Liepojos lankytinos vietos. Ką aplankyti Liepojoje?

Liepoja, Latvijos miestas mažomis senomis gatvelėmis, balto smėlio paplūdimiais ir jūros kvapu, vis labiau populiarėja kaip turistų lankoma vieta.

Šiaurinis fortas yra gynybiniai įtvirtinimai, pastatyti Baltijos jūros pakrantėje iki Pirmojo pasaulinio karo.

Lankytinos vietos Liepojoje:

Kiemas „Romas dārzs“

Šis XIX amžiaus prekybos pasažas turi romantišką vidinį kiemą. Kadaise tokio stiliaus kiemai buvo populiarūs daugelyje Europos sostinių, tačiau bėgant laikui pastatas virto viešbučiu. Šaindien čia galima rasti viešbutį, biurus ir parduotuves, o požeminiuose tuneliuose – dailės galeriją, konferencijų salę ir restoraną.

Paminklas jūroje žuvusiems jūreiviams ir žvejams atminti

Pajūrio parke rasite 1977 metais pastatytą moters skulptūrą. Tai memorialas, skirtas įamžinti iš jūros negrįžusių žvejų ir jūreivių atminimą.

Vietiniai gyventojai šį paminklą vadina Vėjo motina. Šiuo pavadinimu vietiniai vadina susitikimo vietą, nuo kurios kartu galima patraukti į paplūdimį.

Liepojos paplūdimys

Kai Liepoja virto žinomu kurortu , į paplūdimį atgauti jėgų ir pailsėti atvykdavo aristokratai iš Europos ir Rusijos. Istoriniai šaltiniai liudija, kad čia kadaise lankėsi net Rusijos imperijos caras.

Sezono metu į Liepojos paplūdimį iki šiol traukia daugybė poilsiautojų. Čia arvykti juos vilioja sniego purumo ir baltumo smiltys.

 Centrinis paplūdimys, esantis prie gelbėjimo stoties, turi visą reikalingą infrastruktūrą kokybiškam poilsiui.

Petro turgus

Šis turgus iki šiol išlieka didžiausiu Liepojos ir antru pagal dydį Latvijos turgumi. Prekyba vykdoma tiek pačiame paviljone, tiek jį supančioje teritorijoje. Prekiautojų asortimentą daugiausia sudaro sezoniniai vaisiai ir daržovės, miško gėrybės, gėlės, sodinukai ir įvairi kaimiška produkcija.

Šv. Onos bažnyčia

Ši bažnyčia yra seniausia bažnyčia Liepojoje. Pirmąkart istoriniuose šaltiniuose ji paminėta 1508 metais. Iš pradžių ji buvo medinė. Einant metams, bažnyčios sienos ir bokštas ne kartą buvo perstatinėjami.

Dabartinis bokštas pastatytas1889 m. ir tik po to kita bažnyčios dalis 1893 m.

Paaukštinus bokštą, šv. Onos bažnyčia tapo aukščiausiu pastatu Liepojoje.

Liepojos ežeras

Šis ežeras, susiformavęs pamažu atsitraukiant Baltijos jūrai. Aplink jį plytinčios pievos yra įtrauktos į gamtos draustinio teritoriją. Liepojos ežeras yra svarbi paukščių migracijos ir perėjimo vieta.Čia pamatysite Zirgų salos gamtinį pėsčiųjų taką – medinius lieptus, dvi apžvalgos aikštelės ežere ir paukščių stebėjimo bokštą.

Rožių aikštė

Rožių aikštės pavadinimas byloja, kad svarbiausias jos akcentas yra rožės, kurios čia yra auginamos ir prižiūrimos jau daugiau kaip šimtą metų. Pavasarį čia pirmieji pražysta krokai, kuriuos po kurio laiko pakeičia narcizai ir tulpės. Rožės gražiausią savo veidą parodo vasarą. Dabartinį savo pavidalą Rožių aikštė įgijo 1911 metais.

Oskaro Kalpako Tiltas

Pasukamasis Oskaro Kalpako tiltas yra vienas seniausių metalinės konstrukcijos tiltų Latvijoje. Jis baigtas statyti 1906 metais.

Tilto konstrukciją sudaro dvi identiškos pasukamosios dalys. Kiekvieną iš jų galima pasukti tik viena kryptimi. Karuostos kanalu vykdoma intensyvi laivyba, todėl kasdien tiltą tenka pasukti ne vieną kartą.

Karuostos kanalas yra intensyviai laivybai pritaikytas vandens kelias, todėl juo kasdien plaukioja įvairaus dydžio laivai. Oskaro Kalpako tiltas atplaukusiems laivams praleisti yra pasukamas keturis kartus per parą.

Liepojos Šv. Juozapo katedra

Liepojos Šv. Juozapo katedra yra didžiausia katalikų bažnyčia Kuržemėje, turinti turtingą ir puošnų interjerą.

