti apie Heyerdahlą ir kitus jo nuotykius jūroje, įskaitant Velykų salą ir Galapagus. Kitos plaukimo priemonės kuriomis jis plaukė savo nuotykių metu, eksponuojami muziejuje.

8)Akershuso tvirtovė

Akershuso tvirtovė yra puiki vieta tyrinėti Oslo istoriją. Viduramžių pilis buvo pastatyta XIII amžiaus pabaigoje, siekiant apginti Oslą nuo įsibrovėlių, ir tai puikiai pavyko.Ji yra strateginėje vietoje Oslofjordo iškyšulyje, vėliau norvegų karalius ją modernizavo ir pavertė renesanso pilimi bei karaliaus rezidencija. Nors ji nebėra karališkoji rezidencija, šiandien ji yra daug naudojama koncertams, šventėms.

7)Holmenkolen slidinėjimo muziejus

Norvegija yra šalis, kuri rengia pasaulinės klasės slidininkus tiek kalnuose, tiek krosuose. Ar yra geresnė vieta sužinoti apie slidinėjimą nei Holmenkolen slidinėjimo muziejus ir bokštas. Lankytojai gali sužinoti apie 4000 metų senumo slidinėjimo istoriją šiame unikaliame muziejuje. Jie gali pakilti į šuolių su slidėmis bokšto viršų, iš kurio atsiveria nuostabūs Oslo vaizdai. Tramplinas kiekvieną žiemą naudojamas varžyboms.

6)Oslo fjordas

Oslo fjorde yra labai vaizdingų salų. Pasiplaukiojimai ir salų lankymai keltu yra populiari vasaros veikla, suteikianti keliautojams galimybę pamatyti kiekvienos salos unikalumą. Kai kurios salos turi puikias maudymosi sąlygas, tačiau visos jos turi puikių vietų pavalgyti pietus. Oslo fjordas taip pat yra gera vieta plaukioti baidarėmis, buriuoti, stovyklauti ar žvejoti. Apsilankymas Oslofjorde garantuoja atpalaiduojančią dieną ir galimybę pažvelgti į mėlyną fiordo vandenį.

Photo by Oscar van Gend on Unsplash

5)Nacionalinis Oslo muziejus

Nacionalinis meno, architektūros ir dizaino muziejus yra nacionalinis Norvegijos muziejus. Jame yra stulbinanti meno kolekcija, pradedant architektūra ir baigiant Japonijos įtaka Šiaurės šalių menui ir dizainui. Iš tikrųjų jį sudaro keli muziejai, globojami nacionalinio muziejaus, tačiau visi jie skleidžia įvairias meno formas – nuo tradicinių iki šiuolaikinių meno formų Norvegijoje. Tarp kolekcijų yra ir keletas garsiausių Edvardo Munchso paveikslėlių, įskaitant vieną iš „Klyksmas“ versijų.

4)Fram muziejus

Norvegijoje gyveno keletas žinomų poliarinių sričių tyrinėtojų, įskaitant Roaldą Amundseną, Fridfjofą Nanseną ir Otto Sverdrupą, todėl šiai tautai suteikiama galimybė didžiuotis jais ir jų pastangomis. „Fram“ muziejuje daugiausia dėmesio skiriama Norvegijos indėliui į poliarinius tyrimus. Čia yra pirmasis „Fram“ laivas, naudotas poliariniuose tyrimuose, ir „Gjoa“ – pirmasis laivas, plaukęs per Šiaurės vakarų perėją. Muziejus yra Oslo Bygdoy pusiasalyje šalia kitų jūrų muziejų.

3)Oslo opera

Oslo operos teatro dizainas ir aplinka yra ne ką mažiau įspūdingi, nei Norvegijos nacionalinės operos ir baleto pasirodymai. Pastatas pastatytas iš balto granito ir balto kararos marmuro, su daugybe aukštų langų, atrodo, kad pastatas iškyla iš Oslofjordo vandenų. Operos teatras, yra didžiausias kultūros pastatas Norvegijoje. Kiekvienas, kuris apžiūrės šį nuostabų pastatą, pasakys, kad jį tikrai buvo verta aplankyti.

Photo by Vidar Nordli-Mathisen on Unsplash
Oslo operos teatro dizainas ir aplinka yra ne ką mažiau įspūdingi, nei Norvegijos nacionalinės operos ir baleto pasirodymai.

2)Vigelando Parkas

Parke rasite daugiau nei 200 skulptūrų kolekciją, kurias sukūrė menininkas Gustavas Vigelandas. Tai didžiausia pasaulyje skulptūrų kolekcija, kurią sukūrė vienas menininkas,jis taip pat suprojektavo 20 amžiaus vidurio parką. Statulos yra tikroviški nuogų žmonių vaizdai įvairiomis pozomis. Dauguma skulptūrų yra suskirstytos į penkias dalis: Gyvybės ratas, Fontanas, pagrindiniai vartai, Monolito plokščiakalnis ir tiltas su vaikų žaidimų aikštele. Vigeland parkas yra viena populiariausių lankytinų vietų Osle.

Photo by Nick Night on Unsplash
Tai didžiausia pasaulyje skulptūrų kolekcija, kurią sukūrė vienas menininkas

1)Vikingų laivų muziejus

Prieš daugelį šimtmečių vikingai plaukiojo jūromis, sukeldami baimę tų kraštų gyventojams į kuriuos šie įnirtingi kariai ketino įsiveržti. Šiandien lankytojai gali nebebijoti šių laivų, nes Vikingų laivų muziejus demonstruoja kai kuriuos iš šių puikių IX amžiaus laivų. Eksponuojami laivai iš Gokstado, Osebergo ir Tune. Osebergo laivas yra geriausiai išsilaikęs ir buvo rastas viename ūkyje netoli Osebergo. Muziejuje taip pat eksponuojami tekstilės gaminiai, įrankiai ir namų apyvokos daiktai, taip pat daiktai, rasti vikingų kapuose.

Photo by Patrick Robert Doyle on Unsplash
Prieš daugelį šimtmečių vikingai plaukiojo jūromis, sukeldami baimę tų kraštų gyventojams į kuriuos šie įnirtingi kariai ketino įsiveržti

Siūlome puikius drabužių maišus skirtus patogiai pakuoti rūbams, kosmetikai kelionėje, galima susipakuoti batus, rūbus, kosmetiką rankšluosčius ir kt. Nuorodahttps://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Siūlome puikius drabužių maišus skirtus patogiai pakuoti rūbams, kosmetikai kelionėje, galima susipakuoti batus, rūbus, kosmetiką rankšluosčius ir kt.