Katedros istorija prasideda 1747 m., kai buvo pastatyta nedidelė akmeninė bažnyčia. Laikui bėgant senoji bažnyčia tapo per maža, o 1896 m. neoromantiniu stiliumi buvo pastatytas daug didesnis architekto Louiso Melville’io suprojektuotas pastatas. Pastatas buvo pastatytas naudojant vadinamąsias Dancigo plytas, kurios buvo atskirai suvyniotos ir gabenamos iš Vokietijos.

Liepojos muziejus

Turistams, norintiems sužinoti daugiau apie miesto kultūrinę ir istorinę aplinką, nėra geresnės vietos nei Liepojos muziejus. Netoli nuo Liepojos universiteto ir miesto centro įsikūrusiame muziejuje yra puiki klasikinio ir modernaus latvių meno kolekcija bei keletas istorinių relikvijų. Parodoje eksponuojama senovės Latvijos istorija, unikalūs archeologiniai artefaktai, miesto viduramžių istorija, XIX – XX amžių reprezentuojantys daiktai, Pietų Kuršžemės regiono etnografija.

Trejybės katedra

Nors šios bažnyčios išorė gali pasirodyti šiek tiek blanki, tikrai verta užeiti į vidų. Šv. Trejybės katedra yra aukščiausias Liepojos taškas. Nuo jo bokšto viršaus lankytojai gali pasigrožėti nuostabiais miesto vaizdais, vienoje jos pusėje yra Baltijos jūra, iš kitos – Liepojos ežeras. Bažnyčios viduje taip pat yra dalykų, kuriais galima grožėtis, pavyzdžiui, vitražai, labai senos freskos ir senas laikrodžio mechanizmas bokšto viduje.

Šv. Mikalojaus stačiatikių jūrų katedra

Ši puošni katedra yra monumentalus stačiatikių bažnyčios ir carinės monarchijos simbolis. Baigta 1903 m. Ir pakrikštyta paties Nikolajaus II, tačiau sovietai ją naudojo kaip sandėlį, sporto salę ir posėdžių salę. Šiandien tai vėl stačiatikių maldos namai ir architektūrinis perlas betoninių sovietinių daugiabučių jūroje.

Šiaurinis fortas

Šiaurinis fortas yra gynybiniai įtvirtinimai, pastatyti Baltijos jūros pakrantėje iki Pirmojo pasaulinio karo. Forto liekanų kai kurios dalys buvo likviduotos, o kai kurios prarastos dėl laiko ir erozijos, tačiau tai vis dar įdomus istorinis paminklas. Tai ne tik puiki vieta istorijos mylėtojams, bet ir tiems, kurie nori įvairiau ir įdomiau pasivaikščioti pakrante.

Pajūrio parkas

Šis nuostabus parkas, esantis nuostabioje vietoje – palei Baltijos jūros pakrantę, yra privaloma vieta visiems Liepojos lankytojams. Tai didelis, gerai prižiūrimas parkas, esantis tarp paplūdimio ir miesto. Čia siūloma daugybė pramogų, įskaitant tenisą, boulingą, futbolą ir miniatiūrinį golfą. Taip pat yra keletas vaikams skirtų dalykų, tokių kaip žaidimų aikštelės ir kartingų nuoma. Sodai, fontanai, asfaltuoti takai ir gražūs antikvariniai namai yra ,,išmėtyti“ po parką.

Liepojos teatras

Liepojos teatras yra svarbiausia vietinių gyventojų ir lankytojų kultūrinių pramogų vieta. Tai seniausias profesionalus teatras Latvijoje, įkurtas 1907 m. Teatras neseniai buvo restauruotas, tačiau išliko gražus 20-ojo amžiaus pradžios antikinis stilius. Teatro salė yra tokia prabangi ir senoviškai atrodanti, dekoracijoje dominuoja auksiniai, balti ir raudoni atspalviai, o sceną apsaugo didelės raudonos užuolaidos. Teatras siūlo didelį ir kokybišką repertuarą, kuriame parodoma pagarba muzikos tradicijoms ir dėmesys skiriamas šiuolaikinei auditorijai.

Karosta kalėjimas

Karostos kalėjimas yra unikali atrakcija. Tiems, kurie mėgaujasi kiek ekstremalesnėmis pramogomis, apsilankymas yra būtinas. Šis sovietinis kalėjimas jus sugrąžins laiku. Autentiška atmosfera, kurioje bus autentiški karo ir kalėjimo daiktai. Vadovai (apsirengę kalėjimo pareigūnais) yra labai draugiški ir informatyvūs. Jei jaučiatės drąsus, galite net nakvoti kaip tikras kalinys (švelniai tariant neįprastas viešbutis!) Arba vykti į ekskursiją kur su jumis elgsis kaip su kaliniu. Taip pat siūloma pabėgimo kambario patirtis, kurią papildo niūri atmosfera.

Siūlome Jums puikias pinigines, rinkitės iš pačių įvairiausių, nuo rankinių iki piniginių. https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Siūlome Jums puikias pinigines, rinkitės iš pačių įvairiausių, nuo rankinių iki piniginių